reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Welonka to jest dość praktyczne, bo trochę malucha zajmuje i rozwija zmysły a, że jest mięciutkie to może sobie też na tym zasnąć :-)

Dziewczyny taka mata to rewelacja. Moja siostrzenica ma podobną - leży sobie na niej, wyciąga łapki po zabaweczki, chwyta - ćwiczy koordynację ruchów, gaworzy do tych zawieszek. Można przyczepiać tam różne różności. Najlepsza zabawa. Do tego łatwo ją się składa, więc mata jeździ w gości razem z dzidzią.
Naprawdę - bardzo trafiony zakup.

reklama
my też coś w stylu tej maty mamy. Tzn ma Kacper - dostał w prezencie:-), tyle że nasza ma takie przerażająco jaskrawe kolory.
A tak właściwie to mi smutno, że małemu zabawek nie kupiliśmy jeszcze. Ale jak jesteśmy na dziale z zabawkami to nic nie mogę wybrać, wszystko jest raczej dla starszych dzieci.:wściekła/y:

dla takich maluchów raczej zabawek nie robią. Są jakieś karuzele do łóżeczka, grzechotki i gryzaki ale jakoś mi się to wszystko mało potrzebne wydaje :confused:

zaczęłam się zastanawiać teraz nad jakimiś małymi, miękkimi, gumowymi zabaweczkami (np. zwierzątkami) ale nie wiem czy niemowlak może czymś takim się bawić.
doświadczone mamy prosimy o opinie w sprawie wyboru zabawek ;-)

hej dziewczyny,
ja mam juz kącik w naszej dość dużej sypialni gotowy i umeblowany dla małego,
teraz tylko wszystko poprać ale pogoda się skiepściła to poczekam na slonko,
no i po mału zaczynam się już bać...:szok: :szok: :szok:
termin coraz bliżej, mam mieć cesarkę...
chyba to jakos przeżyje,
w końcu trzeba...
:-D :-D :-D
pozdrawiam cieplutko

Jak trzeba dziecko ubrać na wyjście ze szpitala? Czy jak to będzie pajacyk, skarpety, sweterek i rożek to wystarczy? Ja wiem, że to zależy od pogody ale zaczęłam się zastanawiać czy się w jakiś mały kombinezon nie zaopatrzyć :confused:

przeraża mnie to ubieranie :no: Ja zawsze jak patrzę na małe dzieci to mam wrażenie, że są za ciepło ubrane i boję się, że nie będę potrafiła ocenić w co mam go ubrać :-(

a kupujecie może rajstopki na teraz? Bo tak się zastanawiam, że w maju nie zawsze jest ciepło to może pod pajacyk powinno się zakładać? Kurcze czuję się jak totalny ignorant!!! Zaczynam sie bać, że sobie nie poradzę :-(

reklama
a kupujecie może rajstopki na teraz? Bo tak się zastanawiam, że w maju nie zawsze jest ciepło to może pod pajacyk powinno się zakładać? Kurcze czuję się jak totalny ignorant!!! Zaczynam sie bać, że sobie nie poradzę :-(
ja mam 2 szt ale nie wiem czy się przydadzą. W maju to może i by się przydały, ale wolałabym nie uciskać pępuszka. Więc pewnie będą należały do kolekcji rzeczy kupionych po to by leżały bo może się przydadzą:laugh2:

Do góry