reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Joanko tak szybko po porodzie nie wrócisz do swoich rozmiarów sprzed ciąży, sama woda schodzi z Ciebie około dwóch tygodni.
Bierz pod biustem tyle ile masz teraz, a miskę rozmiar większą, jak weźmiesz dwa rozmiary to też nie będzie źle bo pamiętaj, że tam musi wleźć jeszcze wkładka laktacyjna, więc jeśli w obecnym rozmiarze masz jeszcze trochę luzu to wystarczy rozmiar większy, jak już Ci się robi ciasno to weź dwa.

Galiyach podkłady kupić w każdej aptece, są też w każdym sklepiku szpitalnym i w większości marketów. A latać to Ci na pewno nie będą :-) bo są ogromne hihi.

Dziewczyny 7 sztuk majtek jednorazowych raczej nie starczy, na początku podkłady trzeba zmieniać nawet co dwie, trzy godziny, jak to pomnożyć przez trzy doby to trochę tego schodzi, ale faktycznie nie kupujcie na zapas, bo nie wiecie czy akurat te kupione są dobre, ja miałam 14 sztuk ale były niewygodne bo za duże, wykorzystałam 8 dopóki mąż nie kupił mi mniejszych i potem już dokupował na bieżąco w szpitalnym sklepiku.

reklama
ile % ma miec ten spirytus do pępka? 70 czy 75? i czy to ma byc taki ze sklepu czy sa jakies specjalne w aptekach? bo pani w patece powiedziałą, ze taki normalny ze sklepu kupic i 1/3 zastąpić woda. a ile tego spirytusu potrzeba? ćwiatrke;-) czy pół litra?;-)

Szerlok ćwiartka wystarczy i tak jak radziła pani w aptece rozrabiasz 2:1 czyli 2 porcje spirytusu i 1 wody.
Pamiętajcie żeby pępek smarować przy każdej zmianie pieluszki, nas nikt nie oświecił i smarowaliśmy tylko po kąpieli i przez to męczyliśmy się z kikutkiem dużo dłużej niż powinniśmy, dopiero po tygodniu środowiskowa nas oświeciła.

Skarby dostałam od znajomej poloznej przy której rodziłam młodsza córe :))

Podkładów jest faktycznie dużo ale zmieniając je co 2 godz taka ilosc bedzie ok :))

a co do tych majtek jednorazowych to mnie inna rzecz zastanawia. Po co one właściwie są? Co za różnica bawełniane czy te? Przecież i tak do rany przylega ten wielki podkład, więc jeżeli chodzi o przepuszczanie powietrza to przez ten podkład to nie wiem czy nawet cokolwiek do pośladków dojdzie, a gdzie powietrze do rany? Trzeba by było chodzić bez majtek i bez podkładu i ścierać krew z nóg. No chyba że mam błędne wyobrażenie:baffled:

mnie tylko trochę martwi, że te podkaldy nie mają kleju, będą mi kurde latać między nogami.....:szok::confused:

tak jak pisała agask, na pewno nie będą latać, gaaliah - świetnie się trzymają przez tą swoją wielkość i są "bezpieczne - tzn na pewno trudniej ubrudzić bieliznę, niż przy normalnym krwawieniu miesiączkowym i normalnych podpaskach.

reklama
Aletka nie strasz! Porozmawiaj poważnie z synkiem, żeby tak się nie spieszył :tak:
Wysłałam męża wczoraj do apteki, żeby mi kupił podkłady poporodowe belli i pani w aptece nie wiedziała o co chodzi :szok: :wściekła/y: Normalnie załamka!
Wczoraj wylicytowałam na allegro sweterek dla Niunia za 4,25 :-) Zaczęłam też licytować drugi ale mąż wrócił i przejął inicjatywę i doszedł już do 37 zł. :szok: Chyba trochę za bardzo się przejął tym, że mi się ten sweterek bardzo podoba!

Do góry