reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Jeśli chodzi o proszek to używam bobasa.
Pościel i wypełnienie kupiłam z Drewexu. Rozmiar kołderki 135x100. Do tego jest ochraniacz na część łóżeczka. Mniejszą kołderkę dostałam od bratowej. Ale wymiarów nie pamiętam.

reklama
Agask- ale Karola się super ułozyła :-D a z ochraniaczem- to będę musiał go przetestować na Zuzi ;-)

Kuzynka zamówiła pościel Darland na allegro i widziałam ją i dotykałam i jest ok, ładna i wydaje mi się dobrej jakości więc nie masz się Joanko co martwic na pewno będzie ok :-D ja też zamówiłam sobie dzisiaj pieluszki kolorowe na allegro a że widziałam identyczne w sklepie to wiem że są śliczne i dobrej jakości (chodzi o pieluszki flanelowe i tetrowe ale kolorowe). Zamówiłam sobie też oryginalne podkłady poporodowe takie ginekologiczne a nie te pieluchy belli - nie wiem czy dobrze okaże sie jak będę używać:eek: zamówiłam też majtki poporodowe 7 sztuk ale dwa opakowania też niby jakieś ginekologiczne z frizeliny .. Aletka jak wklejała listę co do torby do szpitala to tam pisało żeby nie były z frizeliny .... a dlaczego ?? :confused::confused:

Po za tym kuzynka zamówiła te staniki z allegro do karmienia za 11 złoty i dzisiaj przyszły i mówi że na tą cenę są super więc wklejam link dla zainteresowanych
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
ja mam zamiar zmówić sobie 3 - biały, czarny i bezowy :-)

tez kupiłam te majtasy jednorazowe 7sztuk. w szpitalu na bank wystraczy, a gdyby faktycznie się duuuzo działo to zawsze dokupi ci ktos. a w domu to mozesz juz swoje bawelniane nosic. myśle, ze nie ma roznicy czy to majty z flizeliny czy cos, bo one sa tak cienkie, ze spokojnie powietrze przepuszcza, a i tak zadnych najlepiej nie nosic przez całe dnie, lepiej kiedy sie da to pozwolic oddychac

Joanka jak wyprobujesz pościele to koniecznie napisz jak one sioe sprawuja

No u nas tez juz wiekszosc mamy, łóżeczko jest jeszcze u kuzynki ale niedaleko wiec nawet jak urodze to maz zdazy je przywiesc :)
Moja mama przywiozla mi wlasnie pampersy dla malego, podklady poporodowe takze te nie bellowe ;) mam ich 180szt to chyba starczy na dlugo ;) pozatym wkladki laktacyjne , spirytus do pepka ten specjalny 70% choc zawsze uzywalam normalny i wszystko ladnie spakowalam do torby oczywiscie nie tyle podkladow a i spirytus zostaje w domu ;)
Dostalam tez mase smoczkow uspokajajacych z Aventu (18szt) probki proszku lovella, duzo gazetek (pudelko skarb malucha) i smialam sie do meza ze maly sie jeszcze nie urodzil a juz dostal pudelko (od znajomej poloznej)

Teraz musze dokupic kosmetyki bo narazie mam tylko maly sudocream.

:))

...kuzynka zamówiła te staniki z allegro do karmienia za 11 złoty i dzisiaj przyszły i mówi że na tą cenę są super więc wklejam link dla zainteresowanych
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
ja mam zamiar zmówić sobie 3 - biały, czarny i bezowy :-)

Superinformacja - akurat się rozglądałam na necie za staniczkami :-)
i dobrze korzystać ze sprawdzonych źródeł.

Kobitki,
jak dobrać rozmiar? Pytam głównie doświadczone mamy. Wiem, że ostatecznie ukształtuje się dopiero po porodzie, ale chciałabym już zabrać jakiś do szpitala, żeby mieć w razie nawału no i tutaj zaczyna się klops :confused: :
1) w czasie ciąży rozeszły się trochę żebra więc pod biustem noszę +5 cm więcej - nie wiem, jak szybko wróci to do swoich wymiarów - od razu po porodzie (czyli pod biustem zamówić tyle, ile przed ciążą) czy powoli (czyli zamówic tyle, ile mam teraz)
2) ile skoczy biust - wystarczy + 1 rozmiar od tego, co jest teraz, czy raczej +2???
Help!!!

reklama
Asiu m- kurde, widać, że mama poszła na ilość :-D ale pewnie się przyda:laugh2::laugh2::laugh2: a gdzie można dostać takie podkłady nie z Belli? mnie tylko trochę martwi, że te podkaldy nie mają kleju, będą mi kurde latać między nogami.....:szok::confused:

Do góry