reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Ja zrobiła już 3 prania. Jeszcze zostało mi przynajmniej dwa jeśli chodzi o ciuszki.:tak: ( Bo nie wsadzę sweterkowych razem z bawełną na 60 st.)
Poza tym jeszcze musze uprać pokrowce z fotelików ( mam dwa używane) z leżaczka i nosidełka, kołderkę, podusie, kocyk, rożek i śpiworek (o ile to śpiworek). Nie wspominając o rzeczach nowych które zakupiłam bo te chyba też trza uprać.
Zastanawiam się czy z tym wszytstkim zdąże:-)

kasro ja nie miałam zamiaru prać nowego wkładu i tak będę go oblekać w pościel. Wypiorę tylko te co dostałam od rodzinki po innych dziciach.

Do zamrazalnika :eek: :eek: :eek:
Tam nie mam miejsca :-D wiec zobacze jak kupie - jak bedzie mialo mocny zapach to wypiore, a jak nie to wypiore tylko poszewke :-)

Kurcze - podobaja mi sie poszewki firmy Gluck, tylk oze sa sakramencko drogie... W ogole to lozeczko chcemy tej firmy kupic, a ostatnio w ogole sie zastanawiamy nad calym kompletem mebli z Glucka...:eek:

Strasznie jestesmy niezdecydowani...:baffled:

Ale pocieszylyscie mnie z tymi 3 i wiecej praniami - czyli nie oszalalam :-D

Ewula – ja miałam rożek z usztywnieniem :tak: , ale ani razu go nie użyłam :no: . Było mi po prostu niewygodnie, nie mogłam swobodnie przytulić Maciusia :baffled: . Usztywnienie wyjęłam i używałam wersji miękkiej :tak: ;-)

Gosiu – mi przy Maciusiu położna w szpitalu odradziła takie gaziki :tak: . Najlepszy jest spirytus (nie rozcieńczany) i patyczek higieniczny :laugh2: .

A co do wkładania do zamrażalnika to Aletka ma 100% rację :tak: :tak: :tak:

Mi położna mówiła o używaniu jałowych gazików do przemywania pępka, bo płatki kosmetyczne mogą zostawiać kłaczki. Chciałam sobie ułatwić troszkę życie tymi gotowymi gazikami ale skoro odradzacie to kupię sobie poprostu flaszkę i będę rozcięczać ;-)

Hejka :)
Ja mialam rozek z usztywnieniem i sprawdzal sie idealnie teraz tez taki mam.
Do pepka uzywalam spirytusu nie rozcienczonego oraz patyczkow do uszow,natomiast oczka mylam wacikami kosmetycznymi nie uzywalam tych gotowych gazikow choc je mialam :))

reklama
Do góry