reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

gaaliyah cieszę się że Ci sie podoba:-)
właśnie takiej szukałam! mięciutkiej, bo widziałam już wcześniej kilka maleńkich i ślicznych ale np. zapinanych na pleckach (czego nie lubię, bo wydaje mi sie że takie małe dziecko musi to kłuć) albo sztywnych z dżinsu albo sztruksu

reklama
gaaliyah cieszę się że Ci sie podoba:-)
właśnie takiej szukałam! mięciutkiej, bo widziałam już wcześniej kilka maleńkich i ślicznych ale np. zapinanych na pleckach (czego nie lubię, bo wydaje mi sie że takie małe dziecko musi to kłuć) albo sztywnych z dżinsu albo sztruksu

dokładnie, taka sukienka nie tylko ładnie wygląda, ale jest miła dla dziecka, a to chyba najważniejsze;-)
a ubranka dla dzieci zapinane na pleckach - to jest jakaś porażka, dlaczego nadal takie rzeczy produkują? chyba nie mamy, która by na to nie narzekała :dry::dry::baffled:

Bylam dzis z mezem w sklepie - az sie biedak spocil :-D
Jest szczesliwy ze niemal wszystko kupilam zanim przyjechal :-D
No, ale nie da sie ukryc ze najwazniejsze rzeczy do kupienia zostaly i czuje ze bedziemy krazyc wokol tematu jeszcze ponad miesiac zanim sie zdecydujemy... :baffled:

my tez bylismy wcoraj na zakupach-kupilismy łózeczko,przewijak,wanienke-kosmetyki,pampersy,stanik dla mnie i wiele innych pierdułek.

został nam tylko fotelik,wozek,materac do łozka i to chyba juz wszystko.:tak:

No można powiedzieć, że my też byliśmy na zakupach - siedzieliśmy razem na allegro :-D Kupiłam fotelik do samochodu, pokrowce na przewijak, parasolkę do wózka i podgrzewacz - łącznie wszystko wyszło mi ok. 280 zł., więc jeszcze znośnie.
Muszę jeszcze kupić dojarkę dla siebie, kosmetyki dla malucha, pieluchy i nie wiem co jeszcze, bo już dostaję małpiego rozumu i nie wiem co jeszcze potrzebuję :sick:
Walczę z sobą w kwestii nosidełka. Niby to praktyczne ale boję się o kręgosłup Piotrka a chusta jakoś do mnie nie przemawia :confused: Co Wy o tym sądzicie?

Troszkę to wygląda jak torba turystyczna na dziecko - śmieszne :-D
Ale ja raczej sobie narazie odpuszczę wszelkie nosidełka. Masz Kasro rację, że wyprawka dla dziecka to ogromny koszt. Ja wolę nie podliczać ile już wydaliśmy a same potrzebne rzeczy kupuję :szok: No ale mój mąż mówi: jak potrzeba to się nie zastanawiaj tylko kupuj - dobrze, że już niedużo rzeczy zostało.
Kurcze przypomniałaś mi, że mam tylko taki byle jaki kocyk do wózka kupiony w ikea i muszę jeszcze kupić jakiś porządny do łóżeczka a one są kurcze drogie:-(

Ja dokładnie kontroluje (a przynajmniej staram się) ile poszło na co, a przy okazji co dostaliśmy od kogoś. Jak podliczam po każdych zakupach to mi się włos na głowie jeży :-(. Strasznie dużo, a najgorsze, że mam przeczucie, iż część tych rzeczy wogóle się nie przyda. Dobra strona jest taka, że mam już większość rzeczy, jakoś przed świętami może uda mi się już przemeblować na tyle, aby to wszystko poskładać. No i jeszcze pościel muszę poszyć i flanelowe pieluchy poobszywać... Z 2 strony jak odliczyłam koszt wózka to nie jest tak źle, na resztę myślałam, ze pójdzie więcej. A łóżeczko już oglądaliśmy (stoi rozłożone w garażu) i to był dobry zakup, jest w świetnym stanie :-D.

reklama
Do góry