reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
i to jest zajb...snobizm i wychodzi słoma z butów moim zdaniem.
Ze poziej sie nie mozna pochwalic "a to dostał/dostała od nas".
Ja sie zawsze pytam co ma kupic by wąłsnie nie dublowac prezentów lub nie kupic czegos co sie całkowicie nie przyda.
A moja przyjaciołka kupowała mojej córce kosmetyki i słoiczki i to uwazam za super trafione prezenty.
jestem identycznego zdania! Mi to aż brak czasem słów.

Ja tez sadze ze pampersy bardziej sie przydadza niz nastepna jakas zabawka, ktora sie szybko znudzi

mi zostalo jeszcze do kupienia kilka pieluch tetrowych i kosmetyki dla malenstwa i dla siebie troszke rzeczy do szpitala

A moja siostra powiedziała, że ma dla mojej Oliwki ogromną paczkę (domyślam się, że ciuszków) i nie chce mi ich teraz dać tylko dopiero jak mała sie urodzi :baffled: no a ja bym chciała wiedzieć czego mam juz na przykład nie kupować itp. nie wiem dlaczego tak sie uparła. Gdyby mi dała je teraz to przygotowałabym sobie wszystko, poprała, poprasowała...
Nie wiem o co jej chodzi :confused: Czy to taki zwyczaj???????????? Bo ja nie mam pojęcia :no:

Welonka przyszla chrzestna Norberta tez kupila troche ciuszkow i tez narazie ma je u siebie i nie chce dac, ale mysle ze po swietach da mi wszytsko bo chce wiedziec czego ile dokladnie mam i juz chce poprac i poukladac zeby wszytsko bylo gotowe

Welonka zapomnialam napisac ze masz sliczny pokoik dla coreczki, my tez urzadzamy pokoik dla Norbusia, z tym ze bedziemy tez w nim spac i po czesci bedzie tez naszym pokojem

Welonka, spróbuj ją przekonać, albo niech Ci powie przynajmniej, co masz dokupić, bo przecież nikt nie chce latać z takimi zakupami na ostatnią chwilę :no:
Moja siostra też miała jakieś dziwne zahamowania (przesądy!!), ale przekonałam ją, że muszę wiedzieć wcześniej, co mam, a czego mi brakuje - uległa na szczęście ;-)

Co do praktycznych prezentów (typu pieluszki czy słoiczki itp.), to zawsze wychodziłam z założenia, że rodzice i tak muszą to dziecku zapewnić, więc ja mogę kupić dziecku zabawkę, albo jakiś sprzęt "dla mamy i dziecka", bez którego niby można się obyć, ale jak jest, to każdemu się przyda (leżaczek, nosidełko itp.). Hmm... no teraz to juz sama nie wiem.... może jak ktos nie ma za dużo kasy, to faktycznie warto go wesprzeć w taki sposób...
Ale sama chyba wolę, aby prezenty dostawało dziecko, a nie ja "dla dziecka". Zobaczymy, życie może zweryfikować moje nastawienie :eek:

reklama
U nas jakos nikt nie mowi o prezentach :no: nikt sie do niczego nie kwapi, wiec pewnie wszystko bedziemy sami musieli kupic :-( wiec ja sobie bede musiala poradzic bez lezaczkow, nosidelek itp. bo jest cala masa potrzebniejszych rzeczy :no: az wam zazdroszcze ;-)

Do góry