reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
CHUSTA czy NOSIDEŁKO?
pod koniec maja lecimy z 10mc Synkiem na tygodniowe wczasy - spacerówka już zamówiona (bj city mini), jednak myślę że przydałaby się jeszcze chusta/nosidełko; Syn waży 10kg i naprawdę czuć ten ciężar na rękach... miałam kiedyś jedno nosidełko, jednak było do kitu, ciężar czuło się gorzej jak na rękach... szukam czegoś co by nam trochę ulżyło kiedy nie da się wziąć ze sobą wózka... tylko co będzie lepsze? chusta/nosidełko? jeśli chusta to jaka bo jest bardzo wiele rodzai, nosidełko również jakie? w chuście obawiam się tego wiązania, lecimy do Włoch (JEDNAK :-D)gdzie będzie gorąco; podobno rewelacyjne są turystyczne nosidła na stelażu jednak to sa duży i ciężki bagaż do samolotu.. pomóżcie!

mloda_mamuska super ze jednak sie zdecydowaliscie na wyjazd:) co do chust/nosidel, to ja chodzilam na spotkania mam chustowych, ale jeszcze nie nabylam mimo chcicy chusty:p Panie od chust oczywiscie sa za nimi (koniecznie bawelniana, splot skosno-krzyzowy, wzor pasy, bo latwiejszy do naciagania), ewentualnie one polecaja nosidlo ergonomiczne;P tyle moge pomoc;)

młoda mamuśka ja mam na sprzedanie, niedrogo chustę kólkową zakłada się szybko bez motania ( na zdjęciach mała wsadzana na szybko dlatego tak byle jak wyglądamy :D ) można nosić brzuchem do brzucha lub na biodrze. Mam do niej instrukcję. Zakupiona była na stronie chusta.pl Cena to 70 zł już z przesyłką. Chcę ją sprzedać bo nie mam gdzie małej w niej nosić :( Czasem na spacer pójdziemy. Chusta w stanie idealym

chusta | Facebook

a nie za duże nasze dzieci na chustę kołową?
Ja bym kupiła normalną i wiązała na plecach, bo tak wszystkim wygodniej. albo nosidło na plecy.

w chuście kółkowej nosi się dzieciaki nawet do 2 latek ok 15 kg. z własnego doświadczenia to bałabym się włożyć do kółkowej noworodka, one są bardziej dla dzieci które już potrafią same siedzieć i kontrolują swoje ciałko. Mi się chusta bardzo podoba tylko mam 60 m kw więc się nie opłaca małej wkładać. Noszę w niej małą na spacerach, rzadko bo pracuję a moja mama się boi :)

ja tez malej pewnie zakupie do ogrodu na lato.co do zapachu to mu pewnie za chwile przejdzie;wiele zabawek smierdzi na poczatku (tych plastikowo gumowych)

reklama
nef przyszedł już do Ciebie ten zamówiony basenik? bo cena fajna, więc się zastanawiam, czy jakość też. Bo z chęcią bym taki zamówiła:tak:

młoda mamuśka ja zawsze będę polecać chustę- my mamy tkaną, jak ostatnio byliśmy na wycieczce, M nosił Marcelka na plecach, obojgu się podobało:tak: fajna rzecz, naprawdę

Do góry