reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

ewa no ja właśnie też między tymi dwoma chcę wybrać, ten podany przeze mnie wydaje mi się zgrabniejszy, innych różnic pan w sklepie nie był w stanie podać-poza wyglądem i min róznicami wymiarach, garnuszek klocuszek z fishera Lilce się podoba:-)

reklama
hej dziewczynki, mam pytanie:-)

otóż chcemy kupić na dniach Marcelkowi fotelik samochodowy z firmy Roemer/Romer i zastanawiamy się, jaki przedział wagowy wybrać... chcemy kupić 9-36 Britax Evolva, ale się zastanawiamy, czy to nie za duży przedział wagowy? z kolei koleżanka zakupiła 0-18kg, ale wydaje mi się, ze z takiego dziecko szybko wyrośnie, a nie stać nas, żeby często zmieniać foteliki:cool: co doradzacie???

czytalam ze 9-18 jest odpowiedni dla takiego maluszka

ja tez sie juz rozgladam

britax jest bardzo dobry fotelik

romer tez fajny i ma dobre opinie

mi sie podobaja maxi cosi priori xp

9-18 to waga ktora powinna na dluzej starczyc mojej kolezanki syn chodzi do pierwszej klasy i wazy 20 kg gdyby nie wzrost moglby jezdzic w takim foteliku :)

natomiast druga kolezanka ma corke 2 letnia i dosyc duze dziecko urodzila sie z waga 4500 i 59 dluga i jezdzi jeszcze w foteliku 9-18

Sasanka my wlasnie mamy Maxi Cosi Priori XP (9-18) dla Krisa i jest swietny :tak: ale kupilismy mu juz fotelik na nastepny etap a ten odziedziczy Laura ;-)

Ewcik znajomi ostatnio kupowali taki fotelik i sprzedawca doradził im ten 9-18 kg, bo 9-36 to jednka za duży przedział- jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego i jednak nie zabzpieczy tak dobrze maluszka np 11 kg, jesli ma za zadanie starczyć także dla wyrośniętego maluszka 25 kg np, do mnie ta argumentacja trafia, a cenowo chyba nie ma dramatu (tzn te foteliki ogólnie są drogie), ale ten większy, który chcieli kupić znajomi kosztował 900 zł, a mniejszy 450

Sasanka my wlasnie mamy Maxi Cosi Priori XP (9-18) dla Krisa i jest swietny :tak: ale kupilismy mu juz fotelik na nastepny etap a ten odziedziczy Laura ;-)

no ja wlasnie jestem zdecydowana na ten fotelik mam czas do polowy stycznia na zakup

jaki masz kolor perla - bo teraz wybieram kolor i jak zwykle jestem niezdecydowana

hej dziewczynki, mam pytanie:-)

otóż chcemy kupić na dniach Marcelkowi fotelik samochodowy z firmy Roemer/Romer i zastanawiamy się, jaki przedział wagowy wybrać... chcemy kupić 9-36 Britax Evolva, ale się zastanawiamy, czy to nie za duży przedział wagowy? z kolei koleżanka zakupiła 0-18kg, ale wydaje mi się, ze z takiego dziecko szybko wyrośnie, a nie stać nas, żeby często zmieniać foteliki:cool: co doradzacie???

My myślimy o 9-36, bo potrzebujemy dwóch - mama będzie zawoziła do przedszkola, tata odbierał i tak codziennie, a jakoś nie wyobrażam sobie dziecka czekającego na mrozie na wpięcie fotelika :( Niektóre 9-36 są równie bezpieczne jak 9-18, zajrzyjcie na fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci - tam macie wyniki testów ADAC, a my się tym będziemy kierowali przy wyborze, a nie kolorem czy firmą :) Na razie mamy dwie opcje: Kiddy Comfort Pro albo Cybex Pallas, ale żadnego jeszcze nie przymierzaliśmy do Radzia i nie obmacywalismy :)

zajrzyjcie na fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci - tam macie wyniki testów ADAC, a my się tym będziemy kierowali przy wyborze, a nie kolorem czy firmą :) Na razie mamy dwie opcje: Kiddy Comfort Pro albo Cybex Pallas, ale żadnego jeszcze nie przymierzaliśmy do Radzia i nie obmacywalismy :)[/QUOTE]

z reguly kazda matka dba o bezpieczenstwo swojego maluszka i nie bedzie sie kierowac firma czy kolorem jak napisalas tylko wie ze sa crash testy

ja juz wybralam bezpieczny fotelik dla mojego dziecka a teraz pozostal wybor koloru

w/g mnie nie powinno sie skakac az tak z przedzialem wagowym tak jak napisala ewelad ja to potwierdzam po cos sa te foteliki 9-18

Ostatnia edycja:
reklama
zajrzyjcie na fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci - tam macie wyniki testów ADAC, a my się tym będziemy kierowali przy wyborze, a nie kolorem czy firmą :) Na razie mamy dwie opcje: Kiddy Comfort Pro albo Cybex Pallas, ale żadnego jeszcze nie przymierzaliśmy do Radzia i nie obmacywalismy :)

z reguly kazda matka dba o bezpieczenstwo swojego maluszka i nie bedzie sie kierowac firma czy kolorem jak napisalas tylko wie ze sa crash testy

ja juz wybralam bezpieczny fotelik dla mojego dziecka a teraz pozostal wybor koloru

w/g mnie nie powinno sie skakac az tak z przedzialem wagowym tak jak napisala ewelad ja to potwierdzam po cos sa te foteliki 9-18

Nie wiem, czy "z reguły" każda matka dba, bo jakoś spora część ma foteliki z serii "3w1", firm, które nigdy udziału w crash testach nie brały... Są też foteliki 0-10 i jakoś niewiele rodziców się o nie pokusiło :) a sprzedawcy ZAWSZE polecają to, od czego mają największą prowizję :D

Do góry