reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

x car od x landera i jak tak stoi na podłodze to wydaje mi sie ze maluszek bedzie w nim prawie siedzial mimo tej wkladki dla noworodka

reklama
Rusia tak? Dziwne... moja siostra trzy lata temu rodziła w Feminie, jak jeszcze był Nowacki, i przy wyjściu kazał szwagrowi przynieść fotelik bo jak nie zobaczy homologacji czy czegoś tam to nie wypuści, bo kiedyś mieli jakiś incydent że ktoś zabrał dziecko "w betach" i po drodze do domu coś się stało... nie wiem dokładnie co to więc nie chcę wymyślać.
Atabe słodka sukienesia:D
Arlecia Mam taki sam, granatowo szary:-) Kupiła nam ciotka mojego M jako "prezent" dla dzidzi;-)

JA gdzies czytałam że maleństwo nie powinno długo przebywać w foteliku (do pół godziny na raz) ale ze ta pozycja jaką w foteliku przyjmuje jest dla niego oki, bo w macicy przyjmowało podobną. nie wiem ile w tym prawdy ale skoro fotelik jest dopuszczony do ruchu to musi być dla dziecka zdrowy, byle w nim nie przebywało za długo.
ja mam fotelik romer baby safe plus i tez mi sie wydaje niezbyt wygodny ale jes jednym z najbezpieczniejszych. spróbuje tego patentu Tweenie i podłoże małej coś pod pupe jak bedzie za głęboko

JA gdzies czytałam że maleństwo nie powinno długo przebywać w foteliku (do pół godziny na raz) ale ze ta pozycja jaką w foteliku przyjmuje jest dla niego oki, bo w macicy przyjmowało podobną. nie wiem ile w tym prawdy ale skoro fotelik jest dopuszczony do ruchu to musi być dla dziecka zdrowy, byle w nim nie przebywało za długo.
ja mam fotelik romer baby safe plus i tez mi sie wydaje niezbyt wygodny ale jes jednym z najbezpieczniejszych. spróbuje tego patentu Tweenie i podłoże małej coś pod pupe jak bedzie za głęboko

Ja słyszałam o dwóch godzinach, a w sobotę na targach Zawitkowski (fizjoterapeuta) twierdził, ze nie ma takiego rozgraniczenia - oczywiście nie cały dzień, i nie bez przerwy, ale można. A pozycja to tak, jak piszesz: maluchy sa prawie jak z gumy, moje od 20 tygodnia siedzi sobie zgiete w scyzoryk, a takie akrobacje przy tym wykonuje, ze ho ho :)

atabe sukienusia boska:tak: będąc na miejscu Twojej córci, to bym sie pchała na świat, byle móc już te cudowności nosić:-D

Dziecko w fotelikach może przebywać do 2 godzin.
Atabe- śliczna sukienka. Rozwalił mnie ten opis. To tylko kobieta może tak zachwalać jakiś ciuch jak chce go sprzedać :-D

reklama
Do góry