reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Daziewczyny, może wy mi podpowiecie jakiej wielkosci mam kupic posciel do łózeczka 120/60 ?
I jakas firme moze polecacie? :-)

Daziewczyny, może wy mi podpowiecie jakiej wielkosci mam kupic posciel do łózeczka 120/60 ?
I jakas firme moze polecacie? :-)

Ja kupiłam 100x135 - jest większa, na dłużej starcza, a na początek i tak zazwyczaj używa się rożka, ewentualnie kocyka. Jest to ponoć bezpieczniejsze, bo dzidziuś może się zaplątać w kołderkę.

butterfly chyba nie bardzo rozumiem podejście twojej mamy, te foteliki właśnie profilowane są tak by można było przewieść małe dziecko. Ja będę przewoziła w foteliku
magdzia jeśli już to nosidełko przymocowane pasami, na pewno nie "luzem" na kolanach.
Jeśli możesz to pożycz, będziesz miała spokojniejszą głowę
ewcik, magdzia generalnie dzieci muszą być przewożone w fotelikach, nakładkach itp do tego przystosowanych. To nie jest kwestia manadatu a prostej zależności, co się dzieje jak stoimy trzymamy w ręku cokolwiek a ktoś nas popchnie - ta rzecz wypada, podczas wypadku dzieją się gorsze rzeczy
mysza wiem że można zamówić taksówkę z fotelikiem tylko trzeba to wcześniej zgłosić
kropa w niektórych korporacjach taksówkowych mają możliwość zamówienia taksówki z fotelikiem, są też wypożyczalnie fotelików, więc można sobie poradzić
marteczkaa jak masz wkładkę do fotelika to będzie ok
atabe fajna sukiena
kama poszalałaś z zakupami

Foteliki generalnie jest mandat za nie przewożenie dziecka w foteliku 200zł i 3 punkty karne, starsze dzieci muszą być przewożone choćby na tych podstawkach. Ale tak jak pisałam to nie kwestia mandatu a bezpieczeństwa. Co do szpitali to one nie mają obowiązku sprawdzania fotelików ani ich wymagania, bo przecież może ktoś blisko mieszkać i nie odbierać dziecka samochodem, ale są takie szpitale które chcą na to zwracać szczególną uwagę.

Do mnie dotarła przesyłka z 28 rzeczami od wanienki do smoczków. Jeszcze mam listę rzeczy do zakupienia, ale to już pomału i od razu mam do was pytanie, kupowałyśmy torby do wózka, czy miałyście w pakiecie. Do mojego kosztuje 150zł, a starszych modeli nigdzie nie ma. Szkoda mi wydać 150zł.

Fotelik obowiązkowo ! - nawet w krótka podróż..
Tu chodzi o bezpieczeństwo naszych maluchów - można ufac umiejętnościa swoich bliskich jeśli chodzi o prowadzenie pojazdów i że beda jeździc wolno i uważnie .. Ale sa tez inni kierowcy , niekoniecznie dbajacy o bezpieczeństwo innych uzytkowników ruchu, takze... nie ma co ryzykować

Nef, ja wybrałam tego producenta pościeli

MY-SWEET-BABY 3-cz.140x70 kolorowe hafty ŚLICZNA (1079456071) - Aukcje internetowe Allegro

tiffi, tu masz fajne torby - nieoryginalne, ale można wybrac pod kolorystyke wózków

BabyLux SUPER TORBA DO WÓZKA DZIECIĘCEGO (1080726816) - Aukcje internetowe Allegro

Tiffi = mnie się udało, bo mam w wózku. Też bym za taką cenę nie kupiła. Ale może się rozejrzyj nad jakąś zwykła pod kolor i sobie przerób na pasku zapięcie. Widziałam dzisiaj babeczka miała normalnie powieszoną prostokątną torbę z Pumy.

Ja kupiłam ten fotelik, bo się zastanawiam, czy nie chrzcić dziecka na Śląsku. Wtedy bym brata poprosiła, żeby nas zawiózł i nie będę się martwić od kogo pożyczyć. Zawsze można sprzedać ;-)

reklama
Zobacz załącznik 258998Zobacz załącznik 258999 DSCF0250.jpgDSCF0248.jpgDSCF0248.jpgDSCF0250.jpg

To i ja się pochwalę. Wczoraj siostra przywiozłam mi oba foteliki wyszukane na car-budach. Tu Maxi cosi za całe 4 funty :) w stanie idealnym, nawet napisy nie są popękane :). Na zdjęciach słabo mi się podobał ale w realu jest naprawdę świetny :tak: no i za tą kaskę :-)

No i bodziaki dla niuniu ale nie wiem czy je założy chociaż raz ;-). Mam całe mnóstwo bodziaków z kr. rękawem w rozmiarze 56 ale takie maluszki to raczej z długim nawet jak będzie ciepło i wakacyjnie. Z resztą teściowa i mama jakby zobaczyły malucha w kr. rękawku to by mnie chyba zakrakały :-D Pożyjemy zobaczymy

Ostatnia edycja:
Do góry