reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

mysza ja nie mam poscieli do wózka:no: w lato położę pieluszkę flanelową do wózka, na jesień pewnie jakiś kocyk, no a zimą to już taki wkład ciepły..

reklama
Mysza też nie kupuję pościeli do wózka. Mam jakiś kocyk, planuję kupić śpiworek - będzie i do wózka i do łóżeczka, a poza tym, mam jeszcze wolną poduszkę z łóżeczka. Nią też można przykrywać ;-)

Mysza ja też nie mam pościeli do wózka (podobnie jak do łóżeczka:-)) -wydaje mi się niepraktyczna-takie malusie to... ja już pisałam o moim arsenale pościelowym: kocyki, śpiworki i ostatnio 3 rożki (jeden miękki i dwa usztywniane, ale gąbką- drugi dostałam gratis, bo pierwszy miał źle wszyte rzepy:-D) będę to stosować wymiennie i do wózka i do wyrka, w moim wózku jest materacyk-dosyć miętki, więc na to ewent pieluszka i styknie

cynamonka jakoś w ogóle nie lubię takich osłaniaczy, parasolek, no ale trzeba maleństwo jakoś od słońca izolować
misslena ja kupiłam jakies czapkie ale nie było na nich rozmiarów, ale mam też od bratowej i na jednej jest 38 a na drugiej 40 ale nie powiem ci czy to mało, czy dużo
jedyneczka popatrzę sobie, a mnie się spodobał taki rożek,a le razem z przesyłką wychodzi drogo Duży usztywniony rożek becik HAPPY ANIMALS :) (1081789989) - Aukcje internetowe Allegro
rusia mnie się bardzo podoba ta pościel i ten rożek z mamotato
ewelad to fajna okazja ci się trafiła taki zakup w takiej cenie
mysza ja do wózka planuję tylko jakiś kocyk na spód w lato pieluszka lub kocyk i starczy, poduszki się nie daje małemu dziecku, więc co tu kupować, no chyba że się mylę. Ja też preferuję rożki, i zakupię śpiworek więc straczy

Co do przewijaka ja mam problem bo zakładałam przeprowadzkę przed narodzeniem małej i zakup mebelków łóżeczka i przewijaka, a tu się okazało, ze dopiero później będziemy się przeprowadzać, w rezultacie mam kosz, więc przewijaka na łóżku być nie może.
Ile ludzi tyle opinii, jedna koleżanka mówi kup to koniecznie, druga nie kupuj tego, ciekawe ile z tych rzeczy faktycznie mi się przyda. Ja muszę poczynić resztę zakupów w przyszłym tygodniu, bo torby niepopakowane do szpitala, a lista braków jeszcze spora.

Z tym przewijakiem się zastanowię, taki zakładany na łóżeczko byłby super tylko muszę poszukać jakiś ładny a tani:-) No i muszę z M pogadać:tak:

Ja także nie mam pościeli do wózka... w komplecie pościeli miałam taką mała płaską poduszeczkę to ją wsadzę, do tego jakiś kocyk i starczy:-) No chyba że mi ktoś sprezentuje;-) wcale się wtedy nie obrażę:-D

ja kupiłam rozek,becik z reszta jak zwał tak zwał -jedno i to samo za 17 zł a w srodku jest taka cienuitka podusia ,jeszcze nie wiem czy ja wykozystam ale uwazam ze do wózka taki rozek nawet na spód -rewelacja a na nózki kocyk albo flanelka

Dziewczyny a w CZYM zabieracie (zabrałyście :-) ) dzidzię ze szpitala ??

ja kupiłam fotelik-leżaczek GRACO 0-13 kg, i za pomysł że chcę w nim przewieść dziecko ze szpitala do domu mama omal nie zabiła mnie wzrokiem :eek:
"na rękach weźmiesz, w becie..."
Tylko ona nie rozumie chyba nadal, że ja już jedno dziecko straciłam przedwcześnie i cholernie się boję... dlatego wybrałam leżaczek, przecież dzidzia tam leży a nie "siedzi".
Podpowiedzcie proszę...

A jeśli chodzi o komplet pościeli... Moi rodzice sprezentowali mi i tą do łóżeczka i do wózka, ale... nie wyobrażam sobie kryć pod tym mojej niuni w lato, tzn zobaczymy jaką będziemy mieć pogodę, ale mam też całe mnóstwo kocyków, mini przykryć, małych cienkich kołderek... wydaje mi się, że wszystko nam uzależni pogoda, a kocyk jest uniwersalny :-D

Załączniki

• pagea.jpg
    pagea.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry