reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Mysza1984 gdyby było to takie łatwe;-) Pamiętam że jak byłam w 5 10 15 to tam były np 46, 48, 36... wszystkie takie duże się wydawały:-) Może uda mi się trafić na takie jak mówisz:tak:

36, 38, 40 itd. to obwód główki :) zależy więc od wielkości dziecia :) Ja się urodziłam z główką 36, moi bracia ok. 38 - więc to chyba na sam początek. A później w zależności od tempa rośnięcia :) Ja mam kilka takich na 38 - 39, potem 41 chyba.

były np 46, 48, 36... wszystkie takie duże się wydawały

niedawno tez o to pytałam :-D najmniejszy rozmiar to zdaje się 36 z tego co się zorientowałam , ale takie z rozmiarówką podaną lepiej kupić już po porodzie , kiedy wiadomo jaki główka ma obwód..

Takie "smerfetki" bawełniane to rozciągliwe są i tam bez rozmiaru albo właśnie new born...

cięzka sprawa z tymi czapuszkami :eek:

z tymi czapeczkami to ciezka sprawa..ale juz teraz wiem, ze 56 to za duza..a z taka pojechalam do szpitala jak rodzilam Klaudie:D
new born- tak jak piszecie -zwykle bawelniane sa ok!
rozek z uszytwneniem kokosowym - suuper sprawa! szczegolnie np. jak ktos inny/obcy ma trzymac dzidzuszka..i robi to nieumiejetnie-to daje pewnosc..ja tylko w takim rozku pozwalalam mala trzymac:D

co do m,oich zakupow- taka posciel jednak kupilismy:D!..
bald_t_serd_paskipasta2[1].jpghttp://img412.imageshack.us/img412/6872/baldtserdpaskipasta21.jpg

Czyli będę polować na te z napisem newborn, ewentualnie może spytam się sprzedawczyni? Pewnie będzie wiedziała o co mi chodzi i "może" pomorze:-)

Rusia fajna pościel:-) Ja mam różową podobną, ale samą poduszkę i kołdrę, zamiast baldachimu chcę kupić moskitierę taką większą bo niby w tym roku ma być wysyp komarów, do tego niektóre tak ślicznie wyglądają;-)

Rusia posciel śliczna!! Ja mam takie same zdanie o rozku i mialam z Korni wlasnie taki z kokosem, Niestety kokos kiedys gdzies wyjelam i mam sam rozek, No ale trudno nie kupuje juz bo to i tak na troche a wole zamiast tego kupic cos innego, chyba ze mi sie cos upatrzy jeszcze i odwidzi :-)

Musze kupic jeszcze jeden materac do łozeczka, bo drugie łozeczko rozlozylismy na dole

ja mieszkam w Uk i tu komarow nie ma..ale mam tez i moskitiere po Klaudii w razie czego;)

aa kupilam tez przescieradelko na przewijak..w kolorze seledynowym

Ale wam dobrze, u mnie w centrum gdzie mieszkam też niema za wiele, ale np u teściów na obrzeżach wieczorami nie da się wysiedzieć! Chmara na chmarze:szok:
Ja jeszcze nie mam przewijaka, szczerze to się zastanawiam czy kupować, jakoś do mnie nie przemawia... Ale może jak będę na "ostatecznych" zakupach to się zdecyduję?;]

reklama
ja uwazam, ze przewijak jest bardzo potrzebny- odpowiednia wysokosc...i taki porzadek-stale miejsce do przewijania...masowania dzidziusia...kremowania itd...

Do góry