reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

W sumie to masz rację, tylko u mnie jest nieco problem z miejscem... pokój mam kompletnie zapchany już, trudno pomieścić się w 3 osoby w jednym pokoiku i nie mam nawet gdzie go postawić...
Mam jeszcze zamiar pozbyć się biurka od komputera i postawić zamiast niego komodę, może wtedy na niej bym położyła, popatrzę na allegro... może mi się jakiś spodoba:tak:

reklama
ja wlasnie ze wzgledu na to by nie gracic sypialni (tam poki co wstawilismy lozeczko) przywiozlam z Pl przewijak po Klaudii..bo kladzie sie go na lozeczku...oszczedzasz miejsce..bo nie musisz organizowac nowego, by miec gdzie przewijac dzidziusia..wycierac po kapieli, ubierac...itd..jak pisalam;)

Ty masz fajnie bo masz chociaż sypialnię;p Ja mieszkam jak na razie wraz z moim M u mojej mamy, do dyspozycji mamy tylko jeden niewielki pokoik w którym mamy wszystko, łóżko dla siebie, łóżko dla małej, komodę która szczerze jest beznadziejna, biurko z kompem, dużą szafę i mała szafkę na rzeczy dla małej, tak więc wolnej przestrzeni mamy tak żeby przejść się w linii prostej:-( Kąpać będziemy w kuchni bo przecież nie wstawimy wanienki na łóżko, i kuchnie łatwiej ogrzać bo jest mniejsza, bo u mnie jest centralne na wodę nie na gaz... i nie mam wpływu na grzanie a wiadomo że w lato spółdzielnia nie grzeje... ehhh:(

misslena kup przewijak na łózeczko tak jak radzi rusia koszt o ile dobrze pamietam 20,00 zł taki najzwyklejszy bez bajerów i miejsca na niego nie potrzebujesz bo lezy na łózeczku ,a co do grzenia dziecku jak bedzie sie kąpac to ja kąpałam bez grzania latem no chyba ze pogoda kaprysna ,ale bez przesady jak jestes w szpitalu 3 dni lub wiecej to nikt ci pokoju nie dogrzewa,co jest uwarzam jeszcze gorsze bo nagrzejesz do kapieli przenies do pokoju z inna nizsza temp i masz szpital gotowy

ja też zaopatrzyłam się w taki na łóżeczko. Mało miejsca zajmuje, nie trzeba ściągać, żeby dostać się do dziecka. Tylko muszę zorganizować coś na kosmetyki, żeby mieć pod ręką, a na to miejsca już brakuje. Może taki przybornik wiązany do łóżeczka? :sorry: Nie ma pojęcia ...

a ja odkoleżnaki kupuję stojak na wanienkę i laktator TT (raz używała tylko) i to wszystko za zawrotną kwotę 50 zł, więc super (chciała dać koleżanka, ale mi głupio-tak przynajmniej jakąś drobnostkę synciowi kupi)
ja przewijak mam też nakładany nawyrko- był w komplecie z łozeczkiem turystycznym
Mysza ja mam z boku łóżeczka takie kieszonki z materiału przy przewijaku i jedną dużą z boku wyrka, ale na kosmetyki i inne pierdółki planuję kupić taki zestaw pojemników wieszanych na łóżeczku:
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja małych dzieci | LÄTTSAM | Pojemniki, 3 szt.

Misslena ja tez mam przewijak na łozeczku i powiem ci ze przy pierwszym dziecko naprawde mi swietnie sluzyl nie musialam sie schylac ani nic tak wiec rozwaz ta mysl a po drugie nie musiz go wogole sciagac nawet mozna przesuwac wiec. A ja mam tez przybornik na lozeczko i chyba tam bede trzymac kosmetyki nie wiem jeszcze pomysle albo kupie maly pojemniczek i bede w lazience trzymac no zobaczymy.

ja z pierwszym dzieckiem mialam komode kąpielową z przewijakiem. Pozniej ją wydalam. teraz kupilam przewijak na łozeczko i moge go miec na łozku stawiac obok i nie zajmuje miejsc.
Misslena jak radzi rusia i wiekszosc z nas to super sprawa z tym przewijakiem no i wygoda.
Wygląda mniej wiecej tak. to zdjęcie znalazlam gdzies na necie http://img150.imageshack.us/img150/6592/11co2.jpg

moj przewijak wlasnie sie robi hehe tzn moj mąż go robi. tez bede miec nakładany na lóżeczko bo własnie niewiele miejsca zajmuje a jest na odpowiedniej wysokości. do tego na drobiazgi u szyłam sobie przybornik taki do powieszenia na lóżeczku. widze ze wiekszość dziewczyn wybiera takie rozwiazanie.
komody kąpielowe z przewijakiem tez sa fajne bo pod spodem jeszcze jakies półeczki sa na drobiazgi ale jak dla mnie te wanienki to troche za małe są, no i trzeba miec na to miejsce.

reklama
Czy macie pościel do wózka? Jak to ma w ogóle wyglądać, bo ja to ciemna jestem. W moim wózku jest taki cienki wkład, pod nim deska. Muszę na to coś położyć - może kocyk (tyle bym miała :-p) ? I co dalej ? jest lato, ale czy to ma jakieś znaczenie? :-D

Do góry