reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Ewcik ja mam juz sprawdzona ta karuzele i mi sie podobaja dzwieki, moj brat dla dzieci ja ma;-) Tylko oni kupowali jak to byl hit na rynku i kosztowala 300zl.

reklama
Madzik szalejesz:) piękne ciuszki
Oczekiwanie ja miałm ta karuzele i była bardzo oki ale moja Mała bała sie tych dźwięków (generalne bała sie wszystkich sprzętów grających te melodyjki czy to zabawka czy hystawka czy karuzela) a leżaczek tez jest super i długo można go używać bo jest do 18 kg:)
Tweenie piszesz o przepaści cenowej między Pl i innymi krajami. pociesze cie ze u mnie wszystko jest praktycznie dwa razy droższe. za najtańsza najzwyklejsza mate trezba dac jakies 300zł. dlatego ja wiekszosc rzeczy kupuje w pl i razem z przesyłka wychodzi sporo taniej. ostatnio sprawdzilam ze za cene laktatora aventu ręcznego w Norge, na allegro moge kupic laktator, zestaw startowy butelek i termoopakowanie razem z przesyłką.
i masz racje co do ubranek ja też kupuje uzywane, dzieciaki na prawde szybko rosna

Wszystkie ciuszki oczywiście prześliczne:tak:

Ja mam jeszcze taką uwagę dotyczącą karuzeli.My dla Szymonka kupiliśmy taką
PROMOCJA! KARUZELA FISHER PRICE MISIE+PILOT (947994312) - Aukcje internetowe Allegro

Ogólnie rzecz biorąc jest super.Szymonek uwielbiał te melodyjki, światełka może trochę mniej.Ma jednak jeden feler, o którym chyba mało kto wie.Do większości łóżeczek nie da się jej zamontować na krótszym boku łóżeczka, tam gdzie dzidzia normalnie ma główkę.Jedyne miejsce gdzie pasuje, i gdzie bezpiecznie można ją zamontować to ten długi bok łóżeczka:baffled:
Dla przykładu zamieszczam link do łóżeczka jakie my mieliśmy.Do takiego szerokiego któtkiego boku karuzela Fisher Price nie pasuje:no:
PROMOCJA! KARUZELA FISHER PRICE MISIE+PILOT (947994312) - Aukcje internetowe Allegro

mammi a powiem ci ze nad zamocowaniem to sie akurat eni zastanawalam, ale my bedziemy mieli proste drewnaine lozeczko takze u nas nie bedzie problemu no i M bedzie przerabial i karuzele i lezaczek na zasilacz bo z tymi bateriami to wiadomo jak to jest;-)

Mammi, Oczekiwanie- również dołączam do zwolenniczek tej karuzeli z misiami i POLECAM! Jak również leżaczek- najlepszy moim zdaniem! NA wiele lat, solidny i naprawde fumcjonalny!

Madzik- spore zapasy :)

Co do mat, już kiedyś pisałam- wszystko zależy od dzieciaczka i jego temperamentu. Moj córa miała taką z disneya- przepiekna, ale... leżała na niej z 3 razy. Nie chciała. Płakała. Oddałam ja czy sprzedałam- nie pamiętam. Wolała jak prawie codziennie zmieniałam jej plac zabaw konstruując coś nowego z grzechotek, piszczałek które miała luzem. Tak więc narazie się wstrzymuję, napewno jakąś dostanę, a jaką- bez różnicy i tak posłuży z pół roku- góra- jesli posłuży i dziecko będzie chciało samo leżeć- przez perwszy miesiąc-dwa nie zwraca uwagi, potem w 6 miechu siada i inne rzeczy już go bawią, a potem najczęsciej raczkowanie (moja córa poszła odrazu na nogi) i idzie w długa od maty :sorry2:

Ostatnia edycja:
emih zgadzam się z Twoją opinią w sprawie maty-zależy od temperamentu dziecka.Izabelka była spokojna i lubiła bardzo leżeć na pleckach obładowana grzechotkami i zabaweczkami.Maty niestety przy niej nie miałam, ale jestem pewna,że dla takiego dziecka to świetny pomysł.Natomiast kupiłam matę Szymonkowi, który jest żywym srebrem i wszędzie go pełno i wogóle nie chciał z niej korzystać.Płakał odrazu i nie było mowy o jakiejkoolwiek na niej zabawie:confused:100 razy wolał np.siedzieć w leżaczku i patrzyć co robię i oczywiście być na rekach;-)

emih Natomiast kupiłam matę Szymonkowi, który jest żywym srebrem i wszędzie go pełno i wogóle nie chciał z niej korzystać.Płakał odrazu i nie było mowy o jakiejkoolwiek na niej zabawie:confused:100 razy wolał np.siedzieć w leżaczku i patrzyć co robię i oczywiście być na rekach;-)
To moja Kasia dokładnie taka sama- sadzałam ją w tym leżaczku fiszer price- bo bardzo stabilny na blacie w kuchni i było dobrze, bo patrzyła jak gotuję itd. Może z tą mata jednak lepiej poczekać jak sie dziecinka urodzi- w pierwszym miesiacu i tak nie zda rezultatu a po tych 3-4tyg będzie wiadomo jakim typem jest nasz mały człowieczek :)

Poleciałam sprawdzić karuzele od szwagierki bo nawet nie wyciągałam z pudła i to ta o której mammi pisze fisher misie-pszczółki, fajowa:tak:Emi miała taka zwykła karuzelke i fajnie mi zasypiała przy melodyjce jedynie co to musiałam latać i nakrecać co ją nieraz rozbudzało:-p

emih masz racje, najlepiej poczekac i przyobserwować jakim typem ludka jest nasze dziecko;-)
Więc nie zarzekam się na razie czy np. kupię czy nie kupię maty, to samo dotyczy chodzika.Emi nie raczkowała tez tylko od razu na nózki ,choć sama śmigała dopiero jak miała 13 miesięcy. Kupiłam jej chodzik ale raz się przewróciła:shocked2:uznałam więc że to kiepski wynalazek i chodziła trzymając się ścian i było oki:tak:choć przyznam był to taki najzwyklejszy nie firmowy chodzik i może dlatego był nieteges:sorry2:za to mała szwagierki śmigała w chodziku jak diabeł:-Dwięc zobaczymy, zawsze można dokupić.

Mam też przewijak od szwagierki duży prosty bez wysokich boków, też miałam taki z Emi i był fajny z tym że od góry zmieściły się jeszcze wszystkie przybory. Dostałam też ochraniacz na łóżeczko ale kupię jeszcze jeden, taki który mi się podoba:tak:

Ale szalejecie dziewczynki, piękne ciuszki i zabawki :) ja jakoś nie mogę się zebrać od 2 tygodni na kupno czegokolwiek ;/

reklama
Do góry