reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
ja po moich rozterkach kołyska-łóżeczko i problemach z miejscem i przemieszczaniem łóżeczka myślę o czymś takim:
======NOWE ŁÓŻECZKO KOJEC GRANDE CARETERO ===== (944323589) - Aukcje internetowe Allegro czerwone
lub
ŁÓŻECZKO turystyczne Samba LUX CoToBaby 4 kolor (937422624) - Aukcje internetowe Allegro
lub
ŁÓŻECZKO _KOJEC _KOŁYSKA_LAMPKA _WIBRA_PÓŁKA (934816129) - Aukcje internetowe Allegro
wszystkie w kolorach czerwony+ coś
plus oczywiście materacyk dodatkowy,zastanawia mnie też czy taki przewijak jak w tych łóżeczkach do czegokolwiek się nadaje, czy totalna lipa?
wszelkie rady-uwagi bardzo pożądane:-)

madzik mnie ta pierwsza,jeśli można swoje 3 grosze dorzucić-może ciekawsza dla bobasa?

tu się zgadzam- mnie też ta rain forest-kolory są dużo żywsze i na pewno będą bardziej interesujące dla Maluszka;-)

ewelad ładne te łóżeczka, ale tak sobie myślę-no bo wiadomo, że one nie mają takiej regulacji poziomu, jak w normalnych, drewnianych.. i za każdym razem będziesz musiała się ostro schylać, żeby dzidzię wyjąć/włożyć..

Ewelad wszystkie są do siebie bardzo podobne te łóżeczka. najważniejsze zeby miało dwustopniową regulacje wysokości, cała reszta to dodatki które sama musisz zdecydowac czy potrzebujesz czy nie (np. kółka, płozy, jakieś przyborniki po bokach) jesli to ma byc łóżeczko dodatkowe tylko na jakis czas to mysle nie ma co szaleć. dodatkowy materacyk to mus bo te oryginalne sie nie nadaja, a przewijak.. na wyjazdach z braku laku jest oki ale na co dzień lipa, kiepsko usztywniony. wiekszość osób które znam z takimi łóżeczkami raczej ich nie uzywa.

Madzik mi tez ta pierwsza sie bardziej podoba:)

Dziewczyny mam prośbę która mata edukacyjna bardziej wam się podoba??Bo znajomi chcą nam zrobić prezent i mamy im podpowiedzieć która:
1. NOWA FISHER PRICE K4562 MATA RAINFOREST + BONUS ! (952497463) - Aukcje internetowe Allegro
2. MUZYCZNA MATA EDUKACYJNA FISHER PRICE NOWOSC N8850 (950263992) - Aukcje internetowe Allegro

Jak dla mnie, zdecydowanie pierwsza :) Ze względu na kolory i kolorowe światełka na łączeniu pałąków - dzieciaki to uwielbiają :)

ja po moich rozterkach kołyska-łóżeczko i problemach z miejscem i przemieszczaniem łóżeczka myślę o czymś takim:
======NOWE ŁÓŻECZKO KOJEC GRANDE CARETERO ===== (944323589) - Aukcje internetowe Allegro czerwone
lub
ŁÓŻECZKO turystyczne Samba LUX CoToBaby 4 kolor (937422624) - Aukcje internetowe Allegro
lub
ŁÓŻECZKO _KOJEC _KOŁYSKA_LAMPKA _WIBRA_PÓŁKA (934816129) - Aukcje internetowe Allegro
wszystkie w kolorach czerwony+ coś
plus oczywiście materacyk dodatkowy,zastanawia mnie też czy taki przewijak jak w tych łóżeczkach do czegokolwiek się nadaje, czy totalna lipa?
wszelkie rady-uwagi bardzo pożądane:-)

Rozważaliśmy wszystkie te łóżeczka i zdecydowaliśmy się na to:
ŁÓŻECZKO TURYST.BeeBee PŁOZY WIBRACJE WARSZAWA (942165316) - Aukcje internetowe Allegro
To ostatnie, które podałaś, odpadło ze względu na głęboki i nieprzydatny do niczego przewijak. To Caretreo też rozważałam, ale brakowało mi półeczki na akcesoria :) To drugie nie ma w ogóle przewijaka, więc od razu odpadło - koleżanka miała właśnie turystyczne z przewijakiem, i jeśli jest dobrze usztywniany i nie jest głęboki, to się go normalnie używa. To, któe my zamówiliśmy, już mamy. Rozkładaliśmy je i wygląda porządnie, jesteśmy zadowoleni z wyboru. Ma dwa poziomy i co ważne - dodatkowy pałąk z zabawkami, bo nie zamierzam montować tej budki z moskitierą, a do tych łóżeczek nie bardzo można zamontować normalną karuzelkę.

Ewcik no właśnie regulację mają,co prawda 2wysokości,a nie 3 jak w drewnianym,ale cóż...
eijf wolałabym uniknąć kupowania na starcie 2 łóżeczek,żeby nie zagracać mieszkania-nie jest ono zbyt duże,a ja lubię przestrzeń i minimalną ilość mebli
kusska łóżeczko może będzie na chwilę, a może na dłużej- zależy jak się sprawdzi,a materacyk jak najbardziej dokupię dodatkowy,dzięki za opinię nt przewijaka- tak też czułam,że kiszka:-)

kropa widzę,że jesteś bardziej zaawansowana w temacie niż ja,więc Cię pomęczę:-)
-czy dla Was to będzie łóżeczko dodatkowe,czy jedyne-na razie przynajmniej?
-dlaczego nie można zamontować karuzeli na nich?
-czy i jaki dokupujesz materacyk?
Caretero jest moim typem ze wzgl na funkcje i estetykę,tylko mnie też właśnie brakuje tego przybornika, a to Twoje super,tylko kolorki nie dla mnie- wygoda dzidzi najważniejsza, ale nie chciałabym też zrobić w domu hardkorowego oczopląsu,więc coś z czerwonym potrzebuje:-)

eijf już wześniej rozpisałam dlaczego tak kombinuję- ze wzgl na ograniczenia lokalowe drewniane to raczej kiepski pomysł u mnie raczej

reklama
kropa widzę,że jesteś bardziej zaawansowana w temacie niż ja,więc Cię pomęczę:-)
-czy dla Was to będzie łóżeczko dodatkowe,czy jedyne-na razie przynajmniej?
-dlaczego nie można zamontować karuzeli na nich?
-czy i jaki dokupujesz materacyk?
Caretero jest moim typem ze wzgl na funkcje i estetykę,tylko mnie też właśnie brakuje tego przybornika, a to Twoje super,tylko kolorki nie dla mnie- wygoda dzidzi najważniejsza, ale nie chciałabym też zrobić w domu hardkorowego oczopląsu,więc coś z czerwonym potrzebuje:-)

Już odpowiadam :)
Będzie to nasze jedyne łóżeczko, od początku wiedziałam, ze nie chcę szczebelkowego - sama też nie chciałąbym spać za kratkami ;) A tak na serio, pamiętam jak mój siostrzeniec się mimo ochraniaczy ciągle uderzał i wiedziałam, ze takiego nie chcę :) Poza tym y sporo podróżujemy, bo rodziców mamy daleko. Wtedy będziemy zabierali łóżeczko ze sobą i mały zawsze będzie spał "u siebie" - moja koleżanka tak właśnie robiła i twierdzi, ze ich córeczka dzięki temu łatwiej znosiła zmiany miejsca :)
Na tych łóżeczkach niestety nie da się zamontować karuzeli, bo one są montowane na wkręt - między szczebelkami. A tu po pierwsze, trzeba by było robić dziurę w materiale z boku, po drugie - i tak byłoby niestabilnie, bo nie ma dla karuzeli "punktów oparcia" w postaci dwóch szczebli. W grę wchodzą pałąki na zacisk (można coś tam znaleźć na allegro) i urządzenia typu lampka-pozytywka-wibratorek (u nas było razem z łóżeczkiem) na zacisk właśnie. Myślałam też o jakichś zabawkach - karuzelkach montowanych do sufitu, bo wiem, ze takie są, ale muszę jeszcze się wgłębić w temat - koleżanka doświadczona mama twierdzi, ze nie ma sensu, bo karuzelka czy pałąk to i tak na kilka pierwszych miesięcy, a jak planuję mieć matę edukazyjną i leżaczek z zabawkami, to bodźców maluchowi wystarczy :)
No i trzeci punkt, materac :) My kupiliśmy taki:
Materac dzieciecy BABY
Zależało nam na dobrym lateksowym, bo istnieje prawdopodobieństwo, ze mały odziedziczy alergię po tacie, a jest to jedyny podobno (w sensie materiału, z którego jest wykonany) materac, który nie uczula (bo kokos i gryka mogą uczulać, pianka się nie nadaje bo się odkształca).

Do góry