reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
C&a to rasowy sklep holenderski a ja jeszcze nigdy nic tam
nie kupilam...:)pamietam
ze raz zajrzalam i nie bylam pod wrazeniem ale moze az sie przejde zobaczyc jak to teraz wyglada?skoro body tanie:)ja kupuje w innym rasowym holenderskim sklepie ale tam 5 €sztuka z tym ze ja lubie takie z domieszka stretchu.

A z innej beczki to wczoraj z ciekawosci spojrzalam na nowa kolekcje cocodrillo i sie osobiscie nie podobala:(Moze w sklepie inaczej ale moim zdaniem taka przewidywalna i nie ma np kolorow ktore teraz "kroluja"

eijf, ja sporo rzeczy tam kupuję :) Nic mi się nie rozciąga, nie spiera - generalnie polecam :) My mamy właśnie sporo bodziaków, w tamtym roku większość letnich ubranek mieliśmy z C&A :) Teraz mamy fajne koszulki polo z długim rękawem, kilka par spodni (mają fajne wąskie, na mojego chudzielca jedyne dobre ;) ), planuję też u nich dokupić koszulki i majtki :) Lubię też kurtki typu 3 w 1, z odpinaną bluzą w środku.

kropa
zawsze zagladam do C&A ale musze się przyznać, że tylko raz zakupiłam spódniczkę na lato... a potem moje dziecko całe lato raczkowało i ani razu nie założyłam:-D tak jak większosci zakupionych w zeszłym roku sukienek:baffled:

ja jednak wolę zakupy w realu, bo nie ma to jak sobie najpierw ciucha pomacać, a jak coś w domu nie podpasi - łatwiej oddać. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia - coś za duży wybór w tym sklepie internetowym, jak zaglądałam do c&a to tych rzeczy było duzo mniej.... no i czesto najfajniejsze w jednej sztuce.... niepasujące (oczywiście:sorry:)

eijf
w tym internetowym c&a dużo fajnych strojów kąpielowych dla dziewczynki, zerknij sobie, może cos cię zainteresuje

i pamiętam, że jakiś ładny widziałam niedawano w marks&spencer
no i te na stronie h&m dosyć fajne, ale nie widziałam na żywo, bo jak byłam jeszcze na chodzie (i przed urlopem) to u nas jeszcze nie było w sklepach

w ogóle to pochwal się tymi8 strajami, co już kupiłać, bo ja się już pogubiłam:-)

Nef, niestety w C&A w niektórych sklepach kolekcja jest okrojona, z moich obserwacji wynika, że to zależy od powierzchni sklepu :) W internetowym mają większą dostępność rozmiarów, w sklepach zwykle wszystko poprzebierane :) Ja zamawiałam akurat bodziaki (ze względu na tę darmową dostawę), bo tydzień temu kupiłam trzy na 98 i są ok, ale nie było więcej w tym rozmiarze. Wzięłam też golf, który miałam w ręku, ale rozmiaru nie było, szorty dżinsowe - bo tu za bardzo nie ma co macać ;), bermudy i jedne spodnie cienkie podwijane na chłodniejsze lato :) Rozmiarówkę znam, więc tu raczej trafię :) Spodnie brałam na 92, szorty tak samo :)

nef-zagladne bo e strojami jeszcze nie koniec;) mam pare ale zadnego szalu.Jedno bikini w kolorki jeszcze z ubieglego roku sie ostalo,jeden taki prosty w truskawki i kratke o ile pamietam kupilam,jeden to kate mack z tutu,jedno bikini pate de sable w rozowa krateczke ale juz niestety na styk,dzis przyszedl ten kostium happy nappy (smieszny,dol jak z pianki do nurkowania).
chcialabym kupic tankini moze jeszcze albo caly stroj sama nie wiem.z tych ktore ostatnio wypatrzylam to np:
Claesens Baby badpak bij Buzzybee
ale sama jeszcze nie wiem.w sumie powinnam ubran dokupic a nie skupiac sie na tym...

aha ja tez wole w sumie wymacac,poogladac ale nie zawsze sie da.Teraz dostalam bon z mexxa na 20 e ale nie wiem gdzie go wykorzystac bo sklep do ktorego jedzilam zamkneli...

Bardzo Holenderskie motywy:-D Z tymi strojami to się leczyć powinnaś:-D
Ja może jutro wkleję ciąg dalszy naszych zakupów w H&M.

Nef- fajne kompleciki upolowałaś. Nie wiem jakie to firmy, ale za podobną ilość ciuchów ja w H&M zapłaciłam koło 250 zł, więc cenowo to chyba bez szału...No chyba, że to jakieś tzw. markowe

co do C&A- w sklepie nic fajnego, ale na stronce parę rzeczy by się znalazło. ale widzę, że rozmiaru nie ma 92 i 98 chyba najbardziej chodliwe.

Ja ostatnio namiętnie na "Szafce "siedzę-portal z ubraniami używanymi dla dzieci. Na razie wyszukuję choć już kalosze, bluzę i majtki zamówiłam. Majty już są, kalosze i bluza idą. Majteczki nowe, 3 szt za 10 zł z H&M:-)

Poluję w ReKids na takie z misiem Jogim czy jak mu tam- 3 szt za 9,90 ale nie widzę u siebie, a na stronce też pokazuje niewielką dostępność...Może jeszcze nie doszły, bo to z nowej kolekcji..

Potem wkleję link, może któraś u siebie zobaczy to będę wdzięczna gdyby mi takowe zakupiła- oczywiście zwrócę kasę+koszt przesyłki:-)

Marta- wrzuć fotki majtek lub linka.

joaszka-moze ale nie jest ze mna najgorzej he he.mam znajoma ktora miala stroj dla dziecka na kazdy dzien..z tym ze nie wiem ile na tych swoich wakacjach byla.moze obie idziemy leb w leb z tym ze ona byla 7 dni a ja 14;)
Zajrzalam na strone c&a i tez jakos do mnie niestety nie przemawia...ja jak wiecie mam faze na zare i wlasnie mnie naszlo na taki jeden toppppp!!!Mam nadzieje ze bedzie w sklepie bo nie lubie zamawiac u nich przez net.nie podoba mi sie sposob zamawiania.No ale znam siebie i wiem ze jak w sklepie nie bedzie to zamowie tam...On jest wlasciwie z innego dzialu bo juz w wieku 2-3 lata ale wiem ze na szerokosc bedzie na mala dobry,ewentualnie zrobi za sukienke:) teraz bede polowac na bolerko z krotkim rekawem...
nie widac za bardzo ale koronkowy jest http://www.zara.com/webapp/wcs/stor...zara-S2012/190024/631860/TOP+WITH+LACE+FRILLS

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo Holenderskie motywy:-D

to samo pomyślałam:-D

Nef- fajne kompleciki upolowałaś. Nie wiem jakie to firmy, ale za podobną ilość ciuchów ja w H&M zapłaciłam koło 250 zł, więc cenowo to chyba bez szału...No chyba, że to jakieś tzw. markowe

No własnie sa markowe,typu next, mothercare, jeden komplet nawet hm, + marki które niewiele mi mówią (ale coś czuję, że brytyjskie). Tylko 3 ostatnie komplety sa z metką miejscową.

No i nie wszystko było kupione jako komplet, co sprawe zwykle podraża.

Ale tak mi haka zagięłas, że policzyłam sobie sztuka po sztuce, ile by to mogło kosztować u nas, (ale stosując przeciętne ceny, choć niektóre rzeczy to "wyjściówki") i wyszło mi 570... więc kamień spadł mi z serca:-D

Do góry