reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

A ja mam wlasciwie te sama figure po ciazy.Ta sama waga (nawet czasem 1-2 kg mniej),ten sam obwod talii,spodnie nosze sprzed ciazy wiec jest ok pomimo ze jem jak nawiedzona.Jedyne co sie zmienilo i nad czym ubolweam to piersi...no comment

reklama
wiesz co, ja jednak trochę winię modę. mam fajne rurki sprzed ciązy, ktore lezą idealnie, jedyny problem to taki, ze im się dziura zrobila na kolanie. byly tanie, z hm. teraz jednak cos zmienili trochę modele i mają tak wąskie nogawki, zwlaszza na lydkach, ze nawet ledwo mogę przymierzyc, mimo, ze biodra i tylek ok.

moze na wiosne cos innego wprowadzą

ja mam "swoj" sklep w ktorym kupuje 95% ubran dla siebie i dla meza (niestety dla dzieci az takich fajnych nie maja ale czasem cos wezme) i niemal Zawsze pasuje!Dla niego to w ciemo brac moge.ostatnio kupilam mu kilka par spodni,koszulek i swetrow,dla siebie tez za kazdym razem udaje mi sie upolowac a z innymi sklepami roznie to bywa...

a ja przytyłam 10 kg (ale byłam bardzo szczupła i wtsoka, więc to 10 kg się rozeszło jakoś i nadal nie jestem gruba), teraz mam góre 40, dół różnie 40 lub 38 zależnie od modelu.
O dziwo, niektóre spodnie, które miałam przed ciążą, są dobre nadal i nawet lepiej leżą, bo wczesniej lekko mi zjeżdzały. Biust o jeden rozmiar więcej w obwodzie, ale z wyglądu bez zmian;-)
Za to stopa mi urosła o jeden rozmiar, serio. Wszystkie buty miałam do wywalenia po ciąży:baffled:

Mi akurat stopa bez zmian, co mnie bardzo cieszy, bo mam duzo fajnych butow, w ktorych po kilka lat chodzę i nie chciałabnym się ich pozbyc. Rozmiarowo niby podobnie, ale jakos inaczej to cialo wyglada, nago szczególnie. Niestety nie na korzysc:wściekła/y::wściekła/y: BO w ciuchac chodzić to chodzę nadal. Na szczęscie do pracy mogę się ubierac na luzie, ale ostatnio mam refleksję, ze coraz mniej mi to pasuje, wiec cos bardziej eleganckiego powinnam chyba nosic. Dlatego ten quisque spadl mi z nieba, haha!

Dzisiaj idziemy do kina na Rzeź, rodzice juz zamowieni. Od razu dostaną laurki od Poli:)Moze po drodze wpadę do decathlonu. Moja kurtka puchowa (krutki noszę dluzej niz buty, haha) ma juz chyba 15 lat! w miedzyczasie byly inne, ale tylko ta jest taka ciepla, wiec mimo lat, nadal w szafie wisi. DO miasta glupio mi w niej chodzic, ale na wies na spacer, gdzie czesto zywego ducha nie zobaczymy, jak znalazl.

a ja chyba w srode wyrusze na jakies pierwsze zakupy wiosenne dla malej.W kolejne dwa weekendy mamy imprezy i przydalaby sie jakas kiecka bo te co ma juz dawno zdazyly mi sie znudzic.Chyba zajrze do zary.Niby nie jej kolory ale kto wie.czasem bardzo fajne zestawy udaje mi sie tam kupic.Ogolnie w moim stylu bo nie sa takie przeslodzone tylko jak mowilam czesto malej nie leza

Ja dziś w ReKids byłam bo wypatrzyłam parę fajnych ciuszków z przeceny na stronce i było napisane, że jakaś tam dostępność-mała bo mała- ale jest...A tu dupa. Połowy nie było,inne nie w tym rozmiarze, i w sumie kupiłam 2 czapki tylko po 6,90 na wiosnę. Bez jakiegoś szału, ale ładne czapeczki. Wcześniej 19,90 kosztowały.
Lubię te ciuszki z ReKids. Zawsze dużo rzeczy mi się podoba. Ceny też nie za wysokie, jakość dobra...Coś podobnego może do H&M z tym, że te ubranka bardziej mi się podobają i zawsze coś znajdę dla Zu. W H&M to już niekoniecznie...

a gosia wczoraj dostała od jednej babci (na dzień babci:-D) taki zestaw z coccodrillo
43501gla.jpgi-coccodrillo-sukienka-glamour-z11124401gla-000-092.jpg
do tego białe rajtuzki i fajnie wygląda, jak do szkoły:-D

marta ja quiosque odkryłam po ciąży i tez już kupę kasy tam zostawiłam, mam już kartę stałęgo klienta i stały rabat:-D
wcześniej to wszytsko dobrze leżało, teraz już ostrożniej dobieram garderobę:tak:

ja muszę kupić jakies wygodne buty treckingowe, bo ze starych "wyrosłam", jedne już kupiłam w decathlonie i są do bani, dzisiaj chcemy pojechać do centrum outletowego i chce poprzymierzać buty salomona, mam od nich sandały treckingowe i są mega wygodne

joaszka a ja wlaśniej dużo bardziej hm lubię i większość rzeczy mi się tam podoba (dla dzieci), a w rekids, to już tylko pojedyncze sztuki.
Problem jest taki, że w hm teraz musze przeskoczyć do innego działu (od rozm. 92) i tam już się nie mogę odnależć, już mi sie tak nie podoba...:dry:

reklama
joaszka-no i tego wlasnie w wyprzedazach nie lubie m.in.

nef-to najfajniejsza kolekcja c. tego sezonu.My mamy jedna kiecke z getrami i jest jedna z moich ulubionych.Ten twoj zestaw ma kuzynka i tez jest bardzo fajny.Kolezanka zaklada do tego jeszcze czerwony sweterek.
podobnie jak ty z hm ja mialam z mexxem.Kiedy mala byla niemowlakiem bardzo czesto kupowalam tam ubranka bo cudne maja tak gdzies do rozmiaru 74.No a jak przenioslysmy sie do starszego dzialu to jakies takie nijakie .niby cos tam maja ale szalu nie ma.
Ja zaraz ide buszowac w gapie na ich stronie by zobaczyc czy warto zamawiac na odleglosc(bo licza 10 funtow czy 10 euro za przesylke ).gap w ogole ma bardzo fajne dzinsy i przezalowac nie moge ze jedna spodniczka dzinsowa juz jest za mala

Do góry