reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

marta-szwagierka wlasnie w ikei zestaw kupila i swietnie sie juz sprawdza.moje to takie bardziej pod stylizacje salonu ha ha.

skrzat-ja tez nie kupuje na zapas a na biezaco.co do sanek i innego typu rzeczy na snieg to tez bede sie martwic jak spadnie;) teraz ma cieple kozaki i ciepla kurtke wiec pierwszy dzien mrozu na pewno przezyje.
co do ubran swiatecznych to mam kilka zestawow choc zdaje sobie sprawe ze satynowa sukienke zalozy tylko raz...spodnice moze ze dwa,reszte w sumie ponosi przy innych okazjach ale praktyczna nigdy nie bylam.
to kiecka Name It feestjurk (va. 74) (G27-W12F/fenny/hotred) | Kixx Online kinderkleding & babykleding to spodnica Name It tule rok (va. 74) (i226-W12F/isidora/porcelain) | Kixx Online kinderkleding & babykleding a do tego bluzka Name it - baby T-shirt? Bestel nu bij wehkamp.nl i rajtuzy Name It "Glamour" maillot (va. 74) (M221-W12F/nille/porcelain) | Kixx Online kinderkleding & babykleding (byc moze dokupie bolerko imitacje futerka),
i takie tam

reklama
eijf gdybym kupiła Małej sukienkę z cekinami, mąż by się zaraz ze mną rozwiódł :-D

kropa Olka jest sporo mniejsza od Radka. Ma śpiwór chyba 82 cm i ledwo ją w nim upycham :baffled:

tweenie-to sukienka tylko na swieta wiec moze sie swiecic;) a maz na szczescie kompletnie nie wtraca sie w co ubieram mala

moja miala juz troche tych tiulowych spodniczek ha ha.jedna rozowa (tylko do zdjecia),potem biala taka tutu ale ta to kompletnie do noszenia nie byla tylko rowniez do sesji u fotografa,miala tez inna w kolorze fuksji i teraz tez w innym zas odciuniu rozu..hmmm wychodzi na to ze przewaznie rozowe choc nie jestem fanka tego koloru.no ale w polaczeniu z ciemno szara koszulka.AA i szara spodniczke z tiulem (ale rowniez i bawelna) tez miala.Sa swietne i male tak smiesznie kreca w nich tylkami.Naprawde slodko to wyglada.Mysle ze te ostatnia zalozy nawet pare razy.ostatnio robilam w niej kartki na swieta:))

tweenie, ale twój śpiwór ma 82 cm całkowitej długości, a tu jest 80 cm od pupy, czyli tylko na siedzisku. On jest do końca sanek, więc jakby był za mały, to sanki też, skoro nogi mu się nie zmieszczą ;) No i odbieram osobiście koło domu na Krakowskiej, więc jakby coś to zwrócę ;) Ale naprawdę nie sądzę, zimowy śpiwór ma 110 cm od oparcia wózka do stóp i jeszcze ze 30 cm wisi :)

kropa a ja nie znalazłam w gazetce biedronki tych klocków, o których piszesz:sorry: Możesz wkleić linka?
A to jest na pewno bieżąca oferta?
sanki super, tez mi się takie marzyły, ale zeszłam na ziemię, jak sobie uświadomiłam jakie strome mam zejscie do piwnicy, a do tego we wrocławiu potrafi nie byc śniegu, nawet jak wszedzie dookoła jest:baffled:

ach, a czułki pszczółki to sprężynki:)

tweenie sama jeszcze nie siada, ale próbuje się wsunąć lub staje na krzesełko i kuca, pewnie zaraz wykombinuje jak samej usiąść

marta
moja Gosia jest spokojniejsza ruchowo i rzadko kiedy ryzykuje, ona w zyciu nie wlazłaby na stół jak np. Zu joaszki. Więc pewnie bardziej ruchliwe dzieci bez problemu sobie radza z włażeniem:tak:

skrzat we wrocławiu jest dystrybutor, to tam kosztuje ok. 120 zł za stolik i ok. 60 zł za krzesełko.
Są też na allegro, ale drożej.
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

nef-moja tez z tych spokojniejszych ale bez problemu wchodzi na krzeselka wszelkiego typu i w nich siada wiec to pewnie nie to.po prostu musi wyczaic jak:)

reklama
Nef, my mamy takie: Świetne kolcki Elefun w wiaderku 100szt NOWE!!! (1992470507) - Aukcje internetowe Allegro
Były po 39.90, ale cholera chyba już się skończyła oferta, był jeszcze w weekend taki katalog "Więcej pomysłów" z zabawkami, cudnymi pchaczami drewnianymi itp. Niemniej możesz sprawdzić w sklepie, bo czasem w gazetce już nie ma, a w koszach jeszcze leży :) A naprawdę warto, super są i podejrzewam, ze ta sama fabryka robi co dla Eichhorna, bo kubełek ma nawet identyczną szerokość i identyczny sorter na wierzchu, a wymieszane klocki są nie do odróżnienia :)

A tak a'propos Biedronki, to rok temu Radek dostał biedronkowy pchacz, zamieniamy na motor-jeździk, kosztował 129 zł i do tej pory jest u nas często używaną zabawką. Miałam opory, ze z biedronki (Elefun właśnie), ale siostra obejrzała i zapewniała, ze solidnie wykonany itd. Tydzień temu stoję w Smyku i oglądam zabawki dla Radka, a jakaś Pani mnie prosi o pomoc w wyborze pchacza, bo koledze z pracy urodziło się dziecko. Patrzę, a tam IDENTYCZNY jak ten nasz, nawet kolory kropka w kropkę, tylko już pod marką SIMIKI i za prawie 200 zł ;)

Ostatnia edycja:
Do góry