reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

sasanka to spokojnego lotu życzę:-) a przeceny dopiero się zaczynają, H&M zawsze pierwszy:tak: większość sklepów zaczyna wyprzedaż dopiero między świętami a sylwestrem
na pewno będą jeszcze fajne rzeczy jak wrócicie

eijf ich strona www jest beznadziejna, w ogóle nie ma wzorów ubranek z bieżących kolekcji, nie ma możliwości sprawdzenia dostępności towaru, a tym bardziej sprzedaży on-line :baffled:

reklama
Nef a mam jeszcze jedno pytanie;) Na Jagiellonczyka kupowałas i tam każdy może kupić? Bo w necie info ze sprzedaż hurtowa;/ mysle bo znajomi z wrocka i moze beda jechac do poznania:) A duze takie krzeselko w paczce?

Przypomniało mi się, dziewczyny, gdyby któraś planowała zakup klocków drewnianych: śliczne są w Biedronce, kolorowe, NICZYM nie różnią się od Eihchorna (Radek ma 50 szt Eichhorna i teraz dostał 100 szt. Biedronkowych), nawet sorter na kubełku jest identyczny, leciutkie są i kosztują 39.90 za 100 kloców :)

mamy klocki!
miałam zajrzeć do biedronki przy okazji, ale poszłyśmy z Gosią w ramach spaceru... i dopiero w trzeciej kupiłyśmy:-D

jak się okazało są trzy zestawy tych klocków:
1) dla chłopca i dziewczynki - malowany w bazgrołki w stylu eichhorna
2) dla chłopca - z obrazkami zwierzątek w intensywnych kolorach
3) dla dziewczynki - też z obrazkami zwierzątek, ale kolory cukierkowe, dziewczyńskie wzorki w kwiatuszki i serduszka, miodzio! i właśnie te kupiłam

są przeeeśliczne:-) będzie jak znalazł pod choinkę, bo przecie stolika jej tam nie wstawie, zresztą już w użyciu

Wielkie dzięki kropa:tak:

Nef a mam jeszcze jedno pytanie;) Na Jagiellonczyka kupowałas i tam każdy może kupić? Bo w necie info ze sprzedaż hurtowa;/ mysle bo znajomi z wrocka i moze beda jechac do poznania:) A duze takie krzeselko w paczce?

Na Jagiellończyka jest normalny sklep detaliczny, krzesełka są w niewielkich kartonach 33/27/8 (nie rozpakowałam jeszcze tego dla teściowej) koszt dokładny 62,50zł, a stolik 124,12 zł.

Jak pisałam wymieniałam jedno krzesełko. Pojechałam tam tramwajem, a krzesełko miałam w siatce zawieszonej na wózku, jak zakupy.

Tylko stolik jest mniej poręczny przez ten blat.

Jak masz kogoś zaufanego z Wrocławia, to może spróbuj też kupić stolik w obniżonej cenie. Tam mają stoliki reklamacyjne za połowę ceny, zazwyczaj porysowane gdzieś od spodu, albo gorzej domalowane.

Ja tak właśnie kupiłam ten zielony stolik za 62 zł, bo bardzo mi zależało na zielonym, bo pokój mam na zielono. A tych zielonych już nie produkują. Babka pewnie by nie zaproponowała sama, gdybym tak nie jęczała za zielonym:tak: A na zapleczu widziałam, że stały jeszcze ze 2-3 te stoliki w innych kolorach.

Ten mój wygląda normalnie, ma tylko blat lekko zarysowany od spodu, czyli tam gdzie nie widać:-D

przyszedł nasz laptop świnka. na razie Zuzia śpi, więc nie mogę zobaczyć dokładnie co i jak...
a potem jak wstanie nie mogę pokazać...echh

jeszcze czekam na zamówione emolienty z apteki na allegro.

kurde, w tym miesiącu tyle do kupienia, że szok...

M oczywiście twierdzi, że połowa nie potrzebna, no ale wybaczam mu bo to tylko facet:-D

a i w lumpku kupiłam czarną spódniczkę, bodajże ze spandeksu i body. takie tam nie jakieś firmowe, no ale body po domu, a spódniczka 7 zeta, więc w sumie może być. taka klasyczna mała czarna mini:-)

kropa no ja ostatnio odkrywam biedronke:-) troche przez moich teściów, bo oni tam zakupy robią
stała się dla mnie kopalnią delikatesów:-D
i tak mam tam upatrzone kilka smakołyków, papryczki nadziewane serkiem, rurki w czekoladzie, przepyszne granaty, gouda w kawałku (wyjątkowo smaczna) itp.

Generalnie nie lubię takich monotemetycznych sklepów, mam swoje ulubione marki i lubię mieć wybór, ale przez te frykaski często rezygnuję z zakupów w tesco na rzecz biedronki:tak:
I chyba zacznę regularnie przeglądać gazetkę:-D

joaszka mój M się smieje, że te zabawki bardziej dla mnie niz dla dziecka:-D
mało tego, jak mała ma coś dostać, to trzyma to w tajemnicy również przede mną:-D

Kropa- zerknęłam na te sanki...z deka drogie...
Myślę, że zwykłe tańsze tyle, że z oparciem też się sprawdzą, no ale co kto lubi/może:-)

nef-no sa zabawki ktore kupuje bardziej dla siebie chyba bo mala nie widzi roznicy,nie wie co to tandeta:) jej bez znaczenia jakim bobasem sie bawi a ja bawilam sie w poszukiwania odpowiedniego:)
a w ogole dzis widzialam w sklepie rozlozona kuchnie ktora dostanie w nastepnym tygodniu:) slooodkaaa:) mama nie moze sie doczekac ha ha

a tak w ogole to dziecko mnie ostatnio zaskoczylo ukladajac cale puzle.do tej pory lezaly w szafie troche zapomniane az po nie siegnela i bach bach z tym ze jak nie moze wlozyc (choc dobrze probuje) to sie niecierpliwi i zniecheca

reklama
kropa no ja ostatnio odkrywam biedronke:-) troche przez moich teściów, bo oni tam zakupy robią
stała się dla mnie kopalnią delikatesów:-D
i tak mam tam upatrzone kilka smakołyków, papryczki nadziewane serkiem, rurki w czekoladzie, przepyszne granaty, gouda w kawałku (wyjątkowo smaczna) itp.

Generalnie nie lubię takich monotemetycznych sklepów, mam swoje ulubione marki i lubię mieć wybór, ale przez te frykaski często rezygnuję z zakupów w tesco na rzecz biedronki:tak:
I chyba zacznę regularnie przeglądać gazetkę:-D

nef, ja niestety nie mam Biedronki koło siebie, ale mama ma vis-a-vis pracy swojej i niedaleko domu, więc ja głównie przeglądam w sieci gazetkę i zlecam zakupy ;) A'propos zabawek z biedronki, babcia kupiła też jakiś czas temu Radkowi zestaw muzyczny z drewna: flet, dzwoneczki, harmonijkę ustną, trąbkę i kołatkę. Coś w tym stylu:
BRIMAREX HARMONIJKA DREWNIANA (1948038431) - Aukcje internetowe Allegro
BRIMAREX FLET DREWNIANY KOLOROWY (1948038441) - Aukcje internetowe Allegro
TOYS pure *GOKI*-DREWNIANE MARAKASY Z DZWONECZKAMI (1999030030) - Aukcje internetowe Allegro

Kosztowały coś po 4,99 za instrument :) Są super, ślicznie malowane i fajnie grają. Z powodu tego grania zostały u babci :D Za to większa frajda, jak zobaczy od czasu do czasu ;)

Kropa- zerknęłam na te sanki...z deka drogie...
Myślę, że zwykłe tańsze tyle, że z oparciem też się sprawdzą, no ale co kto lubi/może:-)

Joaszka, dokładnie tak ;) To prezent od babci, myślę że w sumie będzie je miał dłuuuugo, bo można te wszystkie dodatki rozmontowywać :)

Do góry