reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Moj wczoraj przyniósł farme.Od razu na szybko rozpakowalam i zobaczyłam jak działa.Spoko,mała powinna się bawić.żałuje tylko ze zwierzatka wydają odpwienie dźwięki jak zostaną odłożone na swoje miejsce ale jak konia da się do zagrody świnki to będzie chrumkal:)nie myśli trochę ten fp (często mam jakieś "ale" do ich zabawek:szczeniaczka nie można prac a przecież z materiału,w koszyku piknikowym czasem wrzucone klocki blokują wejście innym).no ale i tak fajne.z czasem może dokupie zagrode dla koni czy traktor itp

reklama
U mnie nie ma tygodnia zebym czegos malej nie kupila wiec nie jest z toba tak zle.Czapki zimowe ma tylko dwie à zreszta upodobala sobie jedna.dzis chcialam zalozyc druga à ona ja sciagnela i poszla po te inna

mialam juz niczego nie kupowac ale klient mojego dal pracownikom meza w tym i jemu bon do jednego z zabawkowych:)) i like,i like:) na 25 e od osoby wiec bez szalenstw ale zawsze cos i to taki mily gest szczegolnie ze od tak sobie.Pomyslalam ze najprawdopoodbniej dokupie jje cos z little people i byc moze doloze (jesli tam maja bo ogolnie to nie zabawkowy tylko taki sklep z rzeczami do domu plus troche zabawek) i kupie zoo Little People Dierentuin met geluiden | Koop Little People Dierentuin met geluiden goedkoop bij Poptiek.nl

Typowo zimową na mrozy mamy jedną. druga jest powiedzmy na cieplejsze dni.
Buty już zamówione Śniegowce ocieplone OWCZĄ wełną~DEMAR DOGGY~22 (1923391792) - Aukcje internetowe Allegro

jeszcze tylko rękawiczki
*H&M* DŁUGIE RĘKAWICZKI _śnieg_ R 86/92 OKAZJA (1965254939) - Aukcje internetowe Allegro

mam nadzieję, że będą w H&M bo te już ktoś psia mać mi wykupił, a nie widzę drugich takich....

a to nasze zakupy z promocji w smyku:
Princeska, rozmiar 92 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

Bluza dziewczęca, rozmiar 92 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

Spodnie dziewczęce, rozmiar 92 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

sukienka na święta będzie, jeszcze tylko bolerko w ReKids futerkowe upatrzyłam
Reserved - Kolekcja Jesień Zima 2011/2012

a spodnie i bluza na wiosnę. choć bluza dobra już teraz...a spodenki to dużo za długie...

widze przewaga jasnego fioletu:) w kiecce slicznie jej bedzie.
takie bolerko z imitacji futerka sama planuje tylko ze szare.z drugiej strony tyle lachow jej nakupowalam a sama jeszcze nic na swieta nie mam...
sniegowcow nie moglam znalezc.tzn sa ale duze.chcialam kremowe no ale takie wymagania chyba sobie odpuszcze...

Joaszka, czyli jednak będzie śnieg?:) ja na razie nie kupuję, bo nie wiem, czy się przydadzą. Mam takei wyższe ocieplane z deichmana i myślę, że starczą.

Ja też popadłam w manię zakupów, czego ogólnie u siebie nie lubię. Czasem mnie otrzeźwia i wkurzam się, że daję się ponieść takiej bezsensownej konsumpcji i jestem członkiem społeczeństwa konsumpcyjnego. Ogólnie łątwiej mi sie pilnować, jak na zakupy nie chodzę. a jeszcze łatwiej, jak nie mam kasy:-D

Wczoraj przyszły ukłądanki drewniane (4 komplety). jeden dostała Pola juz wczoraj- takie ze zwierzątkami. Ogolnie to uklada się z nich taki wyscig, kwadrat po kwadracie, zwierzątka jedne za drugim. POla uklada w rządek, ale nie zwierzątkami, tylko jak popadnie, potem jeździ po nich samochodem;)

zostały jeszcze 3, jeden dla Poli, jeden dla kuzynki i jeden dla synka mojej przyjciolki, bo się okazalo, ze przyjadą do nas po świętach i będą nocowac. Więc jakis prezencik dla niego muszę miec.

Dzisiaj bylam w Lidlu i kupilam przy okazji klocki drewniane, 49 zł. Fajne o tyle, że uklada się z nich miasto, domki, samochodziki są. Nie wiem tylko, czemu od 3 roku zycia, mam bardzo podobne, tylko bez samochodzikow, juz od roczku. Na razie nie daję, może na święta, a może na imieniny(ma w lutym)

Ogólnie, to już dawno stweirdzilismy, ze Pola w przeciągu roku dostała więcej zabawek, niz np ja do wieku 10 lat, nigdy tyle zabawek nie mialam, nigdy nie mialam lego, Barbie i tych innych. ale ja jestem rocznik 77, to troche inne czasy byly, a na pewex moi rodzice nei chcieli wydawac/lub nie mogli, ale wychodzi na to samo.

muszę powiedziec sobie STOP:)

Marta-mnie czasem wstyd ze lubię materialne rzeczy i ze mi na nich zależy ale co tu ukrywać?no lubię i co zrobię;)
U mnie nie pomoże niewychodzenie na zakupy bo zamowie przez internet...nawet łatwiej.
Co do zabawek to jakoś ostatnio mnie wzięło bo do tej pory naprawdę mało kupowałem.Trochę wiecej w okresie urodzin no i mam nadzieje ze teraz dlatego ze swieta i ze potem trochę przestanę:)i tak nie jest ze mną tak zle bo ciotka ma wszystko ale to wszystko z serii little people...zreszta widzę ze dzieci bawią się ładniej jak nie maja nadmiaru

Ja szarpnelam się dziś na całe 8 zł:D kupiłam taką mini kuchenkę z patelnia i rondelkiem, jajkiem i marchewka oraz sztuccami. W Auchanie:)

reklama
Tak więc STOP w moim wykonaniu, haha. Weszłam do SMYKA zobaczyć co Joaszka tam kupiła i co? i kupiłam prawie za 2 stówy, kurde! ale to naprawdę na przyszłość, bo na razie mamy ubranek multum. Ale mam tez takie pudlo z rzeczami na przyszłość i z radością tam je umieszcżę. oto one, ech....
Legginsy 2-pack, rozmiar 92 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Tunika z krótkim rękawem, rozmiar 110 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Rajstopy dziewczęce 2-pack, rozmiar 104/110 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Rajstopy dziewczęce 2-pack, rozmiar 104/110 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Tunika z krótkim rękawem, rozmiar 98 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

acha, jak się koło 200 zł wyda na zamówienie to odejmują jeszcze 30, więc warto (tak sobie mówię...)
:cool:

Do góry