reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
tweenie - wszystko zależy jak będzie użytkowany :) ja mam spory dom więc bez kojca ani rusz. Mamy po starszej drewniany, który się sprawdził. Dziecko może wszędzie się złapać i podnieść, a guzów hmm się nie uniknie. W materiałowym dziecko ma utrudnioną naukę wstawania. Co do regulowanego dna to dla starszego dzieciaczka nie potrzebne - wręcz niebezpieczne.
Za drewnianym przemawia chyba też fakt iż jest łatwiejsze w utrzymaniu czystości, bo czyszczenie siateczki po np. marchewce - ja podziękuje :)

Naszego wczoraj właśnie przyniosłam z piwnicy i zaczęłam czyścić, niestety chyba nawilgotniał bo na ściereczce miałam odcień farby! kurcze i nie wiem teraz jak go" odrestaurować" przecież niunia nie będzie zlizywała mi farby kurcze. Na razie go susze i zobaczymy co z niego będzie.

Fajne są też kojce drewnianie składane, bez podłogi - takie bramki. Ale taki kojec na taras, czy na dwór już się nie wystawi.

My byliśmy oglądać pomału foteliki. Koleżanka pracuje w sklepie, więc doradzała. Polecala Maxci Cosi Tobi lub Romer Kings Plus. Ale powiedziała, żeby jak najdłużej w nosidle jeżdzić bo najbezpieczniej. Że puki głowa nie wystaje, bo nogi mogą:)
Co do kojca ja ma siatkowy z ceratką. Taki dostałam od znajomych, więc tylko wyczyszczę:) Muszę go wytachać ładna pogoda to by można na dworze wyprać:)

My mamy kojec drewniany.w lozeczku mala wie ze ma spac a w kojcu sie od razu na brzuch przewraca i bawi ale to pewnie dlatego ze nie jest przykryta.Kojec stoi na dole i niby jest niezbedny ale prawda jest taka ze czesciej goszcza w nim koty niz moja mala a to dlatego ze ona bedac mniejsza nienawidzila lezec na plecach i odlozona darla sie.teraz natomiast troche za malo w nim miejsca (mimo ze spory i kwadratowy) jak sie przewroci na brzuch i pelzac chce.ciagle wpycha nozki miedzy szczebelki...no ale i tak czasem z niego korzystam jak trzeba na chwile bezpiecznie odlozyc mala.pozniej opusci sie to na czym lezy w dol i zobaczymy czy posiedzi w takiej klatce.pewnie bedzie uzywany sporadycznie.

co do fotelikow to kolezanka tez wlasnie uswiadomila mi ze najlepiej uzywac jeszcze ten co mam (maxi-cosi do 13 kg) dopuki malej glowa wystawac nie bedzie albo waga max osiagnieta nie bedzie.poza tym ona jeszcze stabilnie nie siedzi wiec przed wiosna pewnie nie wymieniamy.a potem to albo romer albo znow maxi-cosi ale jeszcze sie nie wglebialam

a ja zaczelam poszukiwania garderoby na sezon wiosenny:) poki co mam kilka lupow a to jedne z wczorajszych:)do pierwszego zestawu mam jeszcze getry.
2011-01-201.jpg2011-01-20.jpg
i jeszcze buciki zamowilam ale nie chce mi sie nie wiem czemu zdjecie wgrac
Juicy Couture Baby RUFFLED SLIP-ON SNEAKER PINK with pink Juicy logo. Exclusieve Juicy Baby babyschoentjes, babygympies in prachtige giftbox! With 'Hook and Loop' back closure, dus je hoeft niet te veteren! SWEET!

no a teraz poszukuje szarego plaszczyka/kurteczki .,jakichs innych ubranek w odcieniach brazu,granatu,zieleni

a ja zaczelam poszukiwania garderoby na sezon wiosenny:) poki co mam kilka lupow a to jedne z wczorajszych:)do pierwszego zestawu mam jeszcze getry.
Zobacz załącznik 319612Zobacz załącznik 319613
i jeszcze buciki zamowilam ale nie chce mi sie nie wiem czemu zdjecie wgrac
Juicy Couture Baby RUFFLED SLIP-ON SNEAKER PINK with pink Juicy logo. Exclusieve Juicy Baby babyschoentjes, babygympies in prachtige giftbox! With 'Hook and Loop' back closure, dus je hoeft niet te veteren! SWEET!

no a teraz poszukuje szarego plaszczyka/kurteczki .,jakichs innych ubranek w odcieniach brazu,granatu,zieleni

Fajne ubranka, buciki też :) My z butami czekamy aż Radko chodzić zacznie, wcześniej nie widzę potrzeby męczyć stópek :)

reklama
ja tam uwielbiam buty i mala juz wieele par na sobie miala.nie mam wrazenia ze jej mecze a czesto fajnie wygladaja w zestawie.takie jak kupilam te w paski mala miala tez na zime (identyczny model) i swietnie sie sprawdzily a do tego dodatkowo stopke grzaly:) no ale kazdy ubiera jak lubi i wiem ze dla niektorych buty u niemowlaka sa bez sensu.maja prawo tak myslec:))
butki.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry