reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
misslena to co polecam do podmywania to mydło biały jeleń , nic nie szczypie, dla mnie rewelacja,ja brałam prysznic kilka godzin po porodzie i to mydło bardzo się sprawdziło, do dzisiaj je używam
marta mam bardzo podobne przemyślenia, rożek - nie zdążyłam kupić przed porodem i jak byłam w szpitalu M kupił, nie dość że taki średni (nie podoba mi się) to jeszcze ani razu go nie użyłam bo za ciepło
ewelad kołyska fajowa

W szpitalu używali oilatum soft i nivea. Ja obecnie używam właśnie oilatum soft, bo mała ma suchą skórę, poza tym linomag, i parafiną nacieram jej stópki.
Ładne te wasze kąciki dla dzieciaczków, ja trochę nadrabiam ten wątek, bo dużo się zmieniło. Z osttanich nabytków to mata i pałąk tiny love jestem bardzo zadowolona. Jeszcze czeka mnie zakup torby do wózka, parasolka, niania i zastanawiam się nad podgrzewaczem, czy wy kupujecie takie?? Acha i rozważam jeszcze zakup karuzelki nad łóżko i leżaczka/bujaczka

Ja się zastanawiam nad nianią, ale dla pełni spokoju interesowałaby mnie taka z kamerką, ale oczywiście na taką mnie nie stać.
Maty jeszcze nie mam, kupię jak mała zacznie się interesować, póki co zbędne wg mnie. Leżaczka nie mam. Teraz jeszcze i tak mała przebywa w pozycji leżącej. Czasem chwilę ją ponoszę, ale zdecydowanie jeszcze za wcześnie.
Podgrzewacza nie kupuję, bo jestem na każde zawołanie. Póki co nie ściągam mleka...
Jak będzie trzeba coś załatwić, to nakarmię małą i polecę... Wszystko jest w miarę blisko, więc jestem w stanie w godzinę się wyrobić.
Potrzebuję jedynie zakupić coś do nosa, bo mała strasznie kicha i możliwe, że powietrze jest zbyt suche. Póki co biorę przegotowaną wodę i delikatnie nawilżam wejście do noska. Działa ;-)

Ja się zastanawiam nad nianią, ale dla pełni spokoju interesowałaby mnie taka z kamerką, ale oczywiście na taką mnie nie stać.
Maty jeszcze nie mam, kupię jak mała zacznie się interesować, póki co zbędne wg mnie. Leżaczka nie mam. Teraz jeszcze i tak mała przebywa w pozycji leżącej. Czasem chwilę ją ponoszę, ale zdecydowanie jeszcze za wcześnie.
Podgrzewacza nie kupuję, bo jestem na każde zawołanie. Póki co nie ściągam mleka...
Jak będzie trzeba coś załatwić, to nakarmię małą i polecę... Wszystko jest w miarę blisko, więc jestem w stanie w godzinę się wyrobić.
Potrzebuję jedynie zakupić coś do nosa, bo mała strasznie kicha i możliwe, że powietrze jest zbyt suche. Póki co biorę przegotowaną wodę i delikatnie nawilżam wejście do noska. Działa ;-)
Ja wybrałam już nianię, taką bez bajerów normalną, matę kupiłam używaną razem z pałąkiem bo była licytacja i za dobrą cenę wzięłam. Jeśli kupię leżaczek to na takiej samej zasadzie, szukam używanego, będzie w dobrej cenie wezmę. Ja też nie ścigam jeszcze mleka, ale się nad tym zastanawiam.
Ja do nosa stosuję sól fizjologiczną przemywam małej oczka i wkrapiam po jednej kropli,poza tym kupiłam też marimer przyda się na później.

ewelad sliczna ta kolyska naprawde.
Jesli chodzi o lezaczek to ja tez chce kupic ale z fisher price ale uzywany bo nowy ten co mi sie podoba jest drogi no i karuzelke na pilota tez z tej samej firmy i chyba tez uzywana no chybaze ktos bedzie chcial mi ja sprezentowac. co do niani to nie bo nie mieszkam w domku wiec mi nie potrzeba a podgrzewacz Tiffi rowniez nie kupuje ale jesli wiesz ze bedziesz zostawiac mala to jak najbardziej ci sie przyda.

Ewelad kolyska super!!! tez bym chciala miec taka fajna dentystke ;-)
Jesli chodzi o lezaczek to moim zdaniem swietny wynalazek, z Krisem uzywalam Fisher Price a teraz kupilam uzywany Chicco (za jakies 35zl) i jestem zadowolona, Laura pol dnia w nim spedza :tak:
CHICCO SOFT Relax Rocker on eBay (end time 22-Jun-10 14:04:52 BST)
udalo mi sie tez wylicytowac ta hustawke za jakies 80zl :-D w super stanie:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260629793872&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
karuzelke mam odrazu w kolysce (1 zdjecie):
KOŁYSKA CONECO AŻ 2 KOLORY +4-CZ POŚCIEL GRATIS (1143209881) - Aukcje internetowe Allegro
ale mysle ze nie jest to rzecz niezbedna bo w kolysce/lozeczku raczej dziecko tylko spi, a jak nie spi to jest np w lezaczku czy na rekach... (Kris nie mial karuzelki)
jesli chodzi o nianie elektroniczna to jak dla mnie swietna rzecz i nam przydaje sie bardzo bardzo :tak: mamy taka z projektorem:
Fisher Price Aquarium Monitor with smart response on eBay (end time 17-Jul-10 07:17:08 BST)
jesli chodzi o podgrzewacz to do tej pory nie mialam, ale zakupilam wczoraj okazyjnie za 25zl bo przyda sie zarowno do podgrzewania sciagnietego mleka jak i potem obiadkow dla Laury :-p
a teraz pochwale sie upolowana sukienusia :-D
dress on eBay (end time 14-Jul-10 10:46:23 BST)

Ostatnia edycja:
Ewelad kolyska super!!! tez bym chciala miec taka fajna dentystke ;-)
Jesli chodzi o lezaczek to moim zdaniem swietny wynalazek, z Krisem uzywalam Fisher Price a teraz kupilam uzywany Chicco (za jakies 35zl) i jestem zadowolona, Laura pol dnia w nim spedza :tak:
CHICCO SOFT Relax Rocker on eBay (end time 22-Jun-10 14:04:52 BST)
karuzelke mam odrazu w kolysce (1 zdjecie):
KOŁYSKA CONECO AŻ 2 KOLORY +4-CZ POŚCIEL GRATIS (1143209881) - Aukcje internetowe Allegro
ale mysle ze nie jest to rzecz niezbedna bo w kolysce/lozeczku raczej dziecko tylko spi, a jak nie spi to jest np w lezaczku czy na rekach... (Kris nie mial karuzelki)
jesli chodzi o nianie elektroniczna to jak dla mnie swietna rzecz i nam przydaje sie bardzo bardzo :tak: mamy taka z projektorem:
Fisher Price Aquarium Monitor with smart response on eBay (end time 17-Jul-10 07:17:08 BST)
jesli chodzi o podgrzewacz to do tej pory nie mialam, ale zakupilam wczoraj okazyjnie za 25zl bo przyda sie zarowno do podgrzewania sciagnietego mleka jak i potem obiadkow dla Laury :-p
a teraz pochwale sie upolowana sukienusia :-D
dress on eBay (end time 14-Jul-10 10:46:23 BST)

Jaka boska sukienusia :):)

reklama
Do góry