reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

brejka, czasem liczy sie "sztuka" a nie masa:-D

Ja na zakupach w aptece przechulalam w sobote 250zl, to trzeba miec talent

reklama
a nie taniej wyjdzie Wam kupić w internetowej aptece? Ja na szczęście nie mam problemu z apteką no ale wczoraj zrobiłam sobie taką liste co muszę sobie dokupić to z takich pierdół po 8 zł wyszło mi ok 400 zl , szok normalnie. I jeszcze fotelik mszę kupić :/

Dziewczyny bedziecie kupowac spiworki do wozkow. Chodzi mi takie na polarze albo welniane. Bo mam okazje kupic w okazyjnej cenie (50 zł-oczywiscie nowy) spiworek na polarze o dlugosci 95 cm-wielofunkcyjny. Bedzie on pasowal do wozka glebokiego i spacerowego. Mozana pozniej go tak rozpiac ze bedzie poprostu w spacerowce ciepły podkład pod pupe. Tylko sie zastanawiam do jakiego wieku on starczy.

patipaula ja bym się chyba nie zastanawiała i brała ten śpiworek, na pewno całą zimę z takim przejeździsz:tak:

dziewczynki, mam pytanie-czy kupowałyście już ceratki pod prześcieradło? jak toto wygląda??:sorry2:

patipaula

dziewczynki, mam pytanie-czy kupowałyście już ceratki pod prześcieradło? jak toto wygląda??:sorry2:

ja kupiłam taką matę - ochraniacz na materac w rozmiarze materaca, na rogach ma to takie wszyte gumki którymi mocuje się do materaca żeby się nie przesuwało. z jednej strony jest to takie podgumowane coś ala ceratka a z drugiej pokryte taką cieniutką frottą. dałam za to ok 20 zł. były zwykłe ceratki - ale w mniejszym rozmiarze tak jakby przeznaczone tylko żeby podłożyć pod sam tyłeczek dzieciątka tak jakby wycięty prostokąt z grubej folii - kosztowało chyba ok 5 zł... ta co kupiłam wydała mi sie rozsądniejsza.

A-Asia ja też taki ochraniacz na materac zamierzam kupić. Nie jest to goła cerata, więc nie powinno odparzać. Jest wielkości materaca, więc nie będzie się zwijać i łatwiej wyprać niż pokrowiec z materaca (nawet jak jest ściągany)

otóż to...:) ta warstwa cienkiej frotty jest fajna, z drugiej strony podgumowane więc nie będzie przeciekało na materac a i tak daje się na to jeszcze prześcieradło...
ja na nasze łózko sypialniane też kupiłam na materac taką matę ochronną jak tylko kupiliśmy nowy materac ale ona nie jest nieprzemakalna jest taka grubsza, z wypełnieniem i pikowana, prałam ją już kilka razy w pralce i nic się z nią nie dzieje a materac jak nowy bez żadnej plamki. moi rodzice mniej więcej w tym samym czasie co i my kupowali materac ale niestety nie kupili maty i mają cały poplamiony i nie wygląda to za ciekawie a to wcale nie siuśki te plamy tylko wiadomo pot no i oczywiście ślady użytkowania a zwłaszcza stołowania się w łóżeczku... teraz jak będzie dzidzia to nie będę się oglądać czy nasz materac się poplami bo zawsze tą naszą matę mogę wyprać i będzie czyściutkie - wydatek niewielki a jakie korzyści... acha... tą matę na nasze łóżko kupowałam chyba w Ikea, tą do dziecięcego w sklepie dziecięcym chociaż wiem, że jest coś podobnego też i w ikea (tylko że ja mam daleko)...

A ja w poniedziałek wykupiłam całego lidla: LIDL
chusteczki pampers 4pak za 20zł, termometr na podczerwień 50zł, kocyk, ręcznik z myjką, śpiworek, zabawka z pozytywką, grzechotka, płatki kosmetyczne, patyczki..
Jeszcze muszę kupić zawartość apteczki i kosmetyki chyba na hipp się zdecyduję.

reklama
Do góry