reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

sasanka różowe ubranka - jakoś ich unikam, bo i tak mam od bratowej sporo właśnie różowych.
brejka dzięki za info, ja mam bardzo suchą skórę, z brzucha mi skóra schodzi. Jakoś nie lubię nivea, ale generalnie chodziło mi o to, żeby nie używać za dużo kosmetyków i tak sobie wymyśliłam, że tylko to do kąpieli bym używała
tweenie napisz jej, że odbierzesz sama
mystique ja generalnie tak jak pisałam mam krótki szlafrok tyle, że z takiego cienkiego weluru więc sie nada jakby coś, a w szpitalu jestem za koszulami, bo jednak łatwiej wietrzyć krocze, a do tego jak lekarz przyjdzie badać czy coś to jakoś poręczniej, ale jeśli ci nie przeszkadzają gatki od pidżamy to ok

reklama
tiffi to pisałam Ci kiedyś o takim płynie do kąpieli z penatena. Działa na takiej samej zasadzie, też natłuszcza i nie trzeba później już niczym smarować, a przeznaczony jest dla wszystkich dzieci, a nie z problemami skórnymi
Nie odbiorę sama, bo to 500 km w jedną stronę jest. Poczytam jeszcze jutro o tych przesyłkach kurierskich, ale ja nic nie kumam z tych cenników :/

I nie kupuję szlafroka, mam jeden frotte, w dodatku w kolorze łososiowym, ale niech zostanie. Na parę dni (mam nadzieję) nie będę kupowała nowego, zwłaszcza, że i tak nie lubię.
Najwyżej jakąś bluzę jeszcze wezme i tyle

tiffi to pisałam Ci kiedyś o takim płynie do kąpieli z penatena. Działa na takiej samej zasadzie, też natłuszcza i nie trzeba później już niczym smarować, a przeznaczony jest dla wszystkich dzieci, a nie z problemami skórnymi
Nie odbiorę sama, bo to 500 km w jedną stronę jest. Poczytam jeszcze jutro o tych przesyłkach kurierskich, ale ja nic nie kumam z tych cenników :/

I nie kupuję szlafroka, mam jeden frotte, w dodatku w kolorze łososiowym, ale niech zostanie. Na parę dni (mam nadzieję) nie będę kupowała nowego, zwłaszcza, że i tak nie lubię.
Najwyżej jakąś bluzę jeszcze wezme i tyle

tweenie, po pierwsze: zadzwoń do jakiegoś rzecznika praw konsumenta i dopytaj, jak to jest i czy ta kobitka może sobie tak windować cenę. Po drugie, w załączniku nr 2 do regulaminu allegro jest napisane, ze sprzedający na początku aukcji musi określić formę przesyłki, a określa się ją dla całego wystawianego towaru, więc niech nie kombinuje, ze ci będzie po jednym słać. Po trzecie, zapytaj ją, czy US wie, że ona na allegro zarabia i czy się sumiennie rozlicza z podatku od wzbogacenia, to ostatnie powinno zadziałać ;)

tweenie, po pierwsze: zadzwoń do jakiegoś rzecznika praw konsumenta i dopytaj, jak to jest i czy ta kobitka może sobie tak windować cenę. Po drugie, w załączniku nr 2 do regulaminu allegro jest napisane, ze sprzedający na początku aukcji musi określić formę przesyłki, a określa się ją dla całego wystawianego towaru, więc niech nie kombinuje, ze ci będzie po jednym słać. Po trzecie, zapytaj ją, czy US wie, że ona na allegro zarabia i czy się sumiennie rozlicza z podatku od wzbogacenia, to ostatnie powinno zadziałać ;)

co do US to slaby postrach bo jesli ciuszki sa uzywane min 6 miesiecy to nie musi placic podatku :) a nawet jesli nie to nie prowadzi sprzedazy ciaglej wiec nie bedzie to traktowane jako dzialalnosc zarobkowa :)

Najgorsze jest to ze Allegro ma gdzies uzytkownikow jesli ktos sie zglosi do nich z prosba o pomoc to powiedza ze jest to umowa zakupu sprzedazy i obowiazuje prawo cywilne - jesli nie sprzeda tych ciuszkow za ta cene co tweenie wylicytowala pozostaje tylko sad.

te ich spory tez mozna o d..e potluc bo oni nawet nie zareaguja to bedzie wymiana zdan pomiedzy sprzedajacym a kupujacym po 90 dniach przyjdzie informacja ze spor zostal nierostrzygniety i to wszystko

szkoda nerw ja bym odpuscila taka aukcje - a koszt przesylki ustala sprzedajacy ale 250 zl to przesada ale moze tyle zadac :)

Ostatnia edycja:
co do US to slaby postrach bo jesli ciuszki sa uzywane min 6 miesiecy to nie musi placic podatku :) a nawet jesli nie to nie prowadzi sprzedazy ciaglej wiec nie bedzie to traktowane jako dzialalnosc zarobkowa :)

Najgorsze jest to ze Allegro ma gdzies uzytkownikow jesli ktos sie zglosi do nich z prosba o pomoc to powiedza ze jest to umowa zakupu sprzedazy i obowiazuje prawo cywilne - jesli nie sprzeda tych ciuszkow za ta cene co tweenie wylicytowala pozostaje tylko sad.

te ich spory tez mozna o d..e potluc bo oni nawet nie zareaguja to bedzie wymiana zdan pomiedzy sprzedajacym a kupujacym po 90 dniach przyjdzie informacja ze spor zostal nierostrzygniety i to wszystko

szkoda nerw ja bym odpuscila taka aukcje - a koszt przesylki ustala sprzedajacy ale 250 zl to przesada ale moze tyle zadac :)

No właśnie pytanie, czy nie sprzedaje ciągle? Nie mam linku do jej aukcji, więc ciekawe, ile tego było :) Moim zdaniem żądanie 250 zł za przesyłkę jest jawnym działaniem na niekorzyść kupującego i stanowi naruszenie przepisów, ale zadzwoniłabym do rzecznika praw konsumentów :)

Ewidentnie kobieta zawaliła sprawę i teraz szuka wykrętu...
Takiej to tylko z liścia strzelić... Pewno za grosze się obkupiła, a teraz chce zarobić...
Jakby co mogę pożyczyć wiatrówkę ;-)

Mysza to od razu strzelaj, bo ja bym z pewnością z przypadkową niewinną osóbkę trafiła :p

Jak się będzie upierała przy 250 zł to niech się gryźnie, w życiu nie zapłacę jej tych pieniędzy. Mogę dać jej złocisza za aukcję ;)

A powiedzcie mi, co ona może "mi zrobić", jak nie dam jej tyle za transport?

nooo, widzę że pani działa. Dostałam właśnie wiadomość od allegro, że pani wystąpiła o zwrot prowizji od sprzedaży (cały 1 złoty polski) z powodu zniszczenia towary przed wysyłką...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na Allegro - chodzi mi o rzeczy typu: pieluchy flanelowe, tetrowe, cążki, szczoteczke do włosów, ceratki itp itd takie szczegóły generalnie.
Chciałam takiego co ma dużo rzeczy wystawionych i w dobrej cenie. Chcę wszystko jednym kurierem załatwić, żeby nie płacić za przesyłkę kilka razy.

PLS, pomóżcie w tej sprawie.

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza to od razu strzelaj, bo ja bym z pewnością z przypadkową niewinną osóbkę trafiła :p

Jak się będzie upierała przy 250 zł to niech się gryźnie, w życiu nie zapłacę jej tych pieniędzy. Mogę dać jej złocisza za aukcję ;)

A powiedzcie mi, co ona może "mi zrobić", jak nie dam jej tyle za transport?

nooo, widzę że pani działa. Dostałam właśnie wiadomość od allegro, że pani wystąpiła o zwrot prowizji od sprzedaży (cały 1 złoty polski) z powodu zniszczenia towary przed wysyłką...

Nic ci nie może zrobić, warunki trzeba było określić przed sprzedażą, a nie teraz. Poza tym napisz jej, że jeśli jeszcze raz wystawi te ubranka, to zgłosisz próbę oszustwa (bo podała do allegro, że towar uległ zniszczeniu). Ja bym zadzwoniła de rzecznika, pomógł nam w sprawie z Polsatem Cyfrowym i z wymianą butów :)
A najlepiej to jej powiedz, że Twoi Przyjaciele Zza Wschodniej Granicy odbiorą towar osobiście, żeby się nie męczyła z wysyłką :D

Do góry