reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Sasanka dzięki serdeczne za te linki z kompletem pościeli Kubusia Puchatka-jeszcze się nad nią zastanawiam :))

reklama
Jezeli chodzi o laktatory to ja 7 lat temu przeszłam już przez elektryczne i reczne i faktycznie uwazam ze najlepiej ściąga się ręcznie- najmniej reka boli a najszybciej leci. Ale po porodzie miałam taką samą sytuację co mystique i tez obudziłam sie po 2 dobach przerazona. Cycki miałam wielkości mojej głowy , niedość ze całe bolały to jeszcze te pachy których dotknąc nie mogłam i okazało sie ze jest nawał pokarmu. Połozna przyniosła mi szpitalny elektroniczny laktator i ściągnełam mleko ale 90% musiałam wylac bo smiali sie ze wszystkie dzieci bym tym wykarmiła. Później sie juz ustabilizowało wiec sama dawałam sobie radę:) Teraz juz mam siarę w piersiach wiec mam nadzieje ze problemu z nawałem nie bedzie. Jezeli chodzi o diete bo pisałyście o tym wcześniej to jadłam wszystko. Oczywiście wprowadzałam po trochu. I niczym moje jedzenie nie odróżniało sie od tego jak jem dzisiaj. Ale to pewnie kwestia równiez dzidziusia i ewentualnych alergii.
tweenie walcz jak lwica :-) widze ze sprzedający nie ma żadnych negatytwów wiec w razie czego bedzie miał pierwszy!
Pisz do allegro. ALe Ci się trafiło. SUPER!!! Masz dziewczyno oko. Byleby wszystko poszło ok.

Chrzesna mojego M kupiła nam wczoraj pieluchy tetrowe 10szt. flanelowe 2szt. i obszyła prześcieradła wiec suma sumara 60 zł jesteśmy do przodu :) teraz tylko wózek i małe zakupy np. kosmetyki akcesoria czyli jeszcze tylko jakies 300zł.

Jezeli chodzi o laktatory to ja 7 lat temu przeszłam już przez elektryczne i reczne i faktycznie uwazam ze najlepiej ściąga się ręcznie- najmniej reka boli a najszybciej leci. Ale po porodzie miałam taką samą sytuację co mystique i tez obudziłam sie po 2 dobach przerazona. Cycki miałam wielkości mojej głowy , niedość ze całe bolały to jeszcze te pachy których dotknąc nie mogłam i okazało sie ze jest nawał pokarmu. Połozna przyniosła mi szpitalny elektroniczny laktator i ściągnełam mleko ale 90% musiałam wylac bo smiali sie ze wszystkie dzieci bym tym wykarmiła. Później sie juz ustabilizowało wiec sama dawałam sobie radę:) Teraz juz mam siarę w piersiach wiec mam nadzieje ze problemu z nawałem nie bedzie. Jezeli chodzi o diete bo pisałyście o tym wcześniej to jadłam wszystko. Oczywiście wprowadzałam po trochu. I niczym moje jedzenie nie odróżniało sie od tego jak jem dzisiaj. Ale to pewnie kwestia równiez dzidziusia i ewentualnych alergii.
tweenie walcz jak lwica :-) widze ze sprzedający nie ma żadnych negatytwów wiec w razie czego bedzie miał pierwszy!
Pisz do allegro. ALe Ci się trafiło. SUPER!!! Masz dziewczyno oko. Byleby wszystko poszło ok.

Chrzesna mojego M kupiła nam wczoraj pieluchy tetrowe 10szt. flanelowe 2szt. i obszyła prześcieradła wiec suma sumara 60 zł jesteśmy do przodu :) teraz tylko wózek i małe zakupy np. kosmetyki akcesoria czyli jeszcze tylko jakies 300zł.

o matko ,jak bym czytala o sobie:-D
cycki wielkosci glowy :-Ddokladnie!!!
i te pachy bolace ;/mi to guzki sie porobily w cycach i bolalo ;/
jak mialam nawal to pampki malego obcinalam na pol i do stanika wkladalam bo wkladki laktacyjne nie nadazaly ogarniac mojego mleka :sorry2:

tweenie:szok: Ty farciaro:-D ciekawe, czy Ci sprzedadzą i czy jakiejś afery z tego nie będzie.. ale numer:-D trzymam kciuki

o matko ,jak bym czytala o sobie:-D
cycki wielkosci glowy :-Ddokladnie!!!
i te pachy bolace ;/mi to guzki sie porobily w cycach i bolalo ;/
jak mialam nawal to pampki malego obcinalam na pol i do stanika wkladalam bo wkladki laktacyjne nie nadazaly ogarniac mojego mleka :sorry2:
dokładnie!!! hahhahaa
a ja młoda byłam i nie wiedziałam o wkładkach laktacyjnych wiec jak sie lało na podłoge to tez z podpaskami chodziłam na piersiach... jak wspomnę ....:-D:-D ręcznym latatorem to bym przez 3 dni to ściągała.

ja dzis zupełnie przez przypadek ,jak wracałam ze sklepu to stwierdziłam ze wejde do lumpka i dzis były ciuchy po zł zasztuke bo wymieniaja towar ,ale tam ciuchy sa na wieszakach taki dosc spory ten lumpek i dorwałam 3 pary spodni firmowych na teraz jedne dzinsy jeszcze z metką ,pare rybaczek ,i materiałowe 3/4 i normalnie jestem tak zadowolona ze szok bo ogólnie juz mnie meczyło latanie w jednych spodniach ale miałam nic nie kupowac bo szkoda kasy mi było na te 7 tyg zeby wydawac

dzamena no to się obłowiłaś-super:-) ja kupuję rzeczy, w których będę chodzić tez po ciąży, takich typowo ciążowych mam kilka tylko
w związku ze wzrastajacym napięciem, że dalej grubsze zakupy nie zrobione, a różnie może być, postanowiłam zakupić proszek i wyprać ciuszki dla dzidzi i co? i oczywiście nie byłąm w stanie się zdecydować: lovela, jelp, proszek czy płyn, a jak proszek, to czy do tego jeszcze płyn do płukania??

ja chyba kupię płyn, a nie proszek.. chyba delikatniejszy jest.. ale też nie wiem, jaka firma...

Ostatnia edycja:
reklama
ja chyba też kupię płyn do prania

ps.
wczoraj wyciągnełam jednego pampka z paczki i pokazuję M jakie malutkie, a on zrobił wielkie oczy i mówi "boziu jak my damy rade" :-D. Z młodym był bardziej odważny :cool2: bo młodszy i dlatego ;-)

Do góry