Beata moja kolezanka polozna zawsze mowila, ze karmienie piersią jest w glowie wiec proszę się tego trzymać ja jak Julia się urodzila to tez myslalam, ze mleka nie będę miała, z piersi leciało malutko, ale nie zgodziłam się na żadne dokarmianie, chociaż już i takie myśli miałam w glowie. A w nocy jak corka plakala to już w ogole bylam zestresowana, ale jedna z matek podpowiedziała mi, żeby poczekać bo gdyby dziecko było glodne to by wylo jak opętane. I faktycznie Julia się niedługo potem uspokoila i tak się karmilysmy az do wyjścia ze szpitala, na wadze nie stracila dużo wiec to tylko potwierdzilo, ze niepotrzebnie się stresowałam.
reklama
ania50
Fanka BB :)
Beata nie nastawiaj sie na problemy bo wtedy prawdopodobnie bedziesz je miala, nasza glowa jest potezniejsza niz nam sie wydaje Ja bardzo chce karmic piersia, wierze ze nawet jak na poczatku nie bedzie szlo gladko ale sie upre, to nie bedzie przepros i nam sie uda.
Dzieki za podpowiedz z tymi saszetkami, nawet nie wiedzialam ze sa takie. Kupie z pewnoscia
Dzieki za podpowiedz z tymi saszetkami, nawet nie wiedzialam ze sa takie. Kupie z pewnoscia
ania50
Fanka BB :)
Polecam wpis na blogu http://antoonovka.pl/2016/02/poradnik-o-karmieniu-piersia/ - jest tam informacja ile tak naprawde mleka potrzebuje noworodek w pierwszych dniach zycia nie uwierzylabym jakbym nie przeczytala. czesto mamom sir wydaje ze dziecko za malo je bo nie ma mleka a okazuje sie ze mleka w pierwszych dniach jest dokladnie tyle ile maluch potrzebuje
Lusinda, mojej bratowej powiedziały położne, że nie będzie karmić bo ma wklęsłe brodawki, chyba że spróbują przez kapturki. Jak brat poszedł kupić to przyszła laktacyjna i powiedziała, że ma nie używać żadnych kapturków tylko przystawiać małego do piersi. Po pewnym czasie mały nauczył się ssać i w pewnym momencie jej wklęsłe sutki zaczęły być normalnie wystające
To tak jak ja. Chociaz nie wiem czy nie jestem za odważnaJa chyba narazie mleka nie kupuje, kupie jak będzie potrzeba. Nastawiam sie ze będę karmić piersią
Dziewczyny mam pytanie o rożki. Jakie macie- miekkie, usztywniane?? Wstawicie zdjecia??
reklama
To tak jak ja. Chociaz nie wiem czy nie jestem za odważna
Dziewczyny mam pytanie o rożki. Jakie macie- miekkie, usztywniane?? Wstawicie zdjecia??
Zadne jeszcze
Heh a tak na powaznie to kiedys mialam sztywny teraz miekki bedzie bo cora chce z dinozaurem a te sa miekkie. Ale powiem Ci ze przy pierwszym sztywny byl super, nie balam sie brac ani dawac do noszenia nikomu z rodziny. A ta gabke szywna zawsze mozesz poprostu wyjac i masz miekki
Ostatnia edycja: