reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

reklama
Renia heheheh, od razu pomyslalam, ze Twoja położna to pewnie ma niezłe zdanie o Polakach, nie dość ze w Europie mamy opinie pijusow to jeszcze się kobieta dowiedziała, ze stosujemy % do pępka noworodka z czym ona się nie zgadza :D to ja tez kupię te gaziki, o których piszesz :)

Kitki szok, no zobacz - to już nie tylko co kraj to inna szkoła, ale co lekarz to inna szkoła :szok: dobrze, ze mi o tym wspominałaś, w takim razie oleje tutejsza szkołę i nie będę moczyć.

Antus Twoja teściowa podobna do mojej. Dlatego cieszę się, ze nie ma jej w pobliżu bo wiem, ze byłyby kłótnie o te czapki, kocyki i otwarte okna... Ja tez zamierzam hartowac :)

hehe tzn ona też Polka bo ja specjalnie Polki szukałam żeby się swobodnie dogadać ale nie wiem ile ona tu mieszka :)

Klaczek Ja mam pieluchy tetrowe, flanelowe i muslinowe. Najfajniejsze w dotyku muslinowe zdecydowanie

Dziewczyny te gaziki to taki kwadraciki kazdy osobno pakowany?? Takie co sa teraz w apteczkach?? Czy o inne chodzi?

Dziewczyny a te pieluszki bambusowe i muslinowe któras z Was ma? Warte są swojej ceny?

Jako "szyjąca" powiem Ci tak -to bardziej gadżet dla mamy -cena kosmos, na ulewanie nie warta, ale 1 warto mieć jako letni kocyk -przykrycie, temperatura pod nim niby 2 stopnie niższa, do wycierania czy użytku codziennego z pewnością bym takiej kasy nie inwestowała ;)

Renia ale super, ze masz Polke, zazdroszczę! ja mam Angielke, fajna kobieta, ale ma typowy angielski olewatorski stosunek do ciąży..

Chyba mnie sraczka szału zakupowego dopadła :D Patrzyłam na te wszystkie kołderki, rożki, śpiworki do spania i zaczęłam tonąć w artykułach internetowych dot. jak tego Maluszka układać do snu w pierwszych miesiącach życia. I stąd moje pytanie do Was, Miłe Kobietki, czy będziecie kłaść w rożku, śpiworku, pod kocykiem czy pościelą? :D I czy macie może jakieś sprawdzone firmy rożków/śpiworków/kocyków/pościeli? :)

i pamiętam jak siostra mojego urodziła, to teściowa - znaczy jej mama, niemal nie wypuszczala malego z rąk, jakby mogła to nawet cycem by go karmiła.. ech, ogólnie to fajna kobieta, ale jeśli chodzi o dzieci to jest nie do życia :/ ma kompletnego świra.
Boje sie ze moja mama bedzie sie tak samo zachowywac... Pierwsza wnuczka, rozumiem, ale juz teraz przesadza, nie chce myslec co bedzie potem. Ostatnio jej juz powiedzialam ze to bedzie moje dziecko a nie jej... Nastawila sie tez na to ze jak sie Mala urodzi, to ona tu z nami zamieszka (teraz dzieli nas 50 km). Mowilam tez ze po porodzie Moj bierze urlop 2 tygodnie i bedziemy we trojke spedzac czas i sie poznawac, ale nie wiem na ile to dotarlo... Najgorsze jest to, ze w tym wszystkim jest bardzo dziecinna i przy niej mialabym dwojke dzieci a nie jedno. I musialabym jej na kazdym kroku pilnowac. Dla przykladu - kiedy odwiedzila nas kuzynka z 6-miesieczna corka mama kupila tej malutkiej czekolade... Nie widziala w tym nic nadzwyczajnego.

Malasowka - czesc dziewczyn poleca firme motherhood czy jakos tak.
Ja rozek kupuje ale tylko do noszenia. Na poczatku do spania bedzie kocyk minky albo spiworek. Pod koldre boje sie wlozyc noworodka ze sie zsypie i przykryje ta koldra.
Przeszukaj ten watek. Tu juz bylo wiele spraw poruszanych i wiele zdjec i sprzedawcow polecanych

reklama
O haha to ma pomysły ze z wami zamieszka :D Chociaż wiem ze tobie pewnie nie do smiechu... Ja tez miałam przeżycia z teściowa dobrze ze juz mieszkamy osobno :D Teraz sama ja zaprosiłam ale dzieci jest dwoje to bardzo nam pomoże poza tym 2 tyg i wróci do siebie :D

Do góry