reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

My dla Damiana do 4 czy 5 Active baby kupowalismy i wtedy dopiero te dady kupiliśmy to plulismy sobie w głowę ze tak późno bo dobre pampersy a pół taniej :) ale pierwsza paczkę to kupie jednak pampers a potem się zobaczy, tu dady z reszta nie mam a przy Damianie małym jakieś inne się nie sprawdzały bo je jakoś przesikiwal czesto.

reklama
Ja zamierzam powtórzyć produkty które u nas super sprawdziły się u pierwszej córci.
A więc na początek pampers Premium. Dla mnie były delikatniejsze i nigdy nam nic nie wyskoczyło bokiem ani na pleckach ( a miala strzelajace kupki przy kolkach). Po jakimś czasie używałam na dzień zielone pampers a na noc Premium. Raz spróbowałam Dade ale nie sprawdzily sie. Chusteczek do przecierania to tylko Huggiesy bezowe byly ok a reszta odparzala. I tak tylko na wyjście uzywalismy. W domu zawsze uzywalismy wody z kropelka płynu do przemywania i wacikow Kindi. Co kazda zmianę pieluchy smarowalam pachwinki i pupke bepanthenem. A po "powazniejszej" kupce sudocrem.

U nas tylko Pampersy zielone. Te pomarańczowe okropne, bokiem wylatywalo, te jasne trochę chyba za drogie. Dady kupilam raz i juz więcej nie chce. Jakieś twarde i słabo wchłaniają. Chociaż dużo osób sobie chwali.
Chusteczki tez Pampers ale bardzo tez Lubie te z Lidla. Chociaż jak Mija była mała to nie używaliśmy tych. A w domu to tez często woda mylisz, po kupę to już obowiązkowo. I po każdym przewijaniu linomag.

Ostatnia edycja:
Ja na początek planuję kupić paczkę pampersow a pozniej dokupić dade. Mój brat używa i bardzo sobie chwali przy jego dziecku. Ale to tak jak pisaliscie... U kazdego co innego się sprawdza wiec po prostu trzeba samemu sprawdzić.

Dla mnie chusteczki pampers za mokre byly. Corka ryczala nie wiem czy jej za zimne byly czy co. Uzywalismy bambino kindi albo nivea - co w promocji bylo do tej pory dla cory kindi cleanic uzywamy wiec moze malemu te same podpasuja

ania tak z rozmiaru 1-2 jeszcze są premium care ale trochę droższe a też tak jak dziewczyny różnicy nie zauważyłam i potem dopiero 3 są active baby fajne a resztę to osobiście ja omijam bo też mi nie podpasowały i widzę że dziewczynom też... te sleep & play pomarańczowe to też jak dla mnie masakra każda pielucha z paczki przesikana była...

reklama
Do góry