reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Oj kochane wreszcie was nadrobiłam czytać... tyle tematów przez 2 dni..... jeśli chodzi o butelki ja planuje kupić zestaw startowy naturaln z aventu, bo butelki mi podpasują jakby co pod laktator....generalnie pod koniec tygodnia będę robić większe zakupy do dziecka....

reklama
Fenika - ja myje butle w zwuklym plynie albo w zmywarce. Podgrzewacza i wyparzacza nie kupowalam choc karmilam mm. Szczotke do butli mialam ale uzywalam tylko na poczatku do aventu. Pozniej przy tt juz nie bo one maja szerokie wejscie, spokojnie wkladalam palce z szorstkim zmywakiem i porzadnie mylam.

ja mam buteleczki dwie lovi, ale to tak na wszelki wypadek, bo planuje karmić piersią.Podkłady mają różne rozmiary, bo spotkałam się mini, midi i maxi - zamówiłam sobie midi. Nie chce mi się aż myśleć o tych krwawieniach, to jest chyba jedyna rzecz, która mnie trochę przeraża. Nie pamiętam ile krwawiłam z Majką, ale pamiętam, że jak na 5 dobę wyszłam ze szpitala to chodziłam już w dużych podpaskach, ale ja rodziłam przez cc i nie miałam problemu z tym, że rana mi się nie zagoi.

powiedzcie mi jeśli chodzi o pampersy.... firmy pampers... czym się rózną zwykłe od pampers premium ? w ogóle jakich firm kupujecie pampersy i co polecacie?

na początek kupuję pampers ten zwykły bo podobno wypadają trochę mniejsze niż te pampers premium ale porównam jak już będę miała w domu oba :) chociaż znajomi polecają też dada i mówią że wolą te dada niż pampers, ale to sama sprawdzę, każdego kupię po małej paczce i będę testować :)

Ja pampersy firmy pampers te zielone active te biale sa duzo drozsze a jakiejs roznicy nie widze. Probowalam tez te zolte pampers play czy jakos tak ale one beznadziejne. Nam nie pasowaly.
W szpitalu dawali happy i uxywalismt ale w domu tylko pampers innych firm nie probowalam nawet

My używaliśmy zielonych pampersów, próbowałam tez huggies i Bella chyba, ale byly dla mnie sztywniejsze. Teraz tez inwestuje w zielone pampersy.

Ja eaz dade od kolezanki 1szt wzielam bo nie mialam przy sobie. Jak dla mnie tez sztywne sie wydawaly. Ale wiem ze duzo odob uzywa i chwali a cena duzo nizsza

U każdego sprawdza się co innego, więc wydaje mi się że trzeba próbować :) nie zakładam z góry że będę używać te lub inne pampersy bo to akurat nie o mnie chodzi tylko o to żeby maluchowi było wygodnie a przy pierwszym dziecku to muszę się nauczyć co i jak :)
pracuje w hurtowni chemicznej więc dla mnie różnicy w cenie akurat nie ma bo pampersy to nawet i taniej kupię niż te dady w biedrze :)

reklama
Kitki dada sie zmienila od kad twoja mala urosla :)swietne sa :))

Ja kupilam pierwsza paczke pampersow w promocji ale pewnie dade bedziemy kupowac przy okazji zakupow w biedronce :)

Do góry