reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Martita ja osobiście wolę drewniane łóżeczka, turystyczne wydaja mi się takie delikatniejsze a moja córcia spała do 3 lat w łóżeczku... Wydaje mi się, że jak kupisz dobry materac do łóżeczka turystycznego to będzie ok ;-)
Beata dobra cena za taki duży zestaw:tak: i u mnie również baldachim się nie sprawdził na pewno dla drugiego maleństwa nie kupię... Ale przy pierwszej ciąży nie mogłam się powstrzymać ;-)

101_0525.jpg to królestwo córci...

a teraz taka pościel mi się podoba 8cz POŚCIEL DLA DZIECI 100x135 lub 90x120 34 WZORY (5193849895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. do tego białe klasyczne łóżeczko, materac mam po Roksance

Załączniki

• 101_0525.jpg
    101_0525.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Kasiunia wydaje mi się ze kolor neutralny jest ;)

I nas w sypialni tez malutko miejsca :( Mąż ostatnio wymyslil przeprowadzke trzy pietra niżej bo tam cztery pokoje

Martita my korpusmy teraz turystyczne dobry wybór jesli dużo jezdzicie bo 5 minut i dziecko ma gdzie spać. I dobre tez jak dziecko jest ruchliwe we snie ;)

Kasiunia fajna ta pościel, też ją oglądałam, tylko jak dla mnie to ten ochraniacz, mimo że piękny, dużo miejsca zabiera w łóżeczku. No i ten organizer - wg mnie jest mało praktyczny. Miałam taki z kieszeniami i super się sprawdził. Chociaż ten jest bardziej efektowny i nie widać jego zawartości.

Jak myślicie o łóżeczku turystycznym, to faktycznie, tzreba dobry materac kupić. Podobno są łóżeczka że materac można dla noworodka umieścić wyżej - po cc na pewno nie schiliłabym się tak nisko i nie wyprostowałą z dzieckiem na ręku:-)

Ja mam 2 komplety pościeli po Damianie, łóżeczko białe i materac też po nim. Nie wiem czy będę coś dokupować.. W ogóle to raczej małe zakupy mi się szykują bo wszystko trzymam po nim a jeszcze jak tu się podobno chłopak drugi szykuje to już mi chyba tylko kosmetyki zostaną do dokupienia- szkoda :laugh2:

Tyska no widzisz ;) w moim przypadku kupowanie wkladu plus poszewek jest bez sensu bo moje dzieci pod kolderka spac nie chcialy tylko kocyk i kocyk .poduszki oczywiscie nie uzywalam :)). Kasiu bardzo ladny ten ochraniacz tylko czy praktyczny .tak jak dziewczyny piszaczajmuje duzo miejsca a po drugie wydaje mi sie ze jest zbyt mieki .dziecko mogloby sie wtulic jak w poduszeczke :szok: nie pisze tego w zlej intencji tylko przestrzegam .

Ja mysle o tym lozeczku turystycznym dlatego, ze ma mało miejsca wiec jak najszybciej będę chciała kupic dla dzieci lozko pietrowe. Ja mam lozeczko turytyczne w którym jest "pietro" jak w normalnym lozeczku tzn. nie trzeba się schylać.
Nie mam w planie kupowania kompletow, tylko kolderke czy jakiś otulaczek bez poduszki bo i tak dziecka dlugo na niej nie poloze i jeżeli zdecydujemy się na lozeczko drewniane to ochraniacz na szczebelki.

Ktoras pisala o wozku spacerowym zamiast gondoli, ja tez o tym na początku myslalam ale nie widziałam spacerówki która się w 100% rozkłada na plasko, sa takie?

Martita - ja pisałąm o takiej spacerówce, poprzednio moja córka urodzila się w marcu, gondoli uzywalismy 4 miesiące bo później darła się jak opętana, w spacerówce było ok, i tak się zastanawiam skoro teraz dzidziuś urodzi się na na koniec kwietnia, będzie ciepło, to może uda się znalesc taki wózek. Mam tez forumową koleżankę która prowadzi wózkowy blog, jest tam dużo cennych informacji o wózkach, dużo jest opisanych, z wadami i zaletami. Ona testuje wózki różnych firm i później szczegółowo opisuje. Mysle ze na późniejszym etapie na pewno będę się Jej radzic jeśli chodzi o wybór wózka bo to skarbnica wiedzy

reklama
Co do spacerówki zamiast gondoli to kiedyś widziałam fajne rozwiązanie w GRACO, w spacerówkę wkładało się taką miękką gondolę...

Coś takiego wozek-graco.jpg

Załączniki

• wozek-graco.jpg
    wozek-graco.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 140
Do góry