reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Jej naprawdę tani ten zestaw! I bardzo ładne. Ja za samą pościel 1zestaw dałam ponad 200zł dla Damiana :D A wypełnienie, osobno, materac osobno, tyle że łóżeczko już było. Ale to już zaszalałam potem na zmianę już tańsze brałam. My z kolei mamy dużo miejsca w sypialni i tam pomieszczę co chcę ale już potem dziecinny pokój jest malutki i będziemy kombinować, można by się zamienić ale my mamy chyba nawet za duże meble żeby tam weszły, łóżko nasze to pół pokoju zajmie o ile w ogóle się zmieści... Ale to będziemy potem myśleć, może się nawet przeprowadzimy do tego czasu :D

reklama
U mnie must have w wyprawce były osłonki na piersi Canpol EasyStart córeczka nie poraniła mnie przy karmieniu, łatwo je umyć, zabrać ze sobą na spacer czy gdzieś w odwiedziny bo zajmują mało miejsca.

ALe juższalejecie z zakupami :) ja na razie odwagi nie mam :D
co do wózków to dla Jagody mieliśmy Polski wózek Tutek, baaardzo sobie chwaliłam ;D teraz jeden tutaj wpadł mi w oko ale nawet ceny na nim nie było :D

Już zdobyłam dosłownie kilka rzeczy używanych:)z reszta zakupów czekam do po 20tyg...obiecałam ze starsze rodzeństwo będzie wybierać wspólnie ubranka i rzeczy potrzebne dla dzidzia :)

Witajcie Drogie Mamy,
Wszystkim Wam życzę szczęśliwego rozwiązania!
Ja co prawda przywędrowałam do Was z zupełnie innej grupy, ale mam dla Was coś co może Was zainteresować.
Mam do sprzedania bardzo ładny, nietuzinkowy wózek po córce, w idealnym stanie, 2w1 z adapterami do fotelików. Jeżeli któraś z Was nie ma jeszcze wózka dla swojego maluszka to zapraszam zainteresowane Panie na stronę allegro: Wózek 2w1 gondola i spacerówka + dodatki MUTSY IGO (5683151529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pozdrawiam
Mama_magda

Przez cały weekend przeglądałam łóżeczka i pościele na Allegro. Sama przyjemność :-)
Zdecydowałam się, że kupię łóżeczko (wraz z całym kompletem) z tej Aukcji:
12el.Łóżeczko, materac,pościel, baldachim, rożek (5629905670) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Do tego u tego samego producenta dokupię jeszcze jedną pościel z całym kompletem na zmianę (jeden koszt przesyłki).
Wszystko (łóżeczko i 2 komplety + koszt przesyłki) wyniesie mnie 550 zł :-)
Jeśli chodzi o komplecik, to podoba mi się "Safari kremowe" + jeszcze jakiś muszę wybrać, na zmianę.
Ten "Safari kremowe" jest taki uniwersalny - dla chłopczyka i dziewczynki. A drugi wybiorę już typowo dla dziewczynki (z różowym) lub chłopczyka (z niebieskim).

Beata, ładna ta pościel, duży wybór, mi się ta z dino podoba:tak: u nas baldachim kompletnie się nie sprawdził, po raz ze to zbieracz kurzu, a dwa ze córka nie chciała pod nim spac, darłą się jak oszalała, usunelismy baldachim i było ok, zasypiała bez problemu.

Ja mam jeszcze dwa komplety pościeli po córce, jeden kremowy w misie, taki uniwersalny a drugi biało-różowy wiec nie wiadomo jeszcze czy się przyda, mam tez rozek ale z rózem wiec nie wiadomo czy wykorzystam. W sumie z rożka to korzystałam, tydzień, góra dwa, później córka nie chciała już w nim być także przemysle czy będę kupować czy wykorzystam ten co mam.

Co do wózka to my mielismy x-lander xa i 6 lat temu sprawdziłsie super, ja potrzebuje duzy wygodny wózek na pompowanych kołach bo mieszkam koło lasu i łąk, wiec teren nierówny. Poza tym lato spędzamy nad morzem, nad jeziorami, a po piachu tez lepiej taki wózek prowadzić.
Ktoś pisał ze głupio wygląda dziecko 2-3 letnie w takim wózku z zestawu 2w1. Ja tak nie uważam, moja córa jeździłą w tym wózku do 2,5 lat, spałą w dzień było jej wygodnie bo mogłam go rozłożyć, fakt ze był dość duzy i ciezki ale przecież go nie nosiłam, a najważniejsze by dziecku było wygodnie. Te typowe spacerówki, parasolki, najczęściej sa lekkie, ale małe, wąskie, nadają się na krótko właśnie na jakies zakupy czy na niewielką podwózkę dziecka a nie na długi spacer. No ale to moje zdanie, każdy może mieć inne wszak o gustach się nie dyskutuje no nie;-):-)

teraz nie wiem jeszcze jaki wózek będziemy mieli, za wcześniej na takie plany, tak się tylko zastanawiam skoro rodzę pod koniec kwietnia to czy nie kupić tylko spacerówki takiej która się rozkłada na całkiem płasko i do tego jeszcze jakiejś wkładki zamiast gondoli, zaraz będzie ciepło wiec maluch nie zmarznie, tylko czy mu będzie wygodnie???

A ja znalazlam lozeczko biale klasyczne z materacem i podwozka za 200 zl .kupuje do tego 2 przescieradelka , 1 porzadny ochraniacz z minky i gruby kocyk duzy minky zamiast koldry i dodatkowo otulaczek i becik i to tyle z sekcji spanie :)

reklama
Do góry