reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

hejka my mamy biegowy i dla Arka jeszcze jest za ciężki i za duży, a mamy ten niby najmniejszy drewniany i regulowane siodełko, Arek ma 87 cm teraz i na najniższym poziomie sięga na palcach do ziemi jak siedzi na siodełku, ale próbuje na stojąco chodzić z nim ale upada mu bo jest ciężki. Olka nim jeżdzi i jej też jest ciężko go utrzymać. Nie wiem jakie są te plastikowe, czy czasem nie są lżejsze.

reklama
Patryk szaleje na punkcie wszelkiego rodzaju rowerków, hulajnog, samochodzików do odpychania itd itp. Jak jesteśmy na spacerze to obok żadnego nie przejdzie obojętnie :no: No i ostatnio próbował się wdrapać na taki rowerek biegowy i widziałam że to jeszcze nie dla niego, zdecydowanie za wcześnie, myśle że przyszły rok bedzie ok. A co do rowerków trójkołowych z pedałami na przednim kole, to nie demonizujmy. Przecież dziecko nie będzie nim jeździło wyczynowo, całymi dniami. Myśle że bedzie wiecej wożone niż samo będzie pedałować, a potem przesiądzie się na biegowy albo taki zwykły rowerek. Przynajmniej ja tak na to patrze :sorry2:;-):rolleyes2:

Po pierwszym wee z Milly Mally Boby - całkiem niezła robota, ale faktycznie tak jak piszą na różnych forach trzeba się zaopatrzyć we własne śrubki, niestety część oryginalnych już się zgubiła.
Brakuje tej podpórki pod nogi, młoda wymyśliła więc że będzie trzymać nogi na przednim błotniku;-) Wczoraj próbowała już je trzymać na padałkach, ale ledwo sięga, nawet na najbliższej do kierownicy pozycji siedziska.

Rower pomimo tych nieszczęsnych śrubek jest super. Hania bardzo go lubi i prawie cały czas próbuje się na niego wdrapać. Możliwość blokady kierownicy to po prostu komfort, prowadzi się wygodniej niż wózek. Rowerek jest stabilny. Nie mam innych spostrzeżeń.
:-)

wiecie laski a u nas na Siedliku to tymi trójkołowymi jeżdżą dzieciaki w Oli wieku i wtedy zapierniczą nimi wszędzie, a mniejsze też pedałują ale ciężko im, czyli taki trójkołowiec to jeszcze posłuży naszym dzieciakom z dwa lata. Ja żałuję że Olce nie kupiłam, bo te biegowe to widzę, że takie 4-5latki, a nawet 6 latki mają. Ale może jeszcze jej kupię, bo widzę, że by chciała.

ja tak tylko z biegu.... ale też jestem przeciwniczką trójkołowców z pedałami na przednim kole, ze względów zdrowotnych, na biegowe nasze dzieciaczki są jeszcze zdecydowanie za małe, więc ja zamówiłam coś takiego
Quick Smart Scuttle Bug jeździk odpychacz kolor niebieski | Zabawki | Jeździki, bujaki | Zabawki dla dzieci, klocki cobi, lalki, wózki dla dzieci

kilka znajomych to ma i bardzo sobie chwalą :) dziś ma przyjść też do nas :)

pozdrawiam Was i przepraszam, że się nie udzielam.... ale jakoś życie mi ostatnio nie pozwala..... :/

concita, bardzo fajny ten jeździk, trochę drogi jak na tak niezłożone urządzenie. Ciekawe jak sobie radzi na naszych super drogach. Napisz jak już przyjdzie.
Niestety ja do czasu rowerka na 4 kółkach już nie będę inwestować już w sprzęt jeżdżący :tak:
Mała ma takie coś: Jeździdło pchacz kołyska MP3 jeździk Walker tanio! (2205465685) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego milly mally boby oraz wózek dla lalek;-) który świetnie się sprawdza jako motywator na spacerkach ;-)
Chyba nie mam już więcej miejsca w domu...

c.d.
Concita, zinspirowałaś mnie :) a może coś takiego:
http://allegro.pl/quick-smart-jezdzik-4-kolowy-fioletowy-jak-nowy-i2216291939.html
?

Ostatnia edycja:
lasotka ten co wkleiłaś do mnie nie przemawia ze względu na kółka, myślę że do domu on się tylko nadaje :/

Nasz dotarł, jestem bardzo zadowolona z zakupu, jest solidny, bardzo stabilny przez ten rozstaw kółek. Kółka są zrobione z czegoś między plastikiem a kauczukiem, jest cichutki. Danielowi od razu przypadł do gustu i cały dzień koło niego chodził, wsiadał, zsiadał, kręcił kierownicą :) Na dwór jeszcze z nim nie wychodziłam, bo najpierw musi się nim nauczyć operować w domu. Ale znajoma bierze go na spacery i mała śmiga na czerwonym robalu :) Po dziurawych chodnikach to ciężko będzie nim jechać, ale coś na styl alejki w parku itd. to już pełna prędkość :D
W razie co piszcie co chcecie wiedzieć :) Ja jestem wstępnie zadowolona :)

CONCITA ten jeździk rzeczywiście fajnie się prezentuje i dałaś mi nim dużo do myślenia, bo planujemy na dniach coś Alicji do jeżdżenia zakupić, a rzeczywiście rowerki biegowe odpadają, bo zdecydowanie za mała jest na nie, plus wszelakie inne rowerki jakoś do mnie nie przemawiają :dry:

reklama
My dzisiaj poszliśmy po raz pierwszy na spacer na rowerku w tym sezonie i co? Zakończył się tym, że Łukaszenko wolał pchać rowerek niż w nim siedzieć. Trochę mi smutno bo w tamtym roku siedział bez problemu. Spacer zakończyliśmy tym że poszliśmy po wózek i pobiegaliśmy po placu zabaw.
A mamy taki rowerek, bo dostaliśmy go w spadku.
rowerek-trzykolowy-z-kolyska-wiewiorka-zielony.jpg

Do góry