reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

My mamy zamiar kupić identyczny rowerek jak wstawiła laskota :tak: tylko z podpórkami na nóżki. Jak dla mnie ten rowerek jest super, Patryk już takim jeździł i był ryk jak musieliśmy oddać właścicielom ;-) Zresztą my koło żadnego rowerka czy hulajnogi nie możemy przejść obojętnie :no::rofl2:
Rozumiem zastrzeżenia marg i aniawy i pewnie za jakiś czas sama będę miała kilka zażaleń, nie da się tego uniknąć, ale i tak mi się wydaje że ten model rowerka jest naprawde niezly w porównaniu do innych.

reklama
Ja tak na szybko - nie będę się upierać, że to najlepszy model na świecie - wypowiem się kiedy już przyjdzie, ale co do uwag które wystąpiły:
-ten rowerek ma koła z tzw przestrzeniami powietrznymi, wieć przynajmniej w opiniii internautów ma być cichy - zobaczymy
-krzesełko można przysuwać do kierownicy, więc dziecko powinno swobodnie dosięgać pedałów (poprzedni model był z podstwakami, skoro ten ich nie ma, liczę że to rozwiązanie po prostu będzie praktyczniejsze, chociaz pierwotnie brałam pod uwagę tylko ten "starszy" model)
-pedały się blokuje, tj mogą się kręcić niezależnie od tego czy dziecko stoi czy jest pchane

Też jestem zdania, że to rowerek na sezon, ale w porównaniu do wszystkich innych zabawek koszt jest niewielki, a zawsze to lepiej na dworzu więcej czasu spędzać (na rowerek biegowy i 4 kołowy to jest jednak wciąż zbyt wcześnie). Poza tym moja siostra właśnie została mamą, my też nie planujemy na jednym poprzestać ;) słowem - nie zmarnuje się;-)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie, czy któraś z Was malowała łóżeczko (odnawiała).
Chodzi mi o farbę, jaką można użyć do malowania, bezpieczną, nietoksyczną???
Z góry dziękuję za wszelkie info.

Ostatnia edycja:
lasotka ja może to bardziej przeżywam bo my 400 zl daliśmy za swoj :(
nie mówie, że jest to zły zakup, Patryk go bardzo lubi, ale nie wiem czy bym drugi raz go kupila

Kania z tego co wiem, to są specjalne farby, musisz się popytać w jakimś sklepie, bo moja koleżanka malowała na inny kolor, dokładnie różowy i farbą do mebli jakąś nie toksyczną. Ale nie wiem co to za farba.

lasotka, mam podobne podejście :tak: tylko zastanawia mnie ten brak podpórek pod nózki, jakoś mam opory kupienia rowerka bez nich :eek::sorry2:

kania, niestety nie pomoge :no:

marg, 400 zł :szok: to nie dziwie się że "przeżywasz" ;-)

kania , ja przed urodzeniem Amelki odświeżałam kołyskę- biała emulsją akrylową do drewna.Niestety, teraz już ani marki ani innych detali ci nie podam.W kazdym razie generalnie szukaj w tym kierunku:tak:.
Natomiast co do rowerków, to my teraz mamy "biegowy" trójkołowy- ale on jest taki "akurat" i raczej na spacery się nie nadaje, bo nie ma tej wajchy do prowadzenia.Więc Amelka jeździ nim po pokoju albo na podwórku , w takim ogrodzonym miejscu. Do tyłu:eek:- jeszcze nie skumała, jak to zrobić, by do przodu jechac :-D. Postaram się jutro jej zrobić fotke na nim i wstawić, to zobaczycie, o co kaman:tak:. U brata jest trójkołowy dla niej , spadkowy, niestety, z wszystkimi mankamentami wymienionymi przez Dziewczyny,więc nawet nie wiem, czy jest sens go brać....:confused:

Ostatnia edycja:
odnosnie rowerkow, to znajoma , ktora jest lekarzem dzieciecym w spec. rehabilitacji kategorycznie zakazala kupowania nam rowerka, ktorego pedaly sa na przednim kole. Maja byc na srodku, jak w normalnym rowerze. Wywodu jej na ten temat nie przytocze, bo niewiele potrafie powtorzyc, chodzi o pozycje bioder i miednicy itp.
Niestety takie rowerki sa w mniejszosci i trudno je dostac.

reklama
Poszukałam też info o rowerkach i nie znalazłam nic konkretnego o tych z pedałami na przednim kole oprócz tego co napisała Moriam. Ale znalazłam coś takiego co może ułatwić wybór.
1, 2

Do góry