reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

fajnie że ruszyłyście temat fotelików bo my też przymierzamy się do nowego ale nie bardzo się znam na co patrzeć... więc chętnie tez zobacze zdjęcia i poczytam Wasze opinie ;)

reklama
Tu macie o testach 2011 fotelik.info :: Testy fotelików 2011 -

Najwyższe noty za ochronę przy zderzeniu czołowym pośród fotelików powyżej 13 kg otrzymały:
- HTS Besafe iZi Kid X3 Isofix (1,2)
- HTS Besafe iZi Combi X3 Isofix (1,4)
- KIDDY Energy Pro 2 (1,5)
- AKTA GRACO Belogic (1,6)

My mamy ten pierwszy HTS Besafe iZi Kid Isofix, wykonany bardzo solidnie, wygodny - tak sądzę, nawet do spania - podczas 4-godzinnej podróży nocą Franek wsadzony do niecho na śpiocha i na śpiocha wyciągnięty ani raz nie kwęknął. Tylko cena też niczego sobie, ale my bardzo dużo jeździmy, więc zainwestowaliśmy. Montowany tylko tyłem do kierunku jazdy w całym przedziale wagowym do 18 kg - to tak 3-3,5 roku zależy jaki dzieciak, ja znam nawet bliźniaki 4-latki które na luzie w nim jeżdżą.

Tu macie o testach 2011 fotelik.info :: Testy fotelików 2011 -

Najwyższe noty za ochronę przy zderzeniu czołowym pośród fotelików powyżej 13 kg otrzymały:
- HTS Besafe iZi Kid X3 Isofix (1,2)
- HTS Besafe iZi Combi X3 Isofix (1,4)
- KIDDY Energy Pro 2 (1,5)
- AKTA GRACO Belogic (1,6)

My mamy ten pierwszy HTS Besafe iZi Kid Isofix, wykonany bardzo solidnie, wygodny - tak sądzę, nawet do spania - podczas 4-godzinnej podróży nocą Franek wsadzony do niecho na śpiocha i na śpiocha wyciągnięty ani raz nie kwęknął. Tylko cena też niczego sobie, ale my bardzo dużo jeździmy, więc zainwestowaliśmy. Montowany tylko tyłem do kierunku jazdy w całym przedziale wagowym do 18 kg - to tak 3-3,5 roku zależy jaki dzieciak, ja znam nawet bliźniaki 4-latki które na luzie w nim jeżdżą.

Ja oglądałam ten KIDDY i ma do kitu rozwiazana tą ochrone tulowia, nie ma zadnej regulacji :/ tyle tylko co pas na to napiera i koniec :/

Ja oglądałam ten KIDDY i ma do kitu rozwiazana tą ochrone tulowia, nie ma zadnej regulacji :/ tyle tylko co pas na to napiera i koniec :/

Ale technicznie wykonany i materiałowo może być ok i spełniac swoją role, skoro w czołówce jest w testach. Besafe na pierwszy rzut oka np nie wygląda imponująco, tzn oglądałam foteliki które wydają sie być np wygodniejsze od niego natomiast w testach wypadają beznadziejnie.

Ale technicznie wykonany i materiałowo może być ok i spełniac swoją role, skoro w czołówce jest w testach. Besafe na pierwszy rzut oka np nie wygląda imponująco, tzn oglądałam foteliki które wydają sie być np wygodniejsze od niego natomiast w testach wypadają beznadziejnie.

no mnie on sie nie spodobal jesli chodzi o wykonanie, ja nie mowie ze jest zly bo tak jak mowisz kwestie techniczne widac spelnia skoro tak wysoko sie plasuje, ale totalnie nie podobalo mi sie jego wykonanie, strasznie malo w nim miejsca i choc moje dziecko to chudzielec srednio sobie wyobrazalam w tym foteliku po zalozeniu jakiegos zimowego kombinezonu :/
TESTY ADAC mozna tez przegladac lata wstecz :)

Ja też ciągle przed zakupem fotelika...a dziś bardzo intensywnie o nim myślę.Jakieś 3 godziny temu koło pracy mojego męża był wypadek.Samochody kierowane przez matki,jedna ze starszym dzieckiem druga z mniejszym - około 6 lat.Temu starszemu nic się nie stało,ale to młodsze wypadło z fotelika(a właściwie już ztej samej chyba podstawki pod pupe) ,ma zmasakrowaną twarz...:-:)szok: Nie mogę przestać o tym myśleć...

CZARODZIEJKA oooo rany. Przykre to co piszesz :-( dla tego własnie tak wazny jest wybór porządnego fotelika. Bo my możemy jeździć najbezpieczniej jak się tylko da, uważać, nie szaleć ale za innych niestety nie moożemy odpowiadać. W zyciu bym sobie nie podarowała gdyby przez moje złe wybory coś się Alutce stalo.
Odnośnie fotelików to my też jeszcze przed zakupem jesteśmy.

czarodziejka smutne to co piszesz. My też nadal jeszcze przed zakupem fotelika. Nie jest to prosta sprawa, bo to jednak bardzo ważny wybór tym bardziej że my dużo jeździmy i do tego lubimy też dalsze dystanse kilometrowe.
Myślałam kiedyś o tym Cybex o którym pisałyście,ale mąż mnie od tej myśli odchylił gdyż stwierdził że te z dużym zakresem wagowym mają mniejszą możliwość odchylenia fotelika do pozycji leżącej. Ogólnie stwierdził że co jest do wszystkiego to jest do niczego, hmm. Pewnie przystaniemy na jakimiś fotelikiem z Mai Cosi i przedziałem wagowym 9-18kg. Max do 25kg.

reklama
Do góry