reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Hej dziewczyny!

Ja trochę z innej beczki. Przymierzamy się do zmiany Erykowi fotelika samochodowego. Chciałam się poradzić w jakim przedziale wagowym kupujęcie bądź kupiłyście następny fotelik? Jest ich kilka (9-18) (9-25) albo do 36 kg. Może macie już jakieś doświadczenia co warto kupić? Jaki producent? Jaki model?
Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi.

Ja chciałam 9-18 Kiddy Energy Pro czy cus takiego ale po przetestowaniu w sklepie wzielismy 9-36 Cybex Pallas - tyle że my chcielismy z oslona tulowia. Gdyby malemu sie nie widzialo to rozwazalismy tez ROMER King Plus, ponoc fajne są tez Maxi Cosi Tobi i Priori :)

Z laktatorem nie pomoge bo ja uzywalam z MEDELI

Ostatnia edycja:
reklama
A z osłoną tułowia to jest z taką półeczką? My się wstępnie przymierzaliśmy do Roemer King Plus, ale przyznam szczerze, że taki do 36 kilo to chyba bardziej ekonomicznie. Ten roemer kosztuje coś koło 900 zł, a jest do 18 kg - Eryk waży już 11 i nie wiem jak szybko osiągnie pułap 18 :-)
Z kolei mam wątpliwości czy taki fotelik do 36 kg jest napewno bezpieczny dla niespełna rocznego dziecka?

A z osłoną tułowia to jest z taką półeczką? My się wstępnie przymierzaliśmy do Roemer King Plus, ale przyznam szczerze, że taki do 36 kilo to chyba bardziej ekonomicznie. Ten roemer kosztuje coś koło 900 zł, a jest do 18 kg - Eryk waży już 11 i nie wiem jak szybko osiągnie pułap 18 :-)
Z kolei mam wątpliwości czy taki fotelik do 36 kg jest napewno bezpieczny dla niespełna rocznego dziecka?

Zależy jak dziecko rośnie ale chyba jakoś 3 latka jeszcze w taki wsadzisz. Tez o tym myslalam czy bezpieczny ale cybex w testach adac ma najwyzsze noty wiec chyba jest bezpieczny, przynajmniej teoretycznie :) Ma fajna regulacje wiec mysle ze bedzie ok :) W niedziele planujemy jazde probna bo moje dziecie ma ledwo 9 kg :)

No właśnie dużo o nim wczoraj czytałam. Wygląda bardzo porządnie, jedyne co do czego mam wątpliwości to fakt, że podobno prawie wogóle się nie rozkłada do pozycji spoczynkowej, a my bardzo dużo podrużujemy samochodem i mały będzie czasem spędzał w samochodzie wiele godzin, czasem całą noc. No a z drugiej strony to chyba im bardziej fotelik się rozkłada tym mniej bezpieczny.

a czy ktorys sie "bardzo" rozklada ... ?? nie sadze ... zjezdzaja tylko tyle na ile pozwala podstawka... czyli niewiele :/ ogladalam rozne foteliki i wielkich roznic nie zaobserwowalam

U mnie w rodzinie są dwa foteliki Recaro, tylko nie wiem dokładnie jaki model, ale coś w podobie tego co wstawiła kania :tak: i wiem że bardzo dobrze, się sprawdzają, rosną razem z dzieckiem i są wygodne :-) My pewnie też się na taki zdecydujemy, ale póki co jeszcze jeździmy w nosidełku ;-)

co do laktatora to też nie pomoge bo używałam aventa, miałam w spadku i nie narzekałam, przynajmniej na tyle co ja używałam a nie było tego dużo ;-)

Z tego co zauważyłam na pewno bardziej rozkładają się foteliki, które są do 18kg. One są konstruowane jako coś pomiędzy nosidełkiem a dużym fotelikiem. Te "większe" mają minimalny kąt odchylenia, raczej są nastawione na siedzenie. My mamy Bebe Comfort Iseos oraz Maxi Cosi. Pierwszy jest z grupy 0-18 a drugi 9-18kg. Oba rozkładają do tej samej pozycji- prawie jak w nosidełku (ostatnio porównywałam, bo młody miał spędzić w samochodzie kilka godzin). Na co dzień wożę Wojtka w tym pierwszym, ponieważ mogę go montować na przednim siedzeniu, tyłem do kierunku jazdy. Maxi Cosi niestety nie ma takiej możliwości.

reklama
Do góry