reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

e-lona ja wlasnie ostatnio w jakim twoej dziecko, czy mamo to ja czytalam, ze wlasnie takie zabawki w styklu telefon/ pilot nie sa zbyt dobre bo dziecko nie odroznia co to zabawka a co nie, choc z miloscia do telefonow i pilota to chyba nie ma dziecka co by nie sie takim cudem bawic nie chcialo ;)

reklama
Z jednej strony racja, ale potem jak większe to już będzie wiedziało co zabawka, a co nie. A i zgadzam się, że chyba każde dziecko takie rzeczy pociągają.

Oooo tak. No i E-lona, nie chcę Cię zniechęcać do zakupu, ale w naszym przypadku zabawka byłaby fajna przez parę godzin. Potem mały by się zjarzył, że to nie TEN pilot co trzeba i miałby go gdzieś. Naszemu pilota staramy się nie pokazywać wcale, ale za to ubóstwia telefony i niestety je często widzi i ślini się na ich widok jak dziki ;-) Oczywiście ma taki zabawkowy plastikowy telefonik, ale on jest beee. No to wyciągnęliśmy jakąś starą zwykłą nokię i mu wczoraj daliśmy. Oczywiście nie dostał jej do rączki, tylko została położona z boku,ale w jego zasięgu rączek. Tak żeby myślał że to JEGO łup i że to zakazana rzecz, bo jak dostanie do łapki to już nie jest takie ciekawe. Najlepiej jak sam coś wynajdzie. Jak znalazł tę nokię to miał radochę że hej, ale potem jak zobaczył, że jest jego i że mu jej nie zabieramy to już spadła z piedestału :sorry: Także te dzieciaczki to są niezłe cwaniaki.

To już sama nie wiem. Właśnie boję się tego, że dostanie i zaraz się znudzi. Syn jak miał zabawkowe telefony, ale nie przypominające oryginałów dorosłych to szybko miał je w d... . Za to jak kupiliśmy w biedronie komórkę zabawkową, ale wyglądającą na taką dorosłych to dosyć długo się nią bawił. Może jednak sobie daruję. W tej chwili to Laura jest zafascynowana wszystkimi zabawkami braciszka i kuszę ją nimi, żeby ruszyła 4 litery i zaczęła raczkować.

Dziewczyny prosze mi polecić jakiś fajny kubek niekapek.Taki żeby nie leciało z niego strumieniem.Ja mam z tommee taki:
KUBEK NIEKAPEK Tommee Tippee 6m+ 260ml. 0%BPA (1669532134) - Aukcje internetowe Allegro
i moje dziecko nie umie i nie chce z niego pić.Tam jest taki dzióbek, który trzeba ssać i on nie chce bo ta końcówka jest sztywna i strasznie się krzywi jak bierze do buzi.:eek:

aha i mam jeszcze pytanie czy wymieniałyście butelki dla dzieci.Ja ostatnio się jakoś zastanowiłam nad tym czy nie za długo juz używam swoich.Mam cztery od urodzenia Krzysia i używam ich wymiennie, tylko dwie zaczęłam używać niedawno_One są plastikowe więc możliwe że jakoś tam się porysowały i mam wlaśnie wątpliwości czy można uzywac tak długo...

Ostatnia edycja:
Czarodziejka nie wymieniałam i nie zamierzam wymieniać butelek, bo nie widzę potrzeby. Z niekapkiem mam podobny problem, choć mamy aventu. Z gumką młody nie chciał pić a więcej rozleje niż wypije. Ostatnio przypomniało mi się, że córka miała zwykłe silikonowe smoczki w kształcie ustnika i ładnie z nich piła. Potem bez problemu przeszła na niekapek. Niestety póki co nie znalazłam ich w sklepie. Muszę poszukać na allegro. Aha i polecam bidon! Wojtek go uwielbia. W dzień pije tylko z niego. Nie ma problemu z ciągnięciem, nie rozlewa. Super sprawa. Szkoda, że w nocy i do mleka bidon odpada :-(

Anka w naszym przypadku bidon nie nadaje się do mleka, ponieważ Wojtek pije je tylko na leżąco- przed zaśnięciem, w nocy i rano (później czasami dosypia). Woda w nocy też jest z butli, bo nie będę go sadzała do picia :-( Dlatego też muszę poszukać tych smoczków.

Edit:
Znalazłam!!! :-) Chodziło mi o coś takiego:
http://allegro.pl/canpol-ustnik-miekki-silikonowy-2-szt-i1680716633.html#gallery

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam trochę grosza na Miłoszowe zabawki-co polecacie by kupić,jakie zabawki są hitem wśród waszych dzieci (oprócz tych domowych sprzętów jak garczki,spinacze,butelki itp)???????:-)

Do góry