reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
Od 1 lutego ma wzrosnąć VAT na ubranka i buty dziecięce z 8 do 23 %. Nowelizacja ta jest skutkiem naszej przegranej przed Trybunałem Sprawiedliwości Unii Europejskiej w październiku 2010 roku. Trybunał uznał wtedy, że Polska złamała przepisy prawa wspólnotowego, stosując obniżoną zamiast podstawowej stawkę VAT na ubranka i obuwie dla dzieci." (źr. Gazeta Prawna)

słyszałyście o tym ? Szok :szok:

Od 1 lutego ma wzrosnąć VAT na ubranka i buty dziecięce z 8 do 23 %. Nowelizacja ta jest skutkiem naszej przegranej przed Trybunałem Sprawiedliwości Unii Europejskiej w październiku 2010 roku. Trybunał uznał wtedy, że Polska złamała przepisy prawa wspólnotowego, stosując obniżoną zamiast podstawowej stawkę VAT na ubranka i obuwie dla dzieci." (źr. Gazeta Prawna)

słyszałyście o tym ? Szok :szok:

Tak słyszałam o tym. Tak w ogóle to szkoda słów. Jak obserwuje to co dzieje się w naszym kraju to stwierdzam że istna beznadzieja ( czytając na przykład post naszej Dziulki i życia we Francji). Nasz kraj jest sto lat za Murzynami w takim razie:-). Najlepiej podnieść ceny mieszkań, jedzenia, ubrań itp... a zmniejszać ciągle zarobki, bo niestety tak to wygląda.

reklama
A ja dzis na spacerze weszłam do komisu,bo siostrzenica M.prosiła mnie,żebym sie rozejrzała za jakimis fajnymi spacerówkami(nawet była jedna,Coneco,jak nowa,150 zł),ale nie o tym.Zobaczyłam chustę kółkową -cos w tym stylu-Baby Bag,kurczę-15 zł!No,ale ja mam jedną tkaną,a do tego 3 różne nosidełka i M. mnie wysmiał,że nie nadążę dziecka przekładać z jednego do drugiego...:(.

Do góry