reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Witajcie.
Jestem tu nowa, ale chcę się wypowiedzieć na temat spacerówki parasolki. Dla starszego syna miałam wózek wielofunkcyjny (gondola+spacerówka), który był niewypałem. Kupiłam za to poleconą przez koleżankę parasolkę Bebe Confort model Allegro. Można też kupić Allegro Plus. Syn jeździł nim gdy skończył 7 miesięcy (nad morzem) aż do ponad 3 lat. Fakt, że było to 7 lat temu i nie wiem, czy wózki te są jeszcze w sprzedaży, ja zostawiłam ten wózek po synu, gdyż jest niezniszczony. Jest lekki i wygodny, szczególnie w transporcie. Droższy od innych parasolek, ale warto wydać więcej kasy.

reklama
Witajcie.
Jestem tu nowa, ale chcę się wypowiedzieć na temat spacerówki parasolki. Dla starszego syna miałam wózek wielofunkcyjny (gondola+spacerówka), który był niewypałem. Kupiłam za to poleconą przez koleżankę parasolkę Bebe Confort model Allegro. Można też kupić Allegro Plus. Syn jeździł nim gdy skończył 7 miesięcy (nad morzem) aż do ponad 3 lat. Fakt, że było to 7 lat temu i nie wiem, czy wózki te są jeszcze w sprzedaży, ja zostawiłam ten wózek po synu, gdyż jest niezniszczony. Jest lekki i wygodny, szczególnie w transporcie. Droższy od innych parasolek, ale warto wydać więcej kasy.

Reklama?

A ja wczoraj kupiłam w Biedronce te pieluchy Dada na wypróbowanie. No do Pampersów to nie porównuje - bo to są bezapelacyjnie najlepsze pieluchy. No i moje odczucia są takie - mają fajne rysunki i super cene (42gr za pieluszke, rozmiar3) :D Ale są dość sztywne. Testowałam też kiedyś pieluchy Babydream z Rossmanna i tamte były mniej sztywne. Założyłam wczoraj małemu 2 razy te Dada no i pupy odparzonej nie miał, nic się nie wylało, więc ok. No ale Pampersy i tak na pierwszym miejscu. No ale ogólnie Dada dają radę;) Będę używać co jakiś czas na przemian z Pampersami to zejdzie opakowanie.

No,u nas tez pampersy rządzą:),ale testowałam inne pieluszki i jestem zadowolona z Rossmanowskich Babydream i Tescowych Gaga i jeszcze te tesco Baby Essentials.Najmniej byłam zadowolona z tych ostatnich,bo niby cienkie i wszystko ok.,ale były tak "sprasowane" na sztywno,że trzeba było miąć w rękach przed włożeniem dziecku.Dada jeszcze nie kupowałam,ale chyba podobne do Gaga,bo widziałam u kuzynki.Te Gaga dość fajne i miekkie,no,ale grubsze ,niz Pampersy.I Babydream i Gaga można kupic na próbe na sztuki.

dzięki dziewczyny, dla mnie babydream są w sumie OK, ale one wychodzą mniejwięcej po 50gr za sztukę jeśli dobrze liczę, a trójki to i pampersy ja miałam za 50gr za sztukę, więc żadna łaska, że tak powiem ;-) muszę w końcu te z biedronki wypróbować, bo widzę, że ich cena jest niższa.

chciałam się dowiedzieć - może któraś wie - ile jest sztuk pampersów czwórek w takich promocyjnych opakowaniach, co trójek w nich było 82??

a no i nadal nie wiem jaką parasolkę wybrać, a chciałabym kupić przed sezonem.
i mam jeszcze pytanie-może znowu szczególnie do tych co mają starsze dzieci - jakie foteliki do karmienia polecacie?

Ja mam zamiar polowac na takie tradycyjne,drewniane,które sie potem rozkłada na krzesełko i stoliczek dla starszego maluszka.Te nowe,"kosmiczne",jak to z M. mówimy,z metalu i plastiku po prostu mi sie nie podobają.Rok temu widziałam w tesco ładne drewniane,no,ale wtedy jeszcze nie myślałam o krzesełkach do karmienia:).

reklama
Do góry