reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

ja chce ta
moz-screenshot-1.png
174a113ccb2cb624d630cb5735e4586b.jpg

mam pytanie jestem na etapie szukania podgrzewacza, macie jakies typy, na co zwracac uwage, czy moze byc najtanszy, czy te bajery moga sie wg was do czegos przydac, dzieki za pomoc

reklama
margeritta Ja podgrzewacz kupuję taki zwykły na allegro za 30-40zł, mam zamiar karmić piersią więc nie za często będzie się przydawał. Gdybym była z góry nastawiona na butelkę to bym kupiła jakiś wypasiony, z lampką nocną i innymi bajerami ale zupełnie mi to nie potrzebne. Jeśli nie masz sterylizatora to kup taki podgrzewacz ze sterylizatorem 2 w 1 :) Mi przyda się pewnie jak będę musiała gdzieś wyjść i mąż małego będzie musiał nakarmić, a później do podgrzewania słoiczków. Ale uważam, że nie m sensu wydawać 200zł- bo tyle kosztuje np. z aventu.

JOLI77 - buja super :) ma wbudowane dwie prędkości małą i średnią :) melodyjki są bardzo ładne :)
Ciocia się naprawdę postarała :)

Margerrita - mata śliczna, kolorowa :)

no wlasnie czytam opinie i zglupialam juz kompletnie, w sumie ma to podgrzac butle potem sloiczki, styrylizatora tez nie mamy, bo zakladam, ze przelanie wrzatkiem bedzie wsytarczajace,
te za 30-40 zlotych wydaja mi sie calkiem sensowne, a potem sie naczytalam, ze nie ma jak ten inteligentne i musze sie was poradzic, bo sama juz nie wiem

Daissy wiadomo, że cały dzień w taki lezaczku to przegięcie ale to już wina rodzica niestety. Stopniowo maluch bedzie wydłużał okresu czuwania i wtedy taki lezaczek jest pomocny bo stawiasz np w kuchni, maluch sie bawi lub rozglada dookoła a mama może coś zrobić, błedem natomiast jest jak dziecko w nim i śpi i jest posadzone do zabawy i do jedzenia i generalnie spedza w nim większość dnia - tu się w 100% zgadzam, spać powinno na płasko i najlepiejn w łózeczku a lezaczek powinno kojarzyć z zabawą czyli porą aktywności, poza tym ważne żeby rodzic też z dzieckiem się bawił i przeznaczał na to konkretna ilość czasu - na taka naprawdę aktywną zabawę a nie sadzał do lezaczka i olewał bo tam przecież jakieś zabawki też wiszą. Mata natomiast to super pomysł żeby rozwinąć dziecko ruchowo, zmotywować do obrotów właśnie, pełzania itd, tylko wtedy trzeba wiecej uwagi poświęcić bo jak maluch zacznie juz pełzac to nam może z tej maty gdzieś zwiać :) Najbardziej negatywnie nastawiona jestem do urzadzeń typu "chodzik", "skoczków" itp - wpływa to bardzo niekorzystnie na kręgosłup i juz zapowiedziałam, zeby mi się nikt z takim prezentem nie pokazywał nawet, lepiej niech kupią już misia albo książeczkę.
Margerrita ja mam z Aventu i faktycznie świetny jest ale dostałam go, sama bym takiego nie kupiła a pewnie tez jakiś zwykły bo nie uważam żeby to był artykuł pierwszej potrzeby. Na pewno dla mam karmiących butelka jest pomocny, dla mam które będą zostawiać tatusia z odciagniętym mlekiem do nakarmienia butlą bo tatus bedzie miał łatwiej. Ja mam zamiar wieczorne karmienie zrzucic na M więc tu sie nam przyda, poza tym awaryjnie w przypadku ataku jakiegos strasznego głodu w nocy i braku mleka w cycach.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, właśnie w wydarzeniach podali, że wycofują z aptek krople Vigantol. To witamina D3 którą podaje się noworodkom i niemowlakom. Wykryto, że są czymś zanieczyszczone także jeżeli któraś już kupiła to lepiej wyrzucić.

reklama
ja chce ta
moz-screenshot-1.png
Zobacz załącznik 284014

mam pytanie jestem na etapie szukania podgrzewacza, macie jakies typy, na co zwracac uwage, czy moze byc najtanszy, czy te bajery moga sie wg was do czegos przydac, dzieki za pomoc
Ja miałam najpierw ten "inteligentny" za sporo kasy i się skrzanił szybciutko po czym kupiłam taniuśki i baaardzo sobie chwalę. Zwróć tylko uwagę by miał funkcję utrzymywania temperatury (to przydatne gdy dawałam butlę Miśce w nocy bo tylko wsypałam mleko do ciepłej już wody i potrząsnełam) bo ten mój pierwszy (z Jane bodajże) trzeba było włączyć i czekać a wiadomo, że głodny maluch w mig się rozkrzykoli.... U mnie podgrzewacz się przydał gdy skończyłam karmic piersią a Miśka w nocy jeszcze się budziła na flasię. Udanego zakupu ;-)

Do góry