reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
a ja załapałam się na ta promocję pampersów Lidlu za 39,99 naprawdę się opłaca i do tego chusteczki pampers gratis

Cześć dziewczyny, a jaki materac kupujecie do łóżeczka ? My właśnie stoimy przed tym wyborem, który jest dosyć spory i jak zwykle wiele różnych opinii :/ Kiedyś polecane były twarde czyli kokosowo-gryczane, że niby najzdrowsze, ale wiem że teraz odchodzi się od tej opinii. Teraz na topie są lateksowe i z pianki wysokoelastycznej, ale dosyć drogie. Oczywiście najważniejsza jest wygoda naszego maluszka i nie będziemy na niej oszczędzać ale z drugiej strony skąd wiedzieć co będzie mu służyć. Napiszcie jakie wy macie materace albo jakie będziecie kupować :) Z góry wielkie dzięki!

malutka bardzo ładne łóżeczko! Od razu mówię, że przyda Ci się szuflada. Dla mnie jest niezastąpiona :) Mam w niej pościel, kocyki i inne ręczniczki :)

Rzutka ja mam w srodku ocieplenie wpiane w gondoli na rzepy i jak to wyciagne to sporo wieksza sie robi gondola w srodku, tez mam nadzieje, ze do wiosny damy rade, choc jak sobie przypomne te sniegi i mrozy zeszlej zimy, to zamiast spacerkow moze sie okazac werandowanie przez zime, chyba, ze plog sobie do wozkow przymontujemy :-D
malutka, jak przyjdzie lozeczko to czekamy na zdjecia, a czemu nie zielona posciel, obstawialabym ten kolor przez twoim zamilowaniu do zieleni. te szuflady to swietna sprawa, napewno sporo sie pomiesci,

co do poduszki to wg mnie po co poduszka, dziecko nie potrzebuje poduszki, nie jest mu ona potrzebna

materac kupilismy zwykly z pianki poluretanowej, nie uczula, jest calkiem wygodny i nie widzialam potrzby wydawania mase kasy na lateksy zwlaszcza, ze to i tak do gora 2 latek dziecko na nim spac bedzie

Ostatnia edycja:
malutka a wiesz że też nad nim myślałam :-D ostatecznie wzięliśmy bukowe ;-)

asiorku ja tam jestem przeciwna takim wynalazkom - skoro maluszek ma spać bez poduszki to bez i tyle. A tu jest na takim podwyższeniu a la leżaczek, przyznam że nie za bardzo mi się takie rozwiązanie podoba :baffled:

Ta poduszka baaaaaaaaaaaardzo pomaga, jak maluchy mają skłonności do ulewania pokarmu. Jeśli nam się przydarzy, to ją kupię na 100%. Albo też radzą, jak dziecko ulewa, żeby pod materac włożyć książkę itd, żeby 1 strona materaca była wyżej.

No własnie ja też się zastanawiałam ostatnio nas ta poduszką, ale chyba narazie dam sobie spokój z tym wydatkiem, tym bardziej że tak jak napisała agrafa- równie dobrze można wsadzić książke jakąs pod materac i już ;-)

reklama
Dziękuję dziewczynki. Myślałam o zielonej pościeli ale nie wiem czy za zielono by nie było :-D Dlatego niebieska.
Alicja a ja myślałam o bukowym :tak: bardzo mi się podobało ale małżowi kolor nie pasował. Nie wiem czemu.

Do góry