reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

agrafa ja bylam rano w pierwszy dzien promocji i pani w tesco na moje pytanie GDZIE JEST PROSZEK? odpowiedziala, nasz sklep czynny jest 24h i u nas kolejki ustawiaja sie zanim wyjedzie towar promocjyjny :szok::szok::szok: jakos nie wyobrazam sobie kolejki ciezarnych bijacych sie o pamki lub proszek o polnocy :-) no cóż takie uroki na promocjie rzuca sie mala ilosc, duzo osob przyjdzie i tak cos kupi i sklep zadowolony, a klient i tak wroci

reklama
Muszę się pochwalić :). Pojazd dla malutkiej juz mamy :) załączam zdjęcia jedynie gondoli i fotelika ,bo spacerówka spakowana . W każdym razie jest 3 w 1 i bardzo mi się buzia uśmiecha jak na niego sobie patrzę. Jeszcze tylko pościel i złożymy łózeczko i bedzie juz prawie wszystko. Do tego apteczka dla malucha ,ale widze ,ze lolisza juz zamiesciła co trzeba kupić wiec torba do szpitala na dniach bedzie pakowana .

Załączniki

• DSCN9598.jpg
    DSCN9598.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 54
  • DSCN9596.jpg
    DSCN9596.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 68
AGRAFA - i jaka oszczędność przy okazji :)))
ja też tylko na promocje czekam, bo normalne ceny pampersów mnie przerażają po prostu. Wypytywałam ostatnioznajomych, które pieluszki są jeszcze do przyjęcia i większość twierdzi, że biedronkowe dada są jakościowo bardzo dobre. Tak więc zapewne najpierw wytracę wszelkie pieluchowe zapasy, które już mam, a potem się na jakieś tańsze "cudeńka" przerzucę....
sarisa - pojazd jest rzeczywiście baardzo ładny! No i tymi zdjęciami i "chwaleniem" się przypomniałaś mi, że ja jeszcze takowego nie nabyłam a to już najwyższy czas raczej :-(

Makuc moze nie najwyzszy ,ale w entliczku pentliczku jest promocja wozki taniej 20% i zaoszczedzilismy na wozku prawie 400 zl a mielismy przez neta duzo pozniej kupowac ,ale w sklepie taniej wyszlo .Do tego rodzice dali nam polowe i latwiej bylo nam kupic :) .

sarisa- jaki to dokładnie model? ma rozkładaną spacerówkę? i ile zapłaciłaś jeśli można wiedzieć?:) bo ja też szykuję się na x-landera

halo dziewczyny mam prośbe.bo robies obie juz taka liste aptecznych rzeczy ktore trzeba kupic dziecku i mozecie luknac i sprawdzic czy jest wszystko??no i jak cos niepotrzebne to napiszcie nie bede kupowac.wiem ze bylo to juz kilka razy ale ja z tych wszystkich spisywalam i zrobilam liste
PARACETAMOL 50MG CZOPKI
CEBION KROPLE
VIBURCOL N CZOPKI
SÓL FIZJOLOGICZNA
HERBATKA Z KOPRU WLOSKIEGO HIPP W GRANULKACH OD 1TYG
GAZIKI LEKO
MASC LINOMAG ZIELONA
ALANTAN NA BRODAWKI
TANTUM ROSA SZASZETKI
SPIRYTUS 70%
WSZYSTKO??

iwcia a do czego Ci spirytus 70%? Pewnie z myślą o pępuszku,ale widzę że dopisałaś do listy Gaziki leko a one są nasączone 70% alkoholem izopropylowym, więc nadają się do pępka.

Wiem,że lolisza jeszcze pisała o podawaniu witaminy K i D (K i D Vitum).

Ostatnia edycja:
Iwcia ja bym jeszcze dodała wit. K w mikrodawkach jesli zamierzasz piersia karmić i wit. D bo maluchy jesienno zimowe wiec słonka znikomo będzie raczej. Sa takie preparaty gotowe np K i D Vitum albo JuwiK + D3, a spirytus kupisz w wiekszym stężeniu i do 70% trzeba będzie roztwór zrobić. No i termometr i gruszka labo aspirator do noska.

Gazikami Leko ciężko pepek "obrobić" bo sztywne są ale i tak warto leko przy maluchu w domu miec na wypadek skaleczeń np. Spirytus tez sie dobrze sprawdza przy słynnym tradziku niemowlecym, albo patyczkiem do uszu na krosteczki albo końcówką gazika Leko własnie, byle nie po całej skórze bo przesuszymy, tylko punktowo.

Makuc- ja probowalam przejsc na inne pieluchy, te tansze i doszlam do wnisku, ze doslownie pierdziele taki interes, nie dosc ze 2 razy Zos miala tak pupsko odparzone, ze sie dotkanc nie dala, to jeszcze przemakaja po 2-3 sikach. Co to za oszczednosc jak 3 razy dziennie dzieciaka przebierasz, od stop do glow i proszek i woda i wszytsko idzie. Pomijam juz fakt odparzonej pupy, w rossmanie jest w miare normalna cena pampersow, dla mnie do przyjecia jeszcze

Sarisa- super bryczka:)

reklama
Jeśli chodzi o witaminy to ja używałam vigantol ale z tego co pamiętam to on był wydawanay na receptę więc go teraz nie kupię, lolisza czy te witaminy co Ty podałaś są na receptę czy można tak normalnie kupić, a jeśli nie to dlaczego jedne witaminy są na receptę a inne nie??Czy chodzi może o stężenie??

Do góry