reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

co do pieluch to już niedługo wszystkie będziemy ekspertkami :-D

Czy kupiłyście już jakąś mieszankę? Nastawiam się na karmienie piersią ale należy myśleć realnie i wiem że mimo najszczerszych chęci mamy może się zdarzyć tak, że mała będzie musiała być na mleku modyfikowanym. Czy zastanawiałyście się nad tym które ewentualnie wybrać?

reklama
Czy kupiłyście już jakąś mieszankę? Nastawiam się na karmienie piersią ale należy myśleć realnie i wiem że mimo najszczerszych chęci mamy może się zdarzyć tak, że mała będzie musiała być na mleku modyfikowanym. Czy zastanawiałyście się nad tym które ewentualnie wybrać?

Na razie nie kupuję żadnej mieszanki-nie ma problemu z kupnem,więc na razie daję sobie spokój. Jeżeli będę musiała kupić, to chyba NAN(nauczona doświadczeniem przy poprzednim dziecku).

Dziewczyny a ja mam takie pytanko? Czy zakupiłyscie juz torbe na pieluchy ,butelki i ciuszki dla maluszka? Ja wiem ,ze w wiekszosci daja do wozków albo mozna dokupic ,ale te torby strasznie male sa i sie boje ,ze przy moim pakowaniu to bedzie masakra cos zapakowac? jesli macie juz kupione zalczylybyscie albo polecily jakas firme ? pozdrawiam

Ps. Model wózka XA i spacerówka jest rozkładana ,żeby maluszek mógł się przespać :).

Ostatnia edycja:
Alicja - spokojnie - nie ma co zaraz zakładać najgorszego :) Ja muszę przyznać, ze nie przyszło mi do głowy zastanawiać się nad mieszankami. Myślę, że jakby się pojawiły jakieś problemy to wtedy kupię po prostu to co mi zalecą w szpitalu :) Chyba nie ma sensu na razie kupować rzeczy, które nie wiadomo czy będą potrzebna, szkoda kasy :)

chcialam was zapytac czy macie juz gotowe łóżeczka?? to znaczy czy juz macie wszystko pozakladane przescieradlo posciel baldachim i juz jest gotowe i czeka?? bo zastanawiam sie czy to nie za wczesnie czy mi sie zbytnio nie zakurzy a juz bym chciala taki milusi kacik stworzyc:):)

antenka ja dopiero dzisiaj zamówiłam pościel, ale jak tylko ją dostanę, to wypiorę i zaraz zakładam :) Żeby Ci się nie przykurzyło to sobie możesz dużym prześcieradłem nakryć. Tak milutko patrzeć na kącik maluszka jak jest już gotowy :)

wiem że nie ma sensu zakładać najgorszego ;-) ale już tyle dobrych rad od Was usłyszałam że wolałabym zawczasu dowiedzieć się co polecacie - wtedy nie spędzę połowy dnia na czytaniu etykiet mieszanek w markecie :rofl2:

antenka ja wlasnie wczoraj zlozylam łózeczko , a dzis przygotowalam kacik :-)

Alicja co do mieszanek - to zadnej nie kupuję . Chocby nie wiem co, bede robic wszystko zeby karmic piersia. Na taki zakup zawsze jest czas.

reklama
Alicja ja sie nastawiam ostro na karmienie cycem a jakby nie poszło to pewnie Bebilon Comfort 1 ale z zakupem poczekam az zobacze jak sprawa z karmieniem w szpitalu wygląda, w razie czego mąż kupi - jest u nas w aptece pod nosem.

Antenka ja mam uprany i uprasowany ochraniacz i przescieradełko bo innych części poscieli małemu do spania nie przewiduje. Mam tez taka kołderkę pikowana do kompletu z ochraniaczem ale ja zamierzam wykorzystywać jako narzute na nasze łóżko przed połozeniem tam małego. Mam to spakowane a ubiore pewnie po wizycie 16.09 :)

Do góry