reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Sarisa śliczny wózeczek! Mój stoi na balkonie przykryty folią ;)

Mi już z wyprawkowych rzeczy zostało do kupienia : Laktator, Podgrzewacz - dostaniemy w prezencie, termometr elektroniczny i komplet pościeli na zmianę :)

reklama
sarisa - fajny wózek :)

co do tańszych pieluch to ja też słyszałam o tym że dada są całkiem w porządku. Poza tym kumpela mi mówiła że na początku taki dzieć bardzo dużo z siebie wydala i nie ważne czy pampers, huggies czy inna firma i tak trzeba często zmieniać więc nie ma co przepłacać...pożyjemy zobaczymy ;)

na brodawki polecacie alantan czy bepanthen?

Ostatnia edycja:
sarisa - fajny wózek :)

co do tańszych pieluch to ja też słyszałam o tym że dada są całkiem w porządku. Poza tym kumpela mi mówiła że na początku taki dzieć bardzo dużo z siebie wydala i nie ważne czy pampers, huggies czy inna firma i tak trzeba często zmieniać więc nie ma co przepłacać...pożyjemy zobaczymy ;)

na brodawki polecacie alantan czy bepanthen?

ja też słyszałam, że Dada są polecane

sarisa - ale fura!!!! super :-), Twój psiak chyba tez podziwia jak widzę na zdjęciu :-)

Co do tych witamin , to no własnie jak to jest bo z tego co pamietam to wit. K i D3 są na receptę. Czy cos się pozmienialo?

ladygab - wszystko pewnie i u mnie wyjdzie w trakcie. W sumie to wiele zależy od Maleństwa i tego jak reaguje na nowości i nieco tańsze "specyfiki". Te pieluszki z biedronki sa ponoć jakościowo bardzo podobne do pampersów i nic się z nich nie wylewa i nie uczulają. No ale wiadomo - każde dziecko jest inne i dla jednego mogą być jak najbardziej przydatne a innemu krostki wyskoczą na tyłeczku i tyle z tego będzie.
sarisa - thx za informacje:) pewnie jutro się przejdę i poobczajam co i jak. Chciałabym już mieć i ten zakup z głowy, żeby w razie czego potem paniki nie było, że nawet nie ma jak Małej ze szpitala przewieźć :p

sarisa świetny wózek!
Co do witamin, to ja dostałam D3 na receptę(pamiętam,że kosztowała grosze). Witaminy K się wówczas (6 lat temu)nie podawało, więc teraz nie wiem. Ja z tymi witaminami poczekam do porodu. Dostanę receptę,zalecenia od lekarza i wtedy pójdę do apteki.

Dostałam dzisiaj zamówiony przeze mnie zestaw startowy dla noworodków z Aventu-4 butelki, smoczek uspokajający, 2 smoczki zapasowe do butelek i szczotkę do czyszczenia butelek. Takie coś:

http://allegro.pl/avent-airflex-0-bpa-zestaw-startowy-promocja-i1203026379.html

Jeszcze muszę zamówić laktator i jeden smoczek uspokajający.

Ostatnia edycja:
ja zamówiłam właśnie biustonosz dla karmiących, jakiś najtańszy z allegro, żeby mieć w razie co, bo nie wiem już sama jaki ten rozmiar wybierać ;)
no i teraz przeglądam przewijaki na łóżkeczko, ale na kolor się nie mogę zdecydować...

Mi pediatra tłumaczył ze te na recepte witaminy to duze stężenie i ze teraz zaleca sie je głównie jak dziecko ma jakis niedobór lub prognozuje sie ze może go mieć (np ma zdiagnozowany zespół złego wchłaniania) i że dopiero od niedawna zaczęli produkować dawke profilaktyczną i to są te słynne mikrodawki czyli preparaty Vita KiD albo KiD Vitum i żebym zaczęła od tego a jak bedzie po małym widac jakis niedobór to bedziemy myslec nad wiekszym stęzeniem i witamina na recepte więc kupuje to i licze że wystarczy :)

Co do pieluch to Dada faktycznie zachwalane a i sama miałam z nimi kontakt w szpitalu i wydają sie ok. Wsszystko zalezy od dziecka i przyzwyczajenia skóry, jak od poczatku bedziemy mu zmieniac pieluchy, chusteczki to powinno być ok, jak bedziemy jechac np 2 miesiace na tych samych pampkach to potem przy zmianie może byc reakcja skórna, ale pampersy tez niektóre dzieci potrafią uczulić, zwłaszcza te najnowsze białe.

reklama
Co do pieluch w naszym przypadku Dada się nie sprawdziły,pierwsza paczka to były pampers tyle że dostała po nich wysypki bo były z jakimś olejkiem więc przeskoczyłam na huggies które stosowałam do czasu kiedy mała juz była dość duża i ruchliwa później juz tylko pampers ,według mnie z pampersami to jest tak każde mają w środku cos innego a jak już dziecko sporo sika to te "gorsze" zbijają się i to jest takie nie fajne,te z pampersa zamieniaja siuśki w żel :-) takie moje spostrzeżenie

Do góry