reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Sliczne te Wasze wrzystkie rzeczy, pościele, łóżeczka...
Strasznie żałuje, że nie udało nam się z tym remontem bo Aleks miał by od razu swój pokoik, a tak to pocisniemy się troszke w jednym małym pokoju. Dzisiaj może małż odbierze nasze łóżeczko:) Już się nie mogę doczekać:)
Wy tą pościel prałyście?

Mam do Was jeszcze jedną sprawę, dla mnie w tym momencie bardzo ważna. Pewnie już nie raz się tu przewinął ten temat. Mianowicie apteczka dla maluszka.. co Wy macie w tej apteczce, bo ja jeszcze nie mam nic i chcę nadrobić zaległości?

reklama
Ja w apteczce bedę miała (zamówione w aptece, do odbioru jak nadejdzie "ten" moment, żeby data wazności nie uciekała):
- Paracetamol czopki 50 mg (na wszelki wypadek jakby odpukac zagorączkował zeby np w nocy nie szukac apteki na gwałtu rety, i tak wykorzystamy przy zabkowaniu...)
- K i D Vitum (witamina K i D dla noworodków i niemowląt w mikrodawkach)
- Cebion (witamina C w kropelkach bo zamierzam od początku podawać)
- herbatka z kopru włoskiego (na wszelki wypadek na ból brzuszka)
- Viburcol N (czopki o działaniu deliktanie uspokajającym, pomocne przy gorączce, kolce, po szczepieniu)
- spirytus, gaziki jałowe i niejałowe, patyczki do uszu (do pępka)
- sól fizjologiczna (do oczu/noska)
- gruszka
- termometr

Proszę :)

concita cudne! gdzieżeś tę pościel upatrzyła?
concita ach.... piękna pościel!!!!!!!!!!!
Dziękuję :) Pościel przywiezie brat mojego TŻ z UK :) Wypatrzyłam sobie na stronce www, podałam mu wszystkie dane i adres sklepu i zakaz przyjazdu bez pościeli hhihihihi
To ja się pochwalę najnowszymi "zdobyczami" dla Małej:
Zobacz załącznik 281837Zobacz załącznik 281838

obie odziedziczone po synku koleżanki:)) Teraz nie pozostaje już nic innego jak tylko czekać, aż będzie miał kto z nich ponownie korzystać :D

Karuzelę na łóżeczko mam tą samą :) Jest miodzio :) Też dostałam od koleżanki. Zazdroszczę kołyski :) Śliczniusia :)

nie macie jakis kolezanek do wyporzyczenia po ktorych mozna by bylo cos oddziedziczyc, bo te moje jakos sie nie sprawdzily w tej kwesti, albo juz poodawaly, dzieci dzue, albo wlasnie sa na etapie plan dzidzia lub dzidzia juz w planie, musze sobie lepiej koleznaki na przyszlosc dobierac :D

nie macie jakis kolezanek do wyporzyczenia po ktorych mozna by bylo cos oddziedziczyc, bo te moje jakos sie nie sprawdzily w tej kwesti, albo juz poodawaly, dzieci dzue, albo wlasnie sa na etapie plan dzidzia lub dzidzia juz w planie, musze sobie lepiej koleznaki na przyszlosc dobierac :D

Hihi no nam się udało z jedną, w zasadzie to z jednym bo to kolega TŻ tak nas obdarowuje po swojej córci, bardzo dużo już od nich dostaliśmy, ubolewam tylko że nie będziemy mieć córeczki, bo wtedy nie kupowała bym nic przez kolejnych kilka lat hihihi Czekały na nas wielkieeee torby z ciuszkami itp... no ale TŻ musiał wtrącić swoje genetyczne 3 grosze i masz ci los :D

Nam się na szczęście tak ułożyło, że moja przyjaciółka ma córkę w wieku 3 mies. a D. przyjaciel synka, który ma 6 mies., więc większość rzeczy dziedziczymy po nich:))
Rozwiązanie idealne, bo na niektóre z tych "udogodnień" nie moglibyśmy sobie pozwolić. Tym bardziej, że tydzień temu przenieśliśmy się na swoje i sporo oszczędności remont mieszkania i tego typu podobne sprawy pochłonęły...

reklama
no to ja tez juz sie zaopatrzylam w 2 paczki pieluch, ale jeszcze troszke dokupie

sluchajcie huggisy 90szt nweborn za 39zl to duzo czy malo?????

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry