reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

łóżeczko mamy podobne ale to nie nasze tylko ekspozycja z allegro :sorry2: będziemy mieli ciemnobrązowe bukowe..już się nie mogę doczekać kiedy wszystko przyjdzie i będziemy się mogli nimi nacieszyć :-D

reklama
Ja mam też problem z ubiorem. Jeansy długie ciążowe mam (takie z pasem) - kupiłam je jakos w 3 miesiacu i są caly czas git, gorzej z bluzkami, o kurtce to już nie wspomnę... Jak było chłodno to chodziłam w swoich normalnych ciuchach. Potem było lato to kupilam kilka luzniejszych i dluzszych bluzek, a teraz sie chlodno zrobilo i juz nie mieszcze sie w te na dlugi rekaw sprzed ciąży. Albo się nie zapinają,a jak są z ciągliwego materiału to są znów za krótkie i mi nie zakrywają całego brzucha... no masakra. Wszystkie 'ciążowe' ciuchy mam na upały, na krótki rękaw.

Śliczne pokoiki dziewczyny!!!

Ja też bym chciała już meblować pokój Jagi (zakochałam się w takiej tapecie z roślinnym metalicznym różowym wzorem), a nawet cały dom, ale niestety będziemy pomieszkiwać w 3 w 1 pokoju. Tyle co zmieściłam komodę z przewijakiem i jeszcze wstawimy łóżeczko.

I my w końcu zaczęliśmy robić poważniejsze zakupy i tak dotrą do nas w sobotę:

Wózek: :: Wzki dziecice od A do Z :: :)
Fotelik samochodowy: Maxi Cosi - Fotelik Maxi Cosi 2010 CabrioFix kolor Red&Blue - Maxi Cosi - cudny jest ten kolor :)
Łóżeczko: Łóżeczka Klupś - Łóżeczko dziecięce Radek II kołyska sosna - Klupś

i kupiliśmy także materac - w każdym sklepie słyszeliśmy różne opinie i zdecydowalismy się na materacyk lateksowo - piankowy :)

Już nie mogę się doczekać kiedy to dostaniemy :)

Lolisza gdy tylko zobaczyłam ten biały zestaw to od razu o Tobie pomyślałam :)
Alicja śliczna pościel.
Aniolek widzę, że zakupy ruszyły pełną parą.
Ja też już większość rzeczy mam. Przewijak kupiliśmy z ikei (chyba Lolisza też taki masz) i mamy zamiar go przytwierdzić do deski ze starego przewijaka po synu. Kosmetyki też raczej mam. Brakuje kilku drobiazgów.

Co do ciuchów to doskonale sprawdzają się od męża. A jak gdzieś mam wyjść to jeszcze jakoś daję radę. Mam z poprzedniej ciąży kilka swetrów i teraz okazały się jak znalazł.

Ja w najlblizszym czasie chce sie wybrac na ostatnie zakupki poscielowe:) i wtedy zaczne prac i ukladac wszytsko, jeszcze jedno male przemeblowanko w pokoju, zakup lampki nad lozeczko i bede gotowa:)

moja mama właśnie mi oznajmiła że kupili z tatą używane łóżeczko żeby wnusia miała gdzie spać jak będziemy ich odwiedzać :-pczasem mam wrażenie że bardziej przeżywają moją ciążę niż ja ale w sumie to dobrze :rofl2: co chwila dzwonią pod byle pretekstem, zachwycają się każdym ruchem małej, miło mieć takie wsparcie :-D w weekend się do nich wybieram i mamy wspólnie wybierać pościel dla Izy... może wreszcie zrobię wtedy resztę zakupów odnośnie szpitalnej torby...

reklama
Do góry