reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

my przez weekend zwiedzalismy sklepy z wozkami i naszla nas smutna konkluzja - otoz to okrope skurw..nstwo ze strony producentow, bo - nie wiem jak w polsce, ale w anglii napewno - nie da sie kupic samej gondolki bez spacerowki. nie chcemy takiej ciezkiej spacerowki, bo jak tylko dziecko zacznie siedziec stabilnie to chcemy jakis lzejszy wozek,ktory bedzie sie latwiej skladal itp, ale to nie zmienia faktu, ze spacerowke do gondolki mamy wliczona w cene.

a teraz wlasnie zakupilam na ebayu nowy, jeszcze nie roapakowany wozek Britax wraz z fotelikiem za £250 (normalnie w sklepie sam wozek podchodzi pod £500), wiec bardzo okazyjnie. jest tylko jedno ALE i mozecie sie ze mnie smiac, wozek jest nieuzywany, bo dziecko ktore mialo w nim jezdzic zmarlo. chyba bym sie mimo okazji nie zdecydowala na ten zakup, ale moj maz mnie przekonal twierdzac, ze stac nas albo na bycie zabobonnym albo na kupno bezpiecznego fotelika z 5 gwiazdkami w crash testach posujacego do wozka, bo na podwojny luksus nie mozemy sobie pozwolic. mimo rozsadnych argumentow i tego ze nie jestem przesadna mam mieszane uczucia. moze ktos zna jakes czary, ktore powinnam oczynic?

reklama
No i wstepnie cos wybralam....ale pewna nie jestem

Untitled Document
opcja LIME z czarnym stelazem

i tu wersja spacerowa...
Untitled Document

tez lime.
Jak najedziecie na kolor wozka to pokazuje sie w calej okazalosci.
Spacerowka sie rozklada do lezenia wiec super ale nie ma pmpowanych kol......:baffled::baffled::baffled:
Co sadzicie ????

smoniq - ogladalam oyster w weekend, to jeden z modeli ktory bralismy pod uwage i jak zamawiasz nowy w sklepie to wybierasz kola jakie chcesz, pompowane czy nie, 4 lub 3, pelna dowolnosc.

Właśnie dostałam mms od mamy która była na polowaniu w sklepach dziecięcych :) Kupiła małemu kombinezon w Smyku przeceniony z 90zł na 40zł :)
DSC00543.JPG

Właśnie dostałam mms od mamy która była na polowaniu w sklepach dziecięcych :) Kupiła małemu kombinezon w Smyku przeceniony z 90zł na 40zł :)
DSC00543.JPG

Kombinezon jest super! Sama chcialam taki kupic, znalazlam na allegro tyle ze brazowy za 65zl, ale babeczka napisala mi ze jest on raczej jesienny i zrezygnowalam bo chcialam cos cieplejszego. A ty concita jak oceniasz jego grubosc, bedzie odpowiedni na zime? Moze jeszcze sie na niego skusze? U na w Smyku niestety nie bylo zadnych kombinezownow. https://www.babyboom.pl/forum/members/concita85-74102.html

Kombinezon jest super! Sama chcialam taki kupic, znalazlam na allegro tyle ze brazowy za 65zl, ale babeczka napisala mi ze jest on raczej jesienny i zrezygnowalam bo chcialam cos cieplejszego. A ty concita jak oceniasz jego grubosc, bedzie odpowiedni na zime? Moze jeszcze sie na niego skusze? U na w Smyku niestety nie bylo zadnych kombinezownow. https://www.babyboom.pl/forum/members/concita85-74102.html

Niestety nie powiem ci jaki on jest w moim odczuciu ponieważ moja mama mieszka 260km ode mnie :) Wiec wymacam go pewnie dopiero koło września jak przyjedzie do mnie :) Z tego co mama mówiła wygląda na cieplutki. Poza tym przecież zawsze można dzieciaczka okryć kocykiem czy cokolwiek. Dla mnie sprawia wrażenie ciepłego.

Kahaaa wiedzilam Oystera dzis i powiem tak podoba mi sie mojemo mezowi rowniez. Ale w mojej opcji jest tylko pocja z 4 kolkami i nie mam pompowanych :(
Ale widzialam, pojezdzilam po sklepie powiem tak twardy ,amortyzacja hmmmmmm prowadzilam mieksze wozki. Jedynie mnie pociesza ze w Anglii chodniki sa rowna :))))) Ale jednak zdecyduje sie na niego choc Dziulka ,Lolisza kusicie mnie tym X-landerem.
Wiem to byl i jest moj typ ale moj maz mowi zebym sie zastanowila i chyba jemu Oyster sie spodobal i bedzie teraz przyn nim oobstawal. Jednak pomimo tego wszystkiego wiem jedno nie chcialabym wydac za wozek wiele bo w koncu po roku nawet wczesniej przesiadziemy sie na spacerowke.
Pani w sklepie powiedzila ze te wozki teraz sa bardzo na topie i ze nowa kolekcja, ktora weszla na rynek angielski w lipcu 2010 zostala calkowicie wysprzedana :szok::szok: kolejne zamowienie mozna skladac od polowy wrzesnia a do odbioru bedzie pod koniec. No wiec mam czas do polowy wrzesnia na podjecie ostatecznej decyzji.
Jutro jade kupic odciagacz i kilka innych rzeczy czas w koncu zaczac zakupy. Choc grubsze wydatki zaplanowalam na pozniej. Lozeczko juz wybralam materacyk rowniez -kokosowy.

Concita
kombinezon PIEKNY!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja tez taki chce:-)

Basienka, tak jak mówi sprzedawca, większość mam które znam bardzo szybko zdecydowała się przesadzić dziecko do lekkiej spacerówki typu parasolka bo miały dość targania masywniejszej wersji, a wszystkie zrobiły to w pierwszym roku życia dziecka, najwięcej przed wakacyjnymi wyjazdami - pewnie łatwiej było sie spakować :)
Kahaaa informacja od poprzedniego właściciela faktycznie może przybić, nie sądzę jednak, aby wózek miał być jakiś "pechowy" i ja osobiscie w zabobony nie wierze. Jak ktos w moim otoczeniu mówi że nie kupuje nic do porodu zeby "nie zapeszac" to od razu odpowiadam, ze nawet nie zdaje sobie sprawy ile na naszym oddziale zmarło dzieci, których rodzice też tak robili, żeby nie zapeszać...
Concita kombinezon fajniutki i mi sie wydaje ciepły, poza tym przecież kocyk na wierzch i np polarkowy pajacyk pod spód i powinno być ok, zreszta powiedzmy sobie szczerze - na -20 to raczej spacerować nie będziemy.
Smoniq widze że decyzja podjęta :) Mi sie wizualnie te wózeczki baaardzo podobają.

A ja wczoraj zakupiłam sobie w H&M tunike bo brzuszek coraz większy i oczywiście nie mogłam sie oprzeć i Frankowi kupiłam taki zestawik, koszulka+majty :) Chciałam upolować większy rozmiar, żeby był na lato ale niestety mieli tylko od 50 do 62 więc wzięłam 62 ale w porównaniu z naszymi innymi ciuszkami na 62 to naprawdę duże więc kto wie, może i na cieplejsze dni jeszcze będzie ok :)

DSCN0848.jpgDSCN0849.jpg

O Bozie jakie to rozkoszne lolisza :-)
A w którym H&M byłaś bo ja byłam dwa dni temu w Galerii Krakowskiej i nic takiego mi się nie rzuciło w oczy.

reklama
Concita kombinezon świetny.Sama bym sobie kupiła ,ale dostanę od przyjaciółki 2 na jesień i zimę ,więc kase na co innego przeznaczę .
Lolisza bodziak jest prześwietny :). Ja w H&M kupiłam bodziaki na zime i skarpetki I love my dad :)
Kahaa chyba nie trzeba patrzeć na takie informacje. Przykro, że maluszek zmarł, ale nie myśl o tym, bo nie ma sensu.

Do góry