reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Ja nic nie daje do wozka. Przeciez dziecko gole w nim nie lezy. Latem moze tetre pod dupke a tak tylko nakryje kocem.

reklama
Chrobek co to za model maty? Gdzieś pisałaś, ale mi umknęło ;)

Barbara ja mam podobne krzesełko i za taką cenę się chyba opłaca, przynajmniej my daliśmy o wiele więcej ;) . Lauruska do tej pory w nim siada jak mamy gości na obiedzie np, możesz dostosować wysokość siedziska pod swój stół, odłączyć tacke itp. na początku sadzalismy małą odchylonym oparciem, bo w lezaczku karmienie było nie dla mojego kręgosłupa, a jeszcze stabilnie niw siedziała jak zaczęliśmy rozszerzać dietę. Składasz, wciskasz gdzieś w kąt i dużo miejsca nie zajmuje.
Do gondoli będę mieć prześcieradło plus kocyk na początek, plus jakąś pieluche pod głowę

Kamila no co ja widzę, prawie same króliki :D z tymi metkami racja, dla nas rzeczy ze smyka byly zawsze o rozmiar za małe w stosunku do wieku, z h&m za duże, z żary w szortach 74 jeszcze w te wakacje wchodziła, a nosiła 92 innych firm.

Chłop mi kilka dni temu obiecał, że kupimy lepsza spacerowke jak będzie juz potrzeba, bo nasza parasolka na wykończeniu, a i tak prawie nic nie zainwestowalismy w tą wyprawkę, wiec niech dzieciak ma (albo ja hehe) , ucieszyłam się jak dziecko

Ostatnia edycja:
Któraś z Was pisała o ceracie... czemu nie brać jak jest coś w rodzaju ceraty? Ja miałam przy Zuzce krzesełko fisher price zen i przynajmniej mogłam wytrzeć to oparcie bez problemu... teraz wezmę chicco polly magic żeby właśnie nie kupować leżaczka a potem krzesełka... tym bardziej, że miejsca trochę mam w domu...

Ja też jestem mega fanką krzesełka z Ikei prawie codziennie powtarzam mężowi ze to był najlepszy zakup,łatwo się czyści i zajmuje mało miejsca.I ja właśnie miałam takie krzesełko podobne jakie pokazywała bar bra i je wywalilam bo czyszczenie tej ceraty i zakamarków doprowadziło mnie do szału.Do tego ta cerata nam pękła wszystko wpadalo pod spód i to dopiero był Sajgon z czyszczeniem a koszt wymiany ceraty większy niż nowe krzesełko z Ikei, więc z przyjemnością się go pozbylam i teraz jestem mega szczęśliwa.

A co do gondoli to ja uważam podobnie jak volka ze niemowlaczkowi nie potrzebne rzadne poduszki czy kolderki, ja poprostu zawijalam w kocyk i tyle, a latem pod i na tetrowce☺

A do wozka mam kupione dwa prześcieradła przez allegro z jakiejś firmy z Bielska Białej... wzięłam najdroższe jakie były, żeby była jakość dobra i płaciłam za nie 9, 49 o ile dobrze pamiętam...
Zuzce wzięłam z tej samej firmy prześcieradła na nowe łóżko. Tak samo jak do wozka z jersey i frotte. Jersey już wypralam i nic się z nim nie działo....

Chrobek, mieliśmy identyczną matę ale rehabilitantka kazała nam zdjąć pałąki... No i w sumie dobrze wyszło, bo Olcia wolała wtedy leżeć na brzuszku i szybciej zaczęła raczkować :)

reklama
Do góry