reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Ja zamiast podgrzewacza mam czajnik z regulacja temperatury, minutka i wcześniej zagotowana woda ma 40 stopni (mm sie podaje w temp ok 37) ;) na wyjscia wode robilismy w termos do 50 stopni (w zime 60) i ewentualnie mieszalismy z zimną. Tez byla w minutę

Kamila ponic jak karmisz cycem to nie masz potrzeby dopajania, ja zaczelam podawac do obiadkow i jak sie robilo goraco (ale to ponad pol roku miala) wodę i coz, jak 20 ml wypila to byl sukces. Tak to mleko co 2.5 - 3h widocznie wystarczalo.

reklama
Kamila jak karmisz piersia to tak jak nailie mowi-nie ma potrzeby dopajania. Chociaz jak sa duze upaly to troche wody nigdy nie zaszkodzi:)
Ja soczki dawalam. Hippa, bez cukru. Mieszalam z woda. Samej wody Kuba nie ruszyl, z sokiem wypijal juz duzo ladniej. Teraz ma 22 miesiace, pije absolutnie wszystko. Wode, soki, kompoty. Co tylko Mu sie da:) ale soki nadal rozcienczone bo nie lubi intesnywnego smaku picia.

Ja mikrofali nie uzywam. Stoi zakurzona w piwnicy;) mam podgrzewacz-moze tym razem bede uzywac:) i zaopatrzylam sie w termos. A jak nie zda egzaminu to kupie taki czajnik jak nailie. Juz od dawna sie na niego czaje a teraz bede miala pretekst;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zuzce też dawałam w ogóle wszystkie słoiki z hipp. A odnośnie soków to niby jeden posiłek może zastępować sok ale właśnie nie chce uczyć dziecko picia tych słodkich soków. Zuzce dawałam ale na szczęście wodę też pije i nawet woli wodę już jakieś słodkie soki. Sok jedynie jabłkowy i to jak jesteśmy w restauracji. W domu mamy 5l sok jabłkowy ten w kartonie, nie pasteryzowany.

Hania raz na jakiś czas wypije soczek taki zwykły, ale częściej wyciskane z owoców.
A co do soków z hip to z nich kisiel Hani gotowalam, ale poza sezonem, a wiosną i latem że świeżych owoców lub kompotow.

Isia wodę gotujesz z odrobiną cukru, pod koniec dodajesz zmiksowane owoce np truskawki i odrobinę wody z mączka ziemniaczana i jest.

Chrobek jestem farmaceutka i muszę mieć dokładne ilości hihi a do tego nogą w kuchni ;) możesz przy okazji robienia kisielu spisać mi te ilości, baaaaaaaardzo proszę ;)

Ja również nie mam podgrzewacze ale do mikrofali z sypialni mam jakieś 5m :D

A tak jak fanti pisze[emoji14]koleżanka moja miała mikrofalowke w sypilani :D haha żeby nie schodzić na dol

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry