reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Ja zamiast podgrzewacza mam czajnik z regulacja temperatury, minutka i wcześniej zagotowana woda ma 40 stopni (mm sie podaje w temp ok 37) ;) na wyjscia wode robilismy w termos do 50 stopni (w zime 60) i ewentualnie mieszalismy z zimną. Tez byla w minutę

Kamila ponic jak karmisz cycem to nie masz potrzeby dopajania, ja zaczelam podawac do obiadkow i jak sie robilo goraco (ale to ponad pol roku miala) wodę i coz, jak 20 ml wypila to byl sukces. Tak to mleko co 2.5 - 3h widocznie wystarczalo.

reklama
Kamila jak karmisz piersia to tak jak nailie mowi-nie ma potrzeby dopajania. Chociaz jak sa duze upaly to troche wody nigdy nie zaszkodzi:)
Ja soczki dawalam. Hippa, bez cukru. Mieszalam z woda. Samej wody Kuba nie ruszyl, z sokiem wypijal juz duzo ladniej. Teraz ma 22 miesiace, pije absolutnie wszystko. Wode, soki, kompoty. Co tylko Mu sie da:) ale soki nadal rozcienczone bo nie lubi intesnywnego smaku picia.

Ja mikrofali nie uzywam. Stoi zakurzona w piwnicy;) mam podgrzewacz-moze tym razem bede uzywac:) i zaopatrzylam sie w termos. A jak nie zda egzaminu to kupie taki czajnik jak nailie. Juz od dawna sie na niego czaje a teraz bede miala pretekst;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zuzce też dawałam w ogóle wszystkie słoiki z hipp. A odnośnie soków to niby jeden posiłek może zastępować sok ale właśnie nie chce uczyć dziecko picia tych słodkich soków. Zuzce dawałam ale na szczęście wodę też pije i nawet woli wodę już jakieś słodkie soki. Sok jedynie jabłkowy i to jak jesteśmy w restauracji. W domu mamy 5l sok jabłkowy ten w kartonie, nie pasteryzowany.

Hania raz na jakiś czas wypije soczek taki zwykły, ale częściej wyciskane z owoców.
A co do soków z hip to z nich kisiel Hani gotowalam, ale poza sezonem, a wiosną i latem że świeżych owoców lub kompotow.

Isia wodę gotujesz z odrobiną cukru, pod koniec dodajesz zmiksowane owoce np truskawki i odrobinę wody z mączka ziemniaczana i jest.

Chrobek jestem farmaceutka i muszę mieć dokładne ilości hihi a do tego nogą w kuchni ;) możesz przy okazji robienia kisielu spisać mi te ilości, baaaaaaaardzo proszę ;)

Ja również nie mam podgrzewacze ale do mikrofali z sypialni mam jakieś 5m :D

A tak jak fanti pisze[emoji14]koleżanka moja miała mikrofalowke w sypilani :D haha żeby nie schodzić na dol

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry