reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

reklama
Ja nie zamierzam osobnego specjalnego kosza na pampersy kupować. Sypialnie mamy koło kuchni i tam kosz (mąż codziennie lub góra co dwa dni opróżnia), a jak się to nie sprawdzi to będziemy częściej schodzić wyrzucać do kosza co przed domem mamy. Będę miała dodatkowe ćwiczenie zejść ze schodów, wrzucić worek do kosza i z powrotem po schodach :D A schodów nie dużo, bo mieszkamy w domu jednorodzinnym :)

Arusiowa u mojej corki w pokoju codziennie przechodzi huragan, az mi sie nie chce czasami tam zagladac i ogladac co sie tam stalo :O

Kubusiowa nie moge sie napatrzec jaki macie porzadek u synka :D

Ja tez nie zamierzam kupowac osobnego kosza, nie mam na to miejsca :sorry: kosz w kuchni mamy maly z klapką, codziennie, gora co 2 dni oprozniany wiec nic nie czuć. Pampersy z grubszą sprawą wrzucalismy w małe foliowe sniadaniowe woreczki, wiec tym bardziej nic nie przeszkadzało

Nailie jest porzadek bo nie ma czym balaganic;D w jednym pudelku lego, w drugim male autka. Rano zawsze jedno pudelko wysypuje i sie bawi tym jak jestesmy na gorze:) a wieczorem razem chowamy zabawki:) i nie daje mu wszystkich zabawek na raz tylko podmieniam co 3-4 tyg zeby nie stracil zainteresowania. I naprawde potrafi sie bawic nie rozrzucajac wszystkiego po pokoju:)

Co do kosza to ja tak zaluje, ze go nie wzielam:/ nasza apteka rozdawala za darmo jak sie zarejestrowalo na ich stronie. A ja to olalam i stwierdzilam, ze po co mi to-wklady za drogie. A teraz kazdego pampersa z kupka zawijam w woreczek bo smrodek jest okropny:p

Kubusiowa chyba to jedyne rozwiazanie pochowac wiekszosc rzeczy, mniej do sprzatania :rofl2: gorzej jak sobie przypomni nagle "a gdzie moje costam" :sorry: a jak juz sie bawi to wszystkim na raz, klockami, puzzlami, pluszakami, co odniosę jedno z tych, zeby uczyć ją porzadku to zaraz jest oburzenie i przynoszenie z powrotem ;) acha i zabawki nie są roznoszone tylko w jej pokoju :D

Pampersy zazwyczaj wrzucam do większej jednorazówki, m co 2 dzień wynosi. Więc specjalny kosz odpada, chociaż słyszałam dobre opinie.

U Emilki sprzątam tylko to co najbardziej rzuca się w oczy, bo ona od razu robi bałagan. Na całe szczęście nie jest to aż tak tragiczne.

Kołyska :happy2:

Załączniki

• SAM_5435.JPG
    SAM_5435.JPG
    322,6 KB · Wyświetleń: 98
  • SAM_5437.JPG
    SAM_5437.JPG
    326,1 KB · Wyświetleń: 98
Ja się cieszę że zaczęła już pranie i prasowanie bo jeszcze mi dużo zostało jutro muszę wyprac nasze ciuchy jasne a pojutrze ciemne więc już 2 dni z głowy i potem znowu dla Grzesia 4 lub 5 worków ale to tak wyjdą że 2 prania czyli 2 dni suszenia lub 4 bo nie które rzeczy dłużej schna no i potem że 2 dni prasowania i ubrania gotowe :)

reklama
Podziwiam was .ja ubranka mam u mamy, musze posegregowac i poprac i znalesc miejsce. ..przemeblowac troche u nas w sypialni. Pokoju dodatkowego nie mamy niestety. .i musze te wsZystkie pierdolki pokupic.cAłkiem w tyle jestem

Do góry