reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

Elisse dlaczego chcesz coś innego? Ja u Zuzki na początku miałam oilatum, potem przeszłam przez wszystkie apteczne emolienty i najdłużej używałam la Roche posay. Teraz używamy ziaji seria AZS... dla Bartka też chciałam to kupić ale mój M do 25 roku życia miał AZS i boję się że Bartuś będzie miał to samo.... dlatego stawiam na oilatum a najwyżej drugi płyn kupie jakiś inny. Zresztą to jest wróżenie z fusów... jednemu działa to a drugiemu co innego...

reklama
Volka, ale Oilatum tez zawiera PEGi..

Asienkakk swietny kombiezon! Czy to ten z tesco?:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
tak f&f, Tatuś sam wybrał:rolleyes2: jak byliśmy w szpitalu kiedy dowiedzieliśmy się o wadzie rączki, to każdy dzieciaczek, który wychodził był wynoszony w kombinezonie z uszkami i mój M myślał, że oni to na wyjście ze szpitala dostają, taką wyprawkę:-D musiałam mu uświadomić:tak: ale mu się takie widać spodobały;-) ;)

Asienka bepanthen dla mnie byl super, przydał się też na poranione sutki po karmieniu. Zamiennie masz ewentualnie zielony alantan, trochę taniej wychodzi a działa wg mnie tak samo

Ja dla mnie ludzie za bardzo polegają na reklamach jeśli chodzi o kosmetyki, bo niby czemu mieliby zaufać marce typu baby dream która skladowo jest o niebo lepsza niż taki Johnson, o którym co chwile trąbią w tv, znajdziemy go w każdym sklepie, ma przyjemny zapach no i jest na rynku od x lat, kiedy nie bylo aż takiego wyboru w kosmetykach ;) u nas po johnsonie problemu nie było, za to jak za każdym razem mylam dziecko babydreamem to potem cala sie drapalam i tyle mi z tego dobrego składu. Po zmianie płynu było ok, teraz myję Lalkę płynem dady z biedronki i się sprawdza, rewelacji po nim nie ma.
Nailie czyli ten z babydream nie służył? a który bo jest kilka serii?

Isia to napisz nam z tych aptecznych, które dobre?:)

Asienka, a bo ja wiem które sa dobre hihi
Same musicie wypróbować. Najlepiej isc do apteki, tylko dużej- najlepiej w markecie i poprosić o próbki wszystkich emolientow jakie mają w sprzedaży- Oilatum, emolium, oilan, la roche posay, avene, bioderma, ziaja do AZS. I wypróbować na sobie które Wam bedą pasowały.
Zuzka przez jakis czas była tez na klorane bebe... Piękny zapach, taki delikatny ale po prostu cudny! Ale to jak była starsza :)

Isia ja też po wielu próbach zaczęłam używać la roche dla Hani i wszystkie problemy zniknęły. Używam syndetu do mycia i kremu nawilżającego po kąpieli.
Z wózkiem trochę nam się uprościło bo dostaliśmy od mojego brata fotelik z bazą i gondolę Peg Perego. Zamówiłam teraz tylko stelaż, a za jakiś czas kupimy siedzisko do spacerówki. Może jutro wrzucę fotki.

Juana a teraz też będziesz używać la Roche posay? Ja byłam we Francji w laboratorium la Roche, w ich sanatorium i powiem, że wrażenie na mnie zrobiło to niezle :)

A ja wlasnie ze strony Olini.pl zamowilam nierafinowany olejek kokosowy, ktory jak sie okazuje nada sie do wszystkiego-do kapieli,do smarowania po kapieli k na odparzenia,wiec problem z kupnem kosmetykow mam juz z glowy ;)

Ja teraz nie chcę od razu emolientu stosować, dlatego wolę coś innego niż oilatum.

Volka ja też właśnie nad olejkiem kokosowym myślałam. Tylko zastanawiam się, czy nie będzie pachnieć mi Piotruś kokosami :D nie znoszę kokosów ;)

reklama
Asieńka używałam płynu babydream 3w1 dla dzieci, u córki nic się nie działo, ale ja się długo męczyłam zanim powiązałam sprawę :sorry2: Wydaje mi się, że mogę być uczulona na jakiś składnik (stawiam na rumianek, jak unikam kosmetyków z nim to jest ok), także stąd taka reakcja. Używałam w poprzedniej ciąży oliwki na rozstępy właśnie z rossmana i nic mi nie było (ale rozstępy i tak się pojawiły :ninja2: ) Z tymi kosmetykami to tak jak Isia pisze, wróżenie z fusów co komu przypasuje ;-) ;)

Elisse ja używam teraz olejku kokosowego zamiast balsamu i dla mnie bomba, o wiele szybciej się wchłania niż jakikolwiek balsam, skóra jest miękka no i do tej pory jeszcze mi się nie pojawił żaden rozstęp (chyba że ma jeszcze czas na pojawienie się, hehe), a zapach może po godzinie się ulatnia :tak: Jak Ci nie przypasuje to zawsze możesz użyć jako maska do włosów przed myciem czy nawet do smażenia.

Do góry